FLaci81 írta:Chucky írta:Én emlékszem ilyenre, sőőt asszem még a 90s évek elején is volt ilyen, a jó kis Videoton RM 5642 S -sel öröm volt hallgatni!Ati7 írta:Bizony van. Az lenne a jelentősége, hogy minden hangszínt ki tud-e csikarni magából az adó, így ellenőrzik.A vett oldalon szerintem nem sok jelentősége van.Köszi!![]()
Ezt csak az AH Rt. kéri, a rádióadóktól-(már amelyiktől)-így tehát nem a rádiótelephelyekről, hanem a rádióstúdiókból adják át a jelet az adóhoz.
Emlékeztek a 80-as évekre? Amikor minden nap délelőtt sugároztak beállítóhangokat a sztereó vevővel rendelkezők számára? Pl volt egy zongorafelvétel, melyet hol a bal, hogy a jobb csatornán adtak, illetve gongütések.
Csongii írta:0,7 wattal meg akár 15 km-et is el lehet szólni, szintén szigorúan tesztelési céllalFLaci81 írta: Megfelelő magasságból és antennával elvileg már 10w-tal be lehetne szórni a fővárost.Ez nagyon is igaz, jó múltkórjában beszélgettem egy kaposvári ismerősömmel, aki ezekben nagyon otthon van. tesztelési célból szokott "kalózkodni" (azért rakom "" jelbe, mert nem ad rajta igazán semmit, csak ismerősöktől kér visszajelzést, hogy hallottak e X hangot azt kész. ). Ő mondta, hogy pl a kábel az adótól az antennáig nagyon sokat számít. Meg van a megfelelő méretbeli arány, amire szükség van és mindjárt akár egy 10W-os adóval is akár 20-30 km-t is meg lehet szórni. Én meg csak pislogtam, mint hal a szatyorban.