RADIOSITE Fórum

• Informatika

#126355  Szerző: szemilan

Nem vagyok benne biztos, hogy egy új windows megvétele olcsóbb, mint egy védelmi szoftver megvétele. Nem feltétlen szükséges minden egyes gépen futnia víruskereső szoftvernek. Elég, ha hálózati szinten ellenőrzik a teljes adatforgalmat. (természetesen a belülről érkező támadások ellen ki kell találni valamit,de ez ma már nem lehet gond) Nem beszélve arról, hogy a gépek nem is biztos, hogy alkalmasak az új operációs rendszer számára. Ma már kb csak win 8 kapható, mert ezt tolja a microsoft. Arra pedig nem hiszem, hogy nagyon váltani akarnának.
asimov írta:Céges környezetben ezek (miként majd mindegyik ingyenes program) nem használhatók, márpedig az MS szempontjából a cégek a "célközönség".
A MSE, Win XP alatti támogatásának a megszűnésével a vállalati szféra (itt még nagyon sok XP működik) vagy antivírust, vagy új Windows-t vesz (az MSE miatt).
Természetesen az utóbbi a költséghatékonyabb lépés, és ezzel az MS-nél is tisztában vannak, szerintem.
szemilan írta:
asimov írta:"Ingyenes vírusirtó sem lesz többé a Windows XP-hez"
http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... p-hez.html

Na és a többi ingyenes vírusirtó? (Avast és társai)
 #126354  Szerző: asimov

Céges környezetben ezek (miként majd mindegyik ingyenes program) nem használhatók, márpedig az MS szempontjából a cégek a "célközönség".
A MSE, Win XP alatti támogatásának a megszűnésével a vállalati szféra (itt még nagyon sok XP működik) vagy antivírust, vagy új Windows-t vesz (az MSE miatt).
Természetesen az utóbbi a költséghatékonyabb lépés, és ezzel az MS-nél is tisztában vannak, szerintem.
szemilan írta:
asimov írta:"Ingyenes vírusirtó sem lesz többé a Windows XP-hez"
http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... p-hez.html

Na és a többi ingyenes vírusirtó? (Avast és társai)
 #126338  Szerző: Csongii

Nem olyan meglepő számomra, így próbálják az embereket sarkalni, hogy váltsanak újabb op. rendszerre. Mondjuk engem nem érint már, de a családban van még 1-2 gép, amin Xp van. Valami megoldást kell rájuk találnom, mert nem mindegyik bírja el mondjuk a 7-est.
 #126192  Szerző: asimov

Ezért tettem oda én is oda a kérdőjelet :)
Wolfman írta: Apropó Winamp: valószínűleg nem a legutolsó a mostani verzió. Pont egy olyan cég vette meg a Nullsoftot (állítólag), amiről azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik egyáltalán. A belga Radionomyról van szó. Tény, ami tény: a winamp.com névszervere a radionomy.com-ra mutat.
 #126168  Szerző: Wolfman

asimov írta:Nem csak Winamp fan-oknak:
Érdemes telepíteni a legfrissebb (legutolsó?) verziót, mert (több kissebb hibajavítás mellett) végre javításra került a Spektrum Analizátor belassulása, ami ISO grafikus hangszínszabályozó használatakor lépett -néha- fel.
(Alapesetben a Winamp saját EQ-ja üzemel, más frekvenciák, stb)
Apropó Winamp: valószínűleg nem a legutolsó a mostani verzió. Pont egy olyan cég vette meg a Nullsoftot (állítólag), amiről azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik egyáltalán. A belga Radionomyról van szó. Tény, ami tény: a winamp.com névszervere a radionomy.com-ra mutat.
 #126166  Szerző: asimov

Nem csak Winamp fan-oknak:
Érdemes telepíteni a legfrissebb (legutolsó?) verziót, mert (több kissebb hibajavítás mellett) végre javításra került a Spektrum Analizátor belassulása, ami ISO grafikus hangszínszabályozó használatakor lépett -néha- fel.
(Alapesetben a Winamp saját EQ-ja üzemel, más frekvenciák, stb)
 #126106  Szerző: asimov

Ezekszerint csöbőrből vödörbe kerülök, mert hasonló hibába -nagyobb táblázatnál- az OpenOffice-al is belefutok:
Hiába a teljes kijelölés majd beállítás, pár tucat cellával lejjebb ugyanezt meg kell ismételni, sőt néha a már beállított celláknál is "elfelejtődik", az már egyszer beállított betűtipus/méret, én meg csak nézek, hogy hová lett az adatom.
Opensourcéknál azt hiszik, hogy mindenki 10 soros marketingtáblázatocskákkal dolgozik?

A legnagyobb, napi szinten használt táblázatom (ami egy 8 táblázatot tartalmazó fájl része) most valami 1200 sorból/9 oszlopból áll és naponta 5-9 sorral növekszik.
Naponta többször, összetetten szűrök (auto szűrő) és itt is vannak tréfás dolgok: néha gondol egyet az OpenOffice, aztán nem csak a szűrési feltételeknek megfelelő adatokat listázza ki, hanem egy csomó mást is, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a keresett adatokkal.
Az oszlop első adata mindíg a napi dátum, tehát időrendi sorrendben vannak az adatok. (az azonos napon belüliek nincsenek még külön sorolva)
A "hivatalos" megoldás a problémára: tegyem időrendi sorrendbe az adatokat vagy sorszámozzam (van már sorszámuk, nem?) a sorokat. Vicc, mert így vannak az adatok.
Érdekes, de ha dátum szerint sorbarakatom a táblázatot (5-8 másodperc!) akkor a táblázatban semmi nem változik, mégis "meggyógyúl" a szűrés funkció, de csak egy egy időre. Figyelni kell erre, mert csapott már be. "Élmény" a munka így.
MSO alatt nem találkoztam ilyennel.
Wolfman írta: ...
Nálam a LibreOffice Calc-nak van egy olyan problémája, hogy minden egyes cellában be kell állítani a betűtípust (holott korábban Ctrl+A-val már megtettem), ettől eltekintve jó alternatívája lehet az MSO-nak.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 330