RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#198589  Szerző: robert11

94 7 az melyik is? Akkor elég bő választék van a vonaton is! Ami meglepett hogy Püspökladány környékén fogható az egri és a gyöngyösi frekvencia is.
Jó lenne ha lenne olyan kisrádió, amiben ugyan úgy lenne af ugyan úgy váltana a frekvenciák között, mint az autórádió. Igaz manapság már elég kevesen hallgatnak zsebrádiókat nekem még van egy tekerős kisrádióm ha utazom, mindig elviszem magammal ha éppen nem autóval megyek valahova.
Egy időben nekem is volt nyomó gombos még ilyen pici fülhallgatós is de azokkal az volt a gond, hogy átugrotta az adókat. Nagy szerencse kellett ahoz, hogy megmaradjon egy adónál. Hogy ennek mi volt mi lehetett az oka, fogalmam sincs de nagyon idegesítő volt pedig még antennájuk is volt ezeknek a rádióknak még nem is olyan volt mint a walkman na az is nagyon sokáig kitartott nekem a walkman bár a magnó része elromlott viszont a rádió részét elég sokáig tudtam használni még utána is és nekem igazából az kellett mert inkább rádióztam mint kazettát hallgattam volna.
Én mai napig azt mondom hogy az ilyen kisrádiók közül a leg jobb a tekerős mert azzal könnyebben megtalálja az ember az adókat nincs átugrás meg ilyenek. De mondom ha lenne ilyen frekvenciaváltós rádió, annak örülnék mert ha vonattal megy az ember akkor erre nincs lehetőség hogy magától váltson a rádió. Igaz ha van stream egy egy vidéki frekvenciának akkro azt mobil alkalmazáson keresztül is lehet hallgatni nem tudom ezt biztos van aki jobban tudja hogy a rádió1 aplikáció esetében csak a budapestit lehet hallgatni PL, vagy egyéb vidéki frekvenciákat is tud az ember.
Vagy mondok jobbat ha Balázsék műsorát meg a többi műsort megtudom visszatudom hallgatni, akkor lehet e vajon olyat is hogy az ember meghallgassa Balogh Vili sávját a nyíregyházi helyi adások valamelyikéből legyen az hétfő kedd vagy bámelyik nap.
A vonattal utazótól kérdezném hogy neked milyen rádiód van? Tekerős? Nomógombos? Vagy netán akkor telefonon keresztül fogtad be ezeket az adókat? Mert az is egy megoldás mivel a telefonban is már rég óta annak rádiók. Annak idjeén még nem is tudom volt egy nokiám és már abban is volt rádió ott is néha elugrott átugrott az adókon, de viszonylag annál kevesebb volt az esélye hogy ilyen megtörténjen.
 #198588  Szerző: LuciFerko

Baján (94.3) órák óta csend van.
 #198582  Szerző: csongorprodukcio

Tegnap vonattal indultam a Keletiből Biharkeresztes felé. Az étkezőkocsiba ütem, mert abban sokkal jobban jön minden állomás, a fülkés kocsi tele van zavarással meg árnyékkal.
A Keletitől egészen Szolnokig tudtam venni RDS ST-ban a 89.5-öt, ott váltottam 90.4-re. Óriási hangzásbeli különbség van a kettő között a 90.4 javára. Aztán váltottam Kisújszállás környékén a 100.6-ra, az robothangú, rondán szól. Püspökladánytól Biharkeresztesig a 94.7, 95.0 között váltogattam, de csak a hangzás miatt. Egyébként mindkettő RDS+ST volt. A 94.7 robothangú, talán a 95.0 jobban szól, több a középtartomány, de ez sem szól szépen. Püspökladány környékén tudtam még venni a 101.3 Eger, illetve a 101.7 Gyöngyöst is. Tulajdonképpen ez a vonal le van fedve Rádió 1-el egy jó vevővel, csak a hangzást kéne mindenhol beállítani úgy, ahogy a 90.4 van.
 #198581  Szerző: IstvánB

