RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#159816  Szerző: zenefalo

thenewdeam0n írta:
admin írta:
thenewdeam0n írta:Én is tudom 500-as bitrátával küldeni a saját kis webrádiómat, de minek ha csak 128-as vagy 256-os bitrátájú a zene amit sugárzok vele? ( nagyrészt 128-as )
A Rádió 1 egy profi rádió, amióta létezik, mindig is fontos szempont volt a dalok minősége. Az a Titusz-vonal, ahol bekerülhet minden, kontroll nélkül, anno a Danubiuson a Summer Jam évekig kb 80kbps minőségben volt a Daletben.
Profiság ide-oda 2 hetente szólnom kell nekik h recseg az online adásuk.
Akkor még mindig FM tunerről megy az online stream? Mikor kezdtek,a sztereó sávzaj is hallható volt online,akkor biztos tettek egy erősebb antennát a tunerra,azt csókolom! :x
 #159815  Szerző: thenewdeam0n

admin írta:
thenewdeam0n írta:Én is tudom 500-as bitrátával küldeni a saját kis webrádiómat, de minek ha csak 128-as vagy 256-os bitrátájú a zene amit sugárzok vele? ( nagyrészt 128-as )
A Rádió 1 egy profi rádió, amióta létezik, mindig is fontos szempont volt a dalok minősége. Az a Titusz-vonal, ahol bekerülhet minden, kontroll nélkül, anno a Danubiuson a Summer Jam évekig kb 80kbps minőségben volt a Daletben.
Profiság ide-oda 2 hetente szólnom kell nekik h recseg az online adásuk.
 #159812  Szerző: markfelt

#159810  Szerző: thenewdeam0n

Én is tudom 500-as bitrátával küldeni a saját kis webrádiómat, de minek ha csak 128-as vagy 256-os bitrátájú a zene amit sugárzok vele? ( nagyrészt 128-as )
 #159809  Szerző: kukac

thenewdeam0n írta:
kukac írta:
noartist írta:Ebben már Te vagy otthon. :)

Én azt állítottam, hogy szebben, tisztábban szól. A Rádió 1 esetében én határozottan úgy érzem.
Ha jól be van állítva a forrás, ahonnan a jel érkezik, a magasabb bitráta jobb hangminőséget eredményez. Nem így van? :)
"ebben az esetben normálisan meg van csinálva (=be van állítva)" - ezt te írtad, nem? erre kérdeztem én, hogy pontosan mit is kell "beállítani" egy streamen ahhoz, hogy az "jól szóljon"? Merthogy nagyon nincs mit beállítani - a bitráta önmagában egy dolog (ettől még nem lesz "magasabb" a hangminőség), de nem minden. Inkább a kódolási algoritmus, a jelforrás, a hangkártya bemenet a döntő.
A bitrátát beállítani bármekkorára is 2 kattintás..
így van (vagy max. a konfigban egy sor :))
 #159806  Szerző: thenewdeam0n

kukac írta:

Én azt állítottam, hogy szebben, tisztábban szól. A Rádió 1 esetében én határozottan úgy érzem.
Ha jól be van állítva a forrás, ahonnan a jel érkezik, a magasabb bitráta jobb hangminőséget eredményez. Nem így van? :)
"ebben az esetben normálisan meg van csinálva (=be van állítva)" - ezt te írtad, nem? erre kérdeztem én, hogy pontosan mit is kell "beállítani" egy streamen ahhoz, hogy az "jól szóljon"? Merthogy nagyon nincs mit beállítani - a bitráta önmagában egy dolog (ettől még nem lesz "magasabb" a hangminőség), de nem minden. Inkább a kódolási algoritmus, a jelforrás, a hangkártya bemenet a döntő.
A bitrátát beállítani bármekkorára is 2 kattintás..
 #159803  Szerző: thenewdeam0n

robert11 írta:Lehet jó a stream, de rádiónkeresztül pocsék a hangzás nem minden rádión egyformán lehet hallgatni. Erről ennyit.
Az FM-je kurvasokat recseg pesten belül is.. Online fasza, de online már nem All In Party rádió
 #159801  Szerző: robert11

Lehet jó a stream, de rádiónkeresztül pocsék a hangzás nem minden rádión egyformán lehet hallgatni. Erről ennyit.
 #159798  Szerző: kukac

#159797  Szerző: noartist

Ebben már Te vagy otthon. :)

• 1
  • 875
  • 876
  • 877
  • 878
  • 879
  • 1036