RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#168709  Szerző: LuciFerko

A Radio Kuwait (magyar idő szerint 20 és 23 óra között) egész jó kis CHR formatot nyom az 15540 khz-en. :D
 #168408  Szerző: LuciFerko

Beraktam egy -10 dB csillapítást az SDR elé és lááám már nem gerjed szét este a kínai, török és román adások miatt :) Neten 2000-3000 forintok ezek a "HF Attenutator"-ok, erre meg 3 db ellenállással megoldottam kb 70 forintból :)
Amúgy szerintem ennek előerősített a bemenete... Alapesetben -15 dB-n van a kalibrálás a térerősség-jelzésre és a "vízesés"-re is.

Majd kap az RG58 helyett H-155-ös kábelt.
http://sarloutca.ddns.net:8073/
 #168208  Szerző: LuciFerko

Elég érdekes dologra figyeltem fel. Az Albániából sugárzott CRI az 13710 khz-en eddig kb sehogy sem jött, ellenben a holland SDR-en üvöltött. Most meg nálam tiszta, hollandoknál gyenge :)
 #168081  Szerző: LuciFerko

Chucky írta:
LuciFerko írta: Majdnem biztos vagyok benne, hogy egy klímaberendezés lesz a bűnös. Nappal mikor a legmelegebb van, akkor a legerősebb a zavarás, este a legkisebb. (De minek nonstop járatni...?)
Az inverteres klímák általában non-stop mennek, csak a teljesítményt változtatják a hőmérséklet függvényében.
Akkor sajnos ezzel együtt kell élni. :S
 #168079  Szerző: Chucky

LuciFerko írta: Majdnem biztos vagyok benne, hogy egy klímaberendezés lesz a bűnös. Nappal mikor a legmelegebb van, akkor a legerősebb a zavarás, este a legkisebb. (De minek nonstop járatni...?)
Az inverteres klímák általában non-stop mennek, csak a teljesítményt változtatják a hőmérséklet függvényében.
 #168077  Szerző: LuciFerko

LuciFerko írta:
LuciFerko írta:7 és 12 mhz között megjelent egy változó intenzítású, de erős zaj. A tetőn semmi változás... Mi lehet? Valaki valamelyik felsőbb szinten beüzemelhetett valamit, de mit?
https://youtu.be/wDal0ZW9fOY

Az SDR-en látható, hogy nem konstans, hanem periodikus a zaj, kb mint a gyújtásé.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy egy klímaberendezés lesz a bűnös. Nappal mikor a legmelegebb van, akkor a legerősebb a zavarás, este a legkisebb. (De minek nonstop járatni...?)
 #168051  Szerző: Chucky

LuciFerko írta:Kicsit módosultak a Dél-Koreából Északra sugárzott adók frekvenciái.
3912 > 3910 kHz
4557 > 3930 kHz
6003 > 5995 kHz
6348 > 6450 kHz
6518 > 6520 kHz

Az északi zavar adók még nem követték le a változást :D
Azon csodálkozom, hogy nálunk még nem üzemelték be a jászberényi rövidhullámú adót. Ott is mehetne, hogy Állítsuk meg Br..elt! :)
 #168043  Szerző: LuciFerko

LuciFerko írta:https://www.youtube.com/watch?v=5_Ij4GMgIOQ
Ma fogtam egy eddig nem hallott arab adást, eléggé hibás adójuk lehet. Az I AM Radio-val verekszik. Másnál is jön/jött? 1350 kHz.
Közben megvan, az "Al Kul" nevű ellenzéki rádió Aleppó környékéről. Beüzemelhettek egy régi tornyot a környéken. 21:30-23:00 között ad magyar idő szerint. Gondolom addig futja áramra :D
 #168026  Szerző: Gr3g0ry

altermanus írta:hát... lehet jobban jár vele a SDR-t használók közössége, de CRI magyar adás legyen rajta :), nincs most más amin tudom hallgatni :(
Én ahhoz egy "VHF-szerű" yagi antennát használtam. :D
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 402