RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#107385  Szerző: ügynökséges

cucurbia írta:
Szelerailway írta:Legutóbb itt említettem Fodor Jánost, így ide teszem.:

http://www.kreativ.hu/cikk/a_radios_sza ... nt_letezni
A mai kollégák úgy tekintenek ránk, mint akik tiszteletet érdemelnek, tekintélyt vívtak ki, de ezekkel az emberekkel nem akarnak együtt dolgozni. Az egyik legnagyobb kereskedelmi rádió programigazgatóját - én is tanítottam - egyszer megkérdeztem, hogy miért nem dolgozhatok náluk. Nem volt racionális magyarázata. Nehezebb lenne diktálni nekünk? Meglehet, hogy már én vagyok az egyik „nagy bölény”? Néha azért álmodok arról, hogy mi lenne, ha egyenlő feltételekkel futhatnék a mostani „sztárokkal”. Ugyanannyi pénzzel, reklámidővel, feltételekkel. Lehet, hogy nyernék?

Tudna adaptálódni a mai elvárásokhoz?

Persze. Ha a saját ízlésrendszeremet, szakmaiságomat elhajítanám, én is tudnék úgy Híradót szerkeszteni, hogy az Kék Fény legyen! A gond csak az, úgy nem akarok.

Ön szerint mi az oka annak, hogy ez így alakult?

A magyar sajtó mélyrepülésének egyik oka a politika. A másik a pénz mindenhatósága. Lényegében egy olyan mintát követünk, amiben a közszolgálati rész elhanyagolható. A magyar közmédia nem tudott olyanná válni, mint mondjuk a BBC. Szerintem már régen nem beszélhetünk közszolgálatról, szakmáról. Vannak médiamunkások, meg marketingesek, meg celebek. Ez a módi mostanság. A szakmához értők tengődnek, kevesen marginális médiumoknál még kínlódnak, aztán elvéreznek, mert nincs bennük pénz. Tisztességes, önálló, gondolkodó profikra ma nincs szükség. Eldobható világban élünk.

Na erről irtam nemrég.ezért nem dolgozom egy ideje médiában.

Tehát akkor ez a cikk "leFodorítva". Nem kellek a rádiós szakmának (de senkinek), ezért a "Rádiós szakma megszűnt létezni". :lol: Korrekt. Gondolom ezzel minden magyarországi rádiós egyetért.
 #107358  Szerző: cucurbia

Szelerailway írta:Legutóbb itt említettem Fodor Jánost, így ide teszem.:

http://www.kreativ.hu/cikk/a_radios_sza ... nt_letezni
A mai kollégák úgy tekintenek ránk, mint akik tiszteletet érdemelnek, tekintélyt vívtak ki, de ezekkel az emberekkel nem akarnak együtt dolgozni. Az egyik legnagyobb kereskedelmi rádió programigazgatóját - én is tanítottam - egyszer megkérdeztem, hogy miért nem dolgozhatok náluk. Nem volt racionális magyarázata. Nehezebb lenne diktálni nekünk? Meglehet, hogy már én vagyok az egyik „nagy bölény”? Néha azért álmodok arról, hogy mi lenne, ha egyenlő feltételekkel futhatnék a mostani „sztárokkal”. Ugyanannyi pénzzel, reklámidővel, feltételekkel. Lehet, hogy nyernék?

Tudna adaptálódni a mai elvárásokhoz?

Persze. Ha a saját ízlésrendszeremet, szakmaiságomat elhajítanám, én is tudnék úgy Híradót szerkeszteni, hogy az Kék Fény legyen! A gond csak az, úgy nem akarok.

Ön szerint mi az oka annak, hogy ez így alakult?

A magyar sajtó mélyrepülésének egyik oka a politika. A másik a pénz mindenhatósága. Lényegében egy olyan mintát követünk, amiben a közszolgálati rész elhanyagolható. A magyar közmédia nem tudott olyanná válni, mint mondjuk a BBC. Szerintem már régen nem beszélhetünk közszolgálatról, szakmáról. Vannak médiamunkások, meg marketingesek, meg celebek. Ez a módi mostanság. A szakmához értők tengődnek, kevesen marginális médiumoknál még kínlódnak, aztán elvéreznek, mert nincs bennük pénz. Tisztességes, önálló, gondolkodó profikra ma nincs szükség. Eldobható világban élünk.

Na erről irtam nemrég.ezért nem dolgozom egy ideje médiában.
 #107334  Szerző: Gabeedj

A Neo megszűnésével valóban megindult a vándorlás.Felénk Petőfi,Class és Ö3,Antenne a sláger,de sok helyen mp3 szól,mert egy idő után megunják az ide oda kapcsolgatást,mert unalmasnak és túl sablonnak és felszínesnek tartják a Classt és a Petőfit.A Neo utolsó 3 hónapja nagy űrt hagyott ,főleg olyan helyeken,ahol nincs városi rádió és valljuk be a városi adók nem sokat érnek az országúton,mert hamar sss és tekerhetsz tovább.Elég silány lett a választék és verseny nélkül semmit nem ér az országos rádiózás.
 #107331  Szerző: Ivoa

egon2 írta:Ivoa:Budapesten azért nagyobb a rádiós kínálat mint Békés megyében.
De a Balaton környékén főleg az Északi parton siralmas a kínálat.Sehol egy helyi rádió.Csak az országos rádiók szólnak.
Ahogy írtátok a Dél Alföldön nem csak helyi rádió de Class Fm sincs,ők most visszamentek az időben 1998 előttre amikor is csak a Kossuth,Petőfi és Bartók Rádió volt fogható a környékén.De legalább a Petőfi Rádió zenei adó.
Kereskedelmire utaltam. Kb. 0 hallgatottságú adókból van azért.
 #107318  Szerző: mlaszlo

egon2 írta:De legalább a Petőfi Rádió zenei adó.
Petőfi most egy kicsit nyithatna és szélesebb célközönséghez szólhatna.
 #107317  Szerző: mlaszlo

egon2 írta:Ivoa:Budapesten azért nagyobb a rádiós kínálat mint Békés megyében.
Szám szerint valóban több, de ha a zenei rádiókat nézzük, akkor igencsak szerény a választék: Music FM, Jazzy, Petőfi, Class FM és Juventus, a külső kerületekben helyenként még foghatóak az agglomerációban sugárzó rádiók. A többi rádió komolyzenét vagy zömmel beszélgetős műsorokat sugároz: Info, Klasszik, Klub, Lánchíd, Katolikus, Mária, Gazdasági, Kossuth, Bartók.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 584