RADIOSITE Fórum

• Európa Rádió

#94786  Szerző: szemilan

Sziasztok! Sokol404 és szentlucifer.

Legközelebb az FM-DX topikba, ha kérhetem. Az Európa Rádiót érintő rész maradhat. ;)
http://www.mediasite.hu/forum/viewtopic.php?f=11&t=95

A fórum szabályzat tiltja az OFF-olást.
Köszi.
szentlucifer írta:Üdv mindenkinek!

A hétvégén én is pásztáztam a rádiós étert: Nagyszénáson, autórádióban sikerült befogni a szegedi rádiós frekvenciákat (Kossuth 101.7, Petőfi 104.6, Európa 87.9 Mhz): stabil volt a vétel, mi több, a Rádió 88 is erős vételt produkált a 95.4 Mhz-en (60 km-en túl). :shock:
(kíváncsi lennék egyébként a Rádió 88 további, Csongrád megyén kívüli (állandó) vételére: aki tudja, jelezhetné...)
 #94785  Szerző: szentlucifer

Üdv mindenkinek!

A hétvégén én is pásztáztam a rádiós étert: Nagyszénáson, autórádióban sikerült befogni a szegedi rádiós frekvenciákat (Kossuth 101.7, Petőfi 104.6, Európa 87.9 Mhz): stabil volt a vétel, mi több, a Rádió 88 is erős vételt produkált a 95.4 Mhz-en (60 km-en túl). :shock:
(kíváncsi lennék egyébként a Rádió 88 további, Csongrád megyén kívüli (állandó) vételére: aki tudja, jelezhetné...)
 #94746  Szerző: Sokol404

nyikolaj írta:Nem rég jártam Miskolc-Vasgyár környékén,és rádiózgattam a telómmal,közben nézegettem a helyi rádiókat,és hát az EURÓPA a legtöbb helyen sehogy,vagy csak foltokban sisteregve volt fogható.Szerintem egy helyi körzeti rádiótól ez gáz.Azt se lehet mondani,hogy gyenge a telóm,mert a más vevővel sem tökéletes.Más városrészen sem.Csak az az érdekes,hogy az Eu rádiónak Miskolc a központja,ennek ellenére szerintem ez a legkisebb teljesítményű ha a vételkörzetet nézzük.Érdekes.
Ezzel szemben a szegedi 87,9 MHz-es frekvenciával szemben bocsátott elvárások jócskán felülmúlták önmagukat! :) Az összes szegedi adó közül ez jön Tompán a legjobban(!) -persze ez szubjektív-,
de eddig a 95,4 - Rádió88,
100,2 - Rádió Plusz (NMHH nyugosztalja), és a
101,9 - Kossuth jött be a legjobban, most meg ez az adó még a megmaradt kettőt is felülmúlja!

Úgy tudom, 50 méter magasból ad, és a kezdeti 2 kW helyett már csak 1 kW-tal,

http://www.radiosite.hu/index.php?optio ... Itemid=104

de ez így is elég szép lefedettség.

Szerintem mindössze azért ilyen jó errefelé a vétele, mert nincs mellette adó. :D
A 95,4-et sokáig egy szerb rádió zavarta a 95,6-ról, csakhogy manapság a 95,4 se valami túl erős,
a 100,2 Rádió Pluszt pedig a 100,4 szentesi Sláger és Neo FM, -hozzáteszem, még Szegeden is elég rendesen!-
a 101,9-et pedig már 1 éve a "Szerb Kossuth 2-es csatornája", amely épp a 101,8-on ad, de annak elvileg nem kellene Kiskunhalasig elszólnia...

Az első kettő vételnél lehetne mondani, hogy "nem elég szelektív a vevő", de hát akármivel is fogtam, azok a szomszédos csatornák olyan lökettel adtak, hogy még a kábelTV-sek sem tudták a profin kiépített hálózatukban rendesen továbbadni.
A 87,9-nél nem áll fenn ez a probléma, meg szerintem ez már annyira alacsony freki, hogy másképp terjed. :)
 #93811  Szerző: nyikolaj

Nem rég jártam Miskolc-Vasgyár környékén,és rádiózgattam a telómmal,közben nézegettem a helyi rádiókat,és hát az EURÓPA a legtöbb helyen sehogy,vagy csak foltokban sisteregve volt fogható.Szerintem egy helyi körzeti rádiótól ez gáz.Azt se lehet mondani,hogy gyenge a telóm,mert a más vevővel sem tökéletes.Más városrészen sem.Csak az az érdekes,hogy az Eu rádiónak Miskolc a központja,ennek ellenére szerintem ez a legkisebb teljesítményű ha a vételkörzetet nézzük.Érdekes.
 #87040  Szerző: mimi

Megy a helyi adás, az indulásról van szó. A helyi is református tematikájú.
 #87027  Szerző: molnarb

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 184&type=1

Holnap reggel 7-től Balázs Alexandra és Szécsi Marcell (Dj Reyez) kezdi a műsort (mindketten Rádió 88-as munkatársak)... Facebookon olvastam, tehát elvileg nyilvános infó...
 #87017  Szerző: markfelt

molnarb írta:Épp most akartam írni, hogy megy.... de nemrég névmódosítási kérelmet adtak be... kíváncsi vagyok vajon miért.... tippem van, de inkább nem mondom :D
Jah, átsorolták az országot egy másik kontinenshez, Afrika Rádió lesz.
 #87016  Szerző: molnarb

Épp most akartam írni, hogy megy.... de nemrég névmódosítási kérelmet adtak be... kíváncsi vagyok vajon miért.... tippem van, de inkább nem mondom :D
 #87014  Szerző: mimi

Pontosítok, megy a központi adás, időnként megáll, megszólal egy szignál, aztán vissza. Érdekes. Na, holnap kiderül :)
 #87013  Szerző: mimi

Ja nem lövök, mert központi adás megy most, annak minek :) de valószínűsíthető, hogy helyi lesz.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18