RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42624  Szerző: mjoel

bodolányi írta:... de ugye nem ilyen helyesírással írod majd a leveleidet az ORTT-nek? :(
nem :D :D :D :D
 #42616  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:Nézzd a közösségi rádió egy adott réteget szólít meg a kereskedelmi meg próbál minnél szélesebb körnek szólni.
nem igaz. a 18-34-es fiatalok csoportja nem számít kisközösségnek. az ortt meg örül, ha egyáltalán kap ezektől a rádióktól néha valamit, a kisközösségi adók ellenőrzésének helyzete jelenleg igen kaotikus, ezért mondtam, hogy miskolcra egy komoly, helyi érdekeltségű kereskedelmi rádió kell, aki oda fog figyelni arra, hogy a kisközösségi rádiók még véletlenül se szóljanak mondjuk az általuk meghatározottnál szélesebb érdeklődésű és nagyobb területen szétszóródó közönséghez. ugye nem kell elmondanom, hogy a helyi kiskereskedelmi rádiók csődjéhez vezetne ez...

kedves mjoel! tőlem még ötször megismételheted azt, hogy kinek milyen feladatokat kell papíron vállalnia egy kisközösségi frekvencia megszerzése érdeklében, de legalább nekem ne próbáld azt bemesélni, hogy a naphosszig tartó slágerzene megszakítás nélkül egy jól meghatározott kisközösséghez szólna. (legfeljebb valamennyi kisközösségnek egyszerre... kivéve persze a slágerzenéket gyűlölő kisközösséget és a kisközösségi rádiót nem szerető kisközösséget.)
 #42614  Szerző: bodolányi

... de ugye nem ilyen helyesírással írod majd a leveleidet az ORTT-nek? :(
 #42610  Szerző: mjoel

VidámSrác írta:
mjoel írta:Csak jó lenne ha mindenki elfogadná és tudatósítaná a kicsi buksiában, hogy ez is egy rádiózási forma.
mármint a kereskedelmi rádiózás a kisközösségi frekvencián? valóban egy forma, kérdés, hogy mennyire tisztességes és mennyire törvényes. (azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ma minden miskolci kisköz azt csinálja, amit bevállalt?)
Nem értem, hogy jön ide a kereskedelmi. Nézzd a közösségi rádió egy adott réteget szólít meg a kereskedelmi meg próbál minnél szélesebb körnek szólni. Már itt nem lehet össze hozzni a két dolgot. Elvileg a pályázatban válaltak szerint kell müködniük el lehet térni de nem nagy mértékben. Nahh meg ugye néha a monitoring be is kér egy hetes anyagot és ellenörzik. Szóval nem célszerű eltérni a pályázatban válaltaktól egyszer úgy is kibukik.
üdv.
 #42609  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:Csak jó lenne ha mindenki elfogadná és tudatósítaná a kicsi buksiában, hogy ez is egy rádiózási forma.
mármint a kereskedelmi rádiózás a kisközösségi frekvencián? valóban egy forma, kérdés, hogy mennyire tisztességes és mennyire törvényes. (azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ma minden miskolci kisköz azt csinálja, amit bevállalt?)
 #42607  Szerző: mjoel

VidámSrác írta:
mjoel írta:A kisközök nem csinálnak semmi mást, csak próbálnak életben maradni ezzel szerintem nincs semmi gond ha pedig ügyesek akkor megérdemlik a bevételt.
aha, és akkor ezek szerint ezért van rajtuk kereskedelmi rádiót meghazudtoló műsor? így már értem. szóval, ha csak élni akarnak, akkor mindent lehet. ezt elmondom most másoknak is...
Nem erről van szó. Csak jó lenne ha mindenki elfogadná és tudatósítaná a kicsi buksiában, hogy ez is egy rádiózási forma. Amit vállal a pályázatban azt csinálja. Ennyi.
Üdv.
 #42603  Szerző: markfelt

mjoel írta:A kisközök nem csinálnak semmi mást, csak próbálnak életben maradni ezzel szerintem nincs semmi gond ha pedig ügyesek akkor megérdemlik a bevételt.
a 96.3 a juv szerintem nem vonul ki Miskolcról így ringbe száll érte. a 101.6 meg a nagy halak játéka körzeti frekiről van szó 1 KW
(A 96.3 pedig majdnem 2 kW, bár ez most lényegtelen, meg off is.)
 #42602  Szerző: VidámSrác

aha, és akkor ezek szerint ezért van rajtuk kereskedelmi rádiót meghazudtoló műsor? így már értem. szóval, ha csak élni akarnak, akkor mindent lehet. ezt elmondom most másoknak is...
 #42596  Szerző: mjoel

A kisközök nem csinálnak semmi mást, csak próbálnak életben maradni ezzel szerintem nincs semmi gond ha pedig ügyesek akkor megérdemlik a bevételt.
a 96.3 a juv szerintem nem vonul ki Miskolcról így ringbe száll érte. a 101.6 meg a nagy halak játéka körzeti frekiről van szó 1 KW
 #42591  Szerző: VidámSrác

Zoey írta:Miskolciként elég érdekesnek találom ezt a helyzetet. Személy szerint egy normális, helyi kereskedelmi rádiónak jobban örülnék, mint ennyi kisköznek, amik legnagyobb része csak az Avason fogható. A belvárosban, ahol én élek, az eddigi kisközök közül csak a Szinva fogható, és a tervezettek közül is talán csak az FM1-eset lehet majd itt is fogni. Az Avas valóban nagy városrész, de hogy 3-4 kisköz csak oda?!
tudjuk, hogy ez azért van, mert onnan, az avasról nagyobb lehet a vételkörzet. ha nagyobb, akkor több a hallgató, ha több a hallgató, akkor több lehet a bevétel. a kisközösségi rádiózás már csak így működik miskolcon.
Zoey írta:Bár nem kisköz téma, de mikor lesznek már kiírva végre a kereskedelmi frekvenciák a városban? Mert - gondolom én - a kiírás után még jó pár hét a nyertes kihirdetése, és aztán még jó néhány hónap a rádió elindulása...
101,6? 96,3? ez rögtön két aktuális pályázat... még az is lehet, hogy valami itteni cég csúszik be nyertesként, ami talán véget vethet a - furcsa leírni, de így van - kereskedelmi kisközöknek a városban. (ennek mikéntjét hadd ne tegyem most közzé.)
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 164