RADIOSITE Fórum

• Telekom

#127506  Szerző: LazlowHUN

Tegnap este 6 előtt és 10 után tesztelgettem egy kicsit a Telekom hálózatát.
A délnyugatra néző földszinti ablakból sikerült a legközelebbi 3G toronyra felcsatlakozni, ami egészen pontosan 355°-os (majdnem teljesen északi) irányban 9,24 km-re van tőlem.
Maga a telefon csak 3,6 Mbps elméleti maximum sebességre képes és azt kell mondjam, hogy a távolság, a közvetlen rálátás hiánya és az alacsony jelszint (1-2 csík között ingadozott) ellenére nem is olyan rossz a kapott eredmény. Persze ha elszáll a 3G, marad a fájóan lassú GPRS kapcsolat.

17:53-kor
Kép

22:13-kor
Kép
 #124402  Szerző: noartist

LuciFerko írta:Nekem meg _egyáltalán_ nem megy most a telekomos mobilnet.
Előfordul. :)
 #124367  Szerző: LuciFerko

Nekem meg _egyáltalán_ nem megy most a telekomos mobilnet.
 #124364  Szerző: mimi

máshol meg a vodával szopnál. egyik szolgáltató se képes mindenhol egyenletes színvonalon szolgáltatni.
 #124354  Szerző: noartist

Tömören:miért fizet az ember a mobilinternetért?Pl. hogy út közben tudjon híreket olvasni,beszélgetni emberekkel Facebookon,ésatöbbi.
Na persze,azt ők nem támogatják,lévén Kunszentmárton-Szentes között egy elég nagy részen csak GSM(!) van,ami mint tudjuk,nem jó semmire.
Kunszentmárton:kis település,egyik felében adótorony.Persze,ha megállok mellette,minden rendben.De ha a város másik végében vagyok,már csak EDGE van,ami elég fail.
Falvakban abszolút használhatatlan szinte minden szolgáltatás,pedig ott is emberek élnek,néhol egész sok fiatallal.
Ebből lett most elegem.Voda,és láss csodát,Kunszent-Szentes között már stabil HSPA van végig,csak néha megy le 2 vonalra,de attól a böngészési élmény még zavartalan.Kunszenten mindenhol HSPA van.Érdekes....Sajnálják a pénzt normális hálózat kiépítésére? :oops:
Nem értem.A webshop árazását fel sem merem hozni,hogy némely készülék olcsóbb egy tizessel dominóban,mint egy többezres havidíjú,2 éves hűségidejű előfizetéssel.
Félelmetes.
 #124353  Szerző: szemilan

noartist írta:Végleg befejeztem Telekomos pályafutásomat,egyszerűen nem volt idegzetem tovább tűrni ezt az egészet.Csapnivaló,nem kéne erőltetni az LTE-t,amíg normális 3G/HSPA lefedettség sincs.
Na, mesélj egy kicsit. Mivel kapcsolatban tapasztaltál problémákat?

Amúgy más:

A Telekom visszavágta az osztalékot, konkrétan nem fizet egyáltalán az idei évre. 0-20 Ft közé lőtték be az elemzők, és végül a 0 bizonyult nyerőnek. Ennek hatására ismét zuhantak a részvényeladások.

Hosszú távon nem tudom mennyire lesz ez érezhető....de jön a frekvencia pályázat (nyilván ez is szerepet játszott a döntésben) amihez pénz kell, kérdés van-e. A 450 MHz-es frekvencia konzultációján a Nemzeti Online szerint a Telekom egy érdekes kérdéssel fordult a hatósághoz, amire nem kapott választ.
A Magyar Telekom képviselője a 450-es pályázat ügyében november közepén tartott nyilvános meghallgatáson azonban valószínűleg nem véletlenül érdeklődött arról, hogy a hatóság bekalkulálta-e a 800 megahertzes sávok értékének meghatározásakor, hogy „egy 450-es hálózat jelentős üzleti lehetőségeket von el” az új frekvenciákat elnyerő cégektől.
Szóval az állam lehetséges, hogy keresztül húzná a számításaikat.
 #124346  Szerző: noartist

Végleg befejeztem Telekomos pályafutásomat,egyszerűen nem volt idegzetem tovább tűrni ezt az egészet.Csapnivaló,nem kéne erőltetni az LTE-t,amíg normális 3G/HSPA lefedettség sincs.
 #123584  Szerző: NyokeeZsoltTinKA

Mostanában viszont eléggé rám jár a rúd.
Mobilinternet: beadhattam a sticket szervizbe... megint... mert az USB portokon nem érzékelhető a jelenléte, bármit csinálok.
Mobiltelefon: Múlt csütörtökön töltöttem a Domino kártyás telefonomat (3500 Ft), és kedden máris meglepődötten olvastam az SMS-t, hogy 300 Ft (ill. 5 perc) alá csökkent az egyenlegem. Pedig azóta csak 1 db kimenő hívásom volt 20-as számra (2 perc), és 30-asra küldtem 2 db SMS-t. Ezen kívül csak facebook zero-t használtam (nem alkalmazáson, vagy böngészőn keresztül, hanem az SMS-ben kapott linken át). Azt vettem észre, hogy csak a facebook zero kezdőlapjának megnyitásával 26 Ft-tal lett kevesebb az egyenlegem. A facebook zero már nem ingyenes?
Ahogy én használtam a telefonomat (w200i) kb. 3 hónapig volt elég ez a feltöltés. Most meg hova tűnt 4 nap alatt?
Bementem több T-pontba is, és nem értették, hogy miről beszélek. Majd, amikor kaptam egy kinyomtatott számlát, akkor derült ki, hogy az utolsó feltöltés óta sima wap adatforgalomként lett elszámolva. (Semmit nem állítottam a telefonomban kedvezőtlenre az internet beállításokban.) De nem tudnak vele mit kezdeni, csak olyat tudnak ajánlani, hogy csinálnak rá nekem mobilnetet, ami az első 2-3 hónapban 190 Ft, utána már 1000 Ft havonta 100 (!) MB adatforgalmi korláttal... az meg mint tudjuk, semmire sem elég. Kösz, nem.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27