RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#55424  Szerző: donder

:D

Kipróbáltam kocsiban is, és ugyanúgy melegszik... Sztem maradok a ventilátornál, meg "gyártok" valami tápszerűséget... :)
 #55162  Szerző: Ghee

Hát egy PC táp nem éppen ideális egy autórádió hajtására - inkább egy normál (nem kapcsolóüzemű) tápegységről hajtsd szegényt.
 #55116  Szerző: donder

Ghee írta:
donder írta:Sony XR-4740RDS autórádió
Nem nyúltam bele, mert nem kellett, viszont intenzíven kell hűteni, mert a hátső bordái fél perc alatt 50-60 °C-ra, majd 90°C-ra emelkednek... (Hűtöm is, egy FAN coolerrel...)
"Alapjáraton" vagy hajtva?
Alapjáraton...
csokie írta:Hallod donder, miről hajtod ezt az autórádiót?
12V-os aksiról, vagy hálózati trafóról? Mert trafótól jobban melegedik, legalábbis a transmitterem a kocsiba nem melegszik de ha trafóról megy, akkor igen.
Egy PC tápról (250 W)
Akksiról még nem próbáltam... De meglesz! Úgyis terveztem már hogy beteszem kocsiba, és építek a tetőcsomagtartóra egy mini forgatható yagit... :)
 #55076  Szerző: csokie

Hallod donder, miről hajtod ezt az autórádiót?
12V-os aksiról, vagy hálózati trafóról? Mert trafótól jobban melegedik, legalábbis a transmitterem a kocsiba nem melegszik de ha trafóról megy, akkor igen.
 #55073  Szerző: Ghee

donder írta:Sony XR-4740RDS autórádió
Nem nyúltam bele, mert nem kellett, viszont intenzíven kell hűteni, mert a hátső bordái fél perc alatt 50-60 °C-ra, majd 90°C-ra emelkednek... (Hűtöm is, egy FAN coolerrel...)
"Alapjáraton" vagy hajtva?
 #55066  Szerző: donder

Sony XR-4740RDS autórádió
 #55050  Szerző: Ghee

donder írta:Az mitől van hogy a rádiómnak a mély (basszus) hangszíne 10 perc után elmegy, és csak nagyon kevés mély hallatszik?
Másik: Az normális hogy a hátulja 1-1,5 percen belül szabályosan felforr? Hűtés mondjuk leviszi a felszínének hőmérsékletét 30-40 °C-ra de belűről szerintem ez kevés neki... Vélemény? :mellow:
Milyen rádióról van szó autó? Mit módosítottál utóbb, hogy ez történt?

IC-s végfokoknál ennek megoldása akár IC-csere is lehet... elvileg az IC-s végfokok hőmegfutás esetén limitálnak ill. némítanak legvégsőbb esetben.
 #54929  Szerző: Snake

A kérdésedre megírtad a választ, mindenesetre a spiáter vagy vmi öntött hűtést ne vedd le róla
 #54855  Szerző: donder

Az mitől van hogy a rádiómnak a mély (basszus) hangszíne 10 perc után elmegy, és csak nagyon kevés mély hallatszik?
Másik: Az normális hogy a hátulja 1-1,5 percen belül szabályosan felforr? Hűtés mondjuk leviszi a felszínének hőmérsékletét 30-40 °C-ra de belűről szerintem ez kevés neki... Vélemény? :mellow:
 #53904  Szerző: LuciFerko

csokie írta:Nekem is egy ugyanilyenem van, és nem tudok megszabadulni tőle... Be van csomagolva hónapok óta... Aki esetleg munkásrádiónak akarja használni annak jól jöhet...
mi a baj vele?
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 128