Kár, hogy nálam a Best kiüti, belehallgatnék.
 #198580  Szerző: csongorprodukcio

A Szolnoki freki (90.4) szól a legszebben. Nincs robothang, a 89.5-tel ellentétben nem erőtlen, dobozhangú a basszus.
 #198557  Szerző: mihalylovics

csongorprodukcio írta: 2023.03.07. 20:46 Eddig nem tapasztaltam ilyet sosem a békéscsabai Megán kívül, de ott tudom, hogy a rossz minőségű kapcsolóüzemű táp okozza... :)
ezt simán magyarázza a közelmúltbeli karbantartás: "megfeledkeztek" a szűrőberendezés beiktatásáról (gyanítom, hogy a megánál sem a táp az oka, hanem spórolás gyanánt kihagyták a rendszerből az előbb említett szűrőt)... amúgy sok helyen tapasztalni ezt a jelenséget, főleg olyan telephelyek közelében, ahol valamelyik rádió egy helyről sugároz a katolikus rádióval (pl. Esztergom, itt - paradox módon a Máriával keveredik, illetve korábban Székesfehérvár - itt az egykori Fehérvár Rádióval, később a Rádió 1-gyel "veszett össze"): a katolikus egyház valószínűleg nem ad a műszaki igényesség ezen formájára... :(
 #198556  Szerző: csongorprodukcio

Eddig nem tapasztaltam ilyet sosem a békéscsabai Megán kívül, de ott tudom, hogy a rossz minőségű kapcsolóüzemű táp okozza... :)
 #198555  Szerző: mihalylovics

Glenn írta: 2023.03.07. 17:56
csongorprodukcio írta: 2023.03.07. 16:29 Off: most vagyok Nyíregyházán. Annyira jól sikerült nekik a karbantartás, hogy a Sunshine a 96.2-őn is szól RDS-sel egy talk csatornával egyetemben. Gyanítom a Karc FM-mel...
Nincs ott semmi hiba. Sunshine FM = 99,4, Karc FM = 102,6. A kettő közötti különbség 3,2 MHz. Namost ha ezt kivonod a 99,4-ből, az eredmény pont 96,2 MHz lesz. Ha feljebb is megnézed, ugyanezt kell hallanod 105,8-on RDS-sel, csak ott Karc FM-et fog kiírni. ;)
Inkább az furcsa nekem, hogy az a rádió ennyire nem tűri a nagy jelet. Nekem is Skodám van, de ennyire extrém keveredést én nem tapasztalok, pedig itt nálunk van bőven adótelephely egyszerre több adással. :shock:
valószínűleg az adóoldalon van intermoduláció, amennyiben a vevő esetén ez szokatlan jelenség...
 #198553  Szerző: Glenn

csongorprodukcio írta: 2023.03.07. 16:29 Off: most vagyok Nyíregyházán. Annyira jól sikerült nekik a karbantartás, hogy a Sunshine a 96.2-őn is szól RDS-sel egy talk csatornával egyetemben. Gyanítom a Karc FM-mel...
Nincs ott semmi hiba. Sunshine FM = 99,4, Karc FM = 102,6. A kettő közötti különbség 3,2 MHz. Namost ha ezt kivonod a 99,4-ből, az eredmény pont 96,2 MHz lesz. Ha feljebb is megnézed, ugyanezt kell hallanod 105,8-on RDS-sel, csak ott Karc FM-et fog kiírni. ;)
Inkább az furcsa nekem, hogy az a rádió ennyire nem tűri a nagy jelet. Nekem is Skodám van, de ennyire extrém keveredést én nem tapasztalok, pedig itt nálunk van bőven adótelephely egyszerre több adással. :shock:
 #198552  Szerző: csongorprodukcio

Off: most vagyok Nyíregyházán. Annyira jól sikerült nekik a karbantartás, hogy a Sunshine a 96.2-őn is szól RDS-sel egy talk csatornával egyetemben. Gyanítom a Karc FM-mel...
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 1027