RADIOSITE Fórum

• upc kábeltv

#10310  Szerző: mlaszlo

Chester írta:Köszönöm, ha esetleg nem ez a verzió van, akkor hogy frissül a softver? Nálunk ki bekapcsolom a stb-ot, upc-nél ez h történik?
Elvileg amikor áram alá helyezed, akkor az első dolga az lenne, hogy megnézi van-e frissebb szoftver, mint ami rajta van, ha talál ilyet akkor pedig letölti és telepíti. De ha mégsem, akkor a telepítés után meg kellene próbálni a menüben a beállításoknál a gyári értékekre visszaállítani. Itt kérni fog egy PIN kódot, ami alapesetben 0000, ezután OK-zni kell, majd elsötétül a kép és kb. fél perc után újraindul a box, de előtte megnézi van-e friss szoftver (ha netalán hosszú ideig, akár több percig nem jelenik meg semmi a kijelzőn és egyik led sem világít, akkor lehet hogy áramtalanítani kell). Ezután ismét elölről kell kezdeni a telepítést (Magyarország, aktiváló kód, stb.), mert ezzel a lépéssel az alapbeállításra állt vissza a box. Ha ezután sincs rajta a friss szoftver (aminek kicsi a valószínűsége, hacsak nem központilag nem volt elérhető a szoftver), illetve ha nem akarod ezt a gyári beállítást megcsinálni, akkor stand by-ban valamelyik éjszaka majd leszedi. De ebben az esetben nincs gond, ha ilyen módon végzi a szoftverfrissítést, akkor nem felejt el semmit (se a kedvenc listát, se a beállításokat, se az időzítéseket), reggel ugyanúgy be lehet kapcsolni, mint máskor.
Ami fontos, hogy ha szoftvert frissít, akkor ha jól emlékszem a kijelzőn villog valamelyik led (azt hiszem a sárga, de lehet, hogy mind a három), mindenesetre ilyenkor nem szabad hozzányúlni, áramtalanítani vagy az antennát kihúzni, mert tönkremehet a box. Addig békén kell hagyni, amíg a kijelzőn a pontos idő nem jelenik meg.
 #10308  Szerző: Zoshi

Köszönöm, ha esetleg nem ez a verzió van, akkor hogy frissül a softver? Nálunk ki bekapcsolom a stb-ot, upc-nél ez h történik?
 #10307  Szerző: mlaszlo

mg írta:engem az vág agyon az ilyenekben, hogy oké, hogy van, aki analfabéta hozzá, azoknak legyen gyerekzár, de nálam ha van valami kütyü, igenis szeretem minden további nélkül teljes mértékben, korlátozás nélkül birtokolni, tehát ha például előfizetek egy műholdas szolgáltatásra, az egyetlen elfogadható korlát számomra a kártya, azon kívül szeretnék én keresni frekvencia szerint, beállítani mindent és nem lakatokat meg "nempiszka, hülyegyerek" feliratokat nézegetni :)
Ebben igazad van, csak az a gond, amit Jeek is említett, sokan nem értenek ezekhez a készülékekhez. A fix csatornalistával nincs gond, mert ha új csatorna jön, akkor csak annyit kell közölni az előfizetővel, hogy pl. a 105-ös csatornán megtalálja, míg azt bonyolultabb lenne, ha az előfizetőnek még csatornakeresést is futtatni kellene.
Persze megoldás lenne, ha az előfizető dönthetné el, hogy fix vagy egyéni csatornalistát kér, de valami miatt ezt egyelőre egyik szolgáltató sem támogatja.
 #10306  Szerző: mlaszlo

Chester írta:Köszönöm az infókat. Ezeket megnézem. Az a baj hogy az a fajta aki az ilyesmihez nem nagyon ért, tehát ha elmondom neki sztem elfelejti. Amúgy nem szokott elmenni több napra, szal ezzel nem lesz gond. Ja, és igen, felvelős boxa van.
Akkor szerintem ha van lehetőség érdemes a használati útmutatóból azt a két-három oldalt kinyomtatni, beírni a megfelelő helyre az aktiváló kódot és akkor ott képpel is illusztrálva van mit kell az "első" telepítésnél csinálni. De ha nem áramtalanítja a box-ot, akkor nem hiszem hogy megint visszaállna az alapbeállításra a box.
Amit még érdemes leellenőrizni, az a beállításoknál a diagnosztika, ezen belül a szoftver verzió. A 3.7.0.3-asnak kellene rajta lennie, ez a legfrissebb. Ebben már van egy új funkció is, stand by üzemmódban egyszerre két csatornáról is tud már műsort rögzíteni. Ez akkor is jól jön, ha egymás után két csatornáról szeretne műsort rögzíteni, de van mondjuk 5 perc átfedés. Ha stand by-ban van a box, akkor ez nem gond, mind a két felvétel elkészül.
 #10304  Szerző: mg

Chester írta:de sztem csak akkor cserélik ki ha ez bedöglik. :D
várod már a nagy villámlásokat, mi? :D
 #10303  Szerző: Zoshi

Hát igen. Mondjuk nálunk is csak egy ok-t kel nyomni ha szoftverfrissítés van, azt meg csak megtudja mindenki nyomn. :D Az irodába telepítva adják oda, otthon be kel dugni, és megy is. Ma voltam lent intézni vmit ,és épp telepítettek eggyet. Az a box ami most van( az alap nem a hd-s, globalteq) csak 300 helyett 370 a száma, szal 2. sorozat. Más menüje van, de milyen szép.. áá anyira tetszett. Lehet megpróbálom az enyémet kicseréltetni, de sztem csak akkor cserélik ki ha ez bedöglik. :D
 #10301  Szerző: mg

engem az vág agyon az ilyenekben, hogy oké, hogy van, aki analfabéta hozzá, azoknak legyen gyerekzár, de nálam ha van valami kütyü, igenis szeretem minden további nélkül teljes mértékben, korlátozás nélkül birtokolni, tehát ha például előfizetek egy műholdas szolgáltatásra, az egyetlen elfogadható korlát számomra a kártya, azon kívül szeretnék én keresni frekvencia szerint, beállítani mindent és nem lakatokat meg "nempiszka, hülyegyerek" feliratokat nézegetni :)
 #10300  Szerző: mlaszlo

jeek írta:Úristen de bonyolultak ezek a boxok :?
Mostantól nem szidom a Motorolát, a PR-nél a jelenlegi és az új felvevős, HD-s boxok is sokkal egyszerűbbek, nem kell telepítgetni meg, adatokat beállítani meg semmi, bedugod a konektorba, megjelenik egy PR logo alatta egy szöveg "Kérem várjon, amíg a rendszer adatai letöltődnek". Ez kb. tart fél percig és onnantól már 100%-osan használható a box, minden letöltődik ami kell (csatornák, csatornalista, EPG, óra, dátum stb.). Szal nem kell semmi műszaki ismeret egy elindításhoz :D
Normális esetben ezt a telepítést egyszer kell csak elvégezni, a beszereléskor, de akkor meg ott a szerelő aki ezt megcsinálja. Egyik rokonomnak május óta van ilyen media box-a és azóta hozzá se kellett nyúlni.
Egyébként egy tv beprogramozása szerintem sokkal bonyolultabb, mint a box-ot telepíteni. Magyar nyelvű a menü és végig kiírja, hogy az adott pontnál mit kell megnyomni.
 #10299  Szerző: tomee87

Chester írta: De mondom, csak annak bonyolult aki nem ért hozzá, és nem is nagyon tudja az ilyenekett megérteni, mert nem érdekli, és.. szal értitek.
Szerintem az emberek többsége sajnos ilyen :? Ezért jó a magát szinte teljesen beállító STB, még a mami is be tudja kapcsolni :lol:
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 103