RADIOSITE Fórum

• Informatika

#126101  Szerző: Wolfman

noartist írta:Szerintem minden tekintetben jobb az MS Office,megéri beruházni rá-cégeknél főleg.
Nekem itthon 2010 után 2013 van (mármint Office tekintetében :) ),és sokkal jobb a korábbiaknál.A PowerPoint pl. már tud 16:9-es bemutatókat is csinálni,ami eléggé hiányzott már.
A Word is sokkal kezelhetőbb,a sok sablon segíti az embert minden Office alkalmazásnál.
Engem csak az lep meg,hogy a W8-hoz kiadott Office 2013 az asztalon nyílik meg,és nem ,,csempésítették"... :blush:
A OneNote-nak van csak egy csempés verziója, az is ingyenes. ARM-es Windowson nem tudom, hogyan működik (ott nincs Asztal), viszont ott sem csempés.
Nálam a LibreOffice Calc-nak van egy olyan problémája, hogy minden egyes cellában be kell állítani a betűtípust (holott korábban Ctrl+A-val már megtettem), ettől eltekintve jó alternatívája lehet az MSO-nak.
 #126099  Szerző: noartist

Szerintem minden tekintetben jobb az MS Office,megéri beruházni rá-cégeknél főleg.
Nekem itthon 2010 után 2013 van (mármint Office tekintetében :) ),és sokkal jobb a korábbiaknál.A PowerPoint pl. már tud 16:9-es bemutatókat is csinálni,ami eléggé hiányzott már.
A Word is sokkal kezelhetőbb,a sok sablon segíti az embert minden Office alkalmazásnál.
Engem csak az lep meg,hogy a W8-hoz kiadott Office 2013 az asztalon nyílik meg,és nem ,,csempésítették"... :blush:
 #126098  Szerző: asimov

Ezt nagyon remélem, mert jövőhéten átállunk a cégemnél OpenOffice-ról LibreOffice-ra azon pár gépen, amelyekre nem vett a cég MSO-t.

Egy szép sztori a OO/Writer-ről, még tavalyról:
A sorszámozást/bekezdést automatikusan csinálja akkor is, ha nekem rohadtúl semmi szükségem erre. A külön poén: egyszercsak -véletlenszerűen- gondol egyet és egy enter leütés után agyontördeli a szöveget, de valami kegyetlen módon. Ez még egy dolog, viszont a "visszavonás" nem állítja helyre az előzetes állapotot, hanem kézzel kell azt visszacsinálni. A néhányadik ilyen akció után kikapcsoltam ezt a funkciót (azt a pár sorszámot beteszem kézzel) csak ezalatt is ment az idő, ami egy cégnél szó szerint pénz, és így lesz az olcsóból drága...
mimi írta:az openoffice már felejtős egy ideje, mert kivált belőle a libreoffice és azt fejlesztik normálisan.
 #126096  Szerző: mimi

az openoffice már felejtős egy ideje, mert kivált belőle a libreoffice és azt fejlesztik normálisan.
 #126094  Szerző: IstvánB

Pont az elmúlt héten szoptam az openofficeval.

Táblázatban adott volt 16 számjegyű szám, ami neki túl nagy volt ezért kerekítette... ha beállítottam, hogy szövegnek kezelje akkor nem nyúlt bele.

200 sor után elfelejtette, hogy mi a betűtípus, hogy balra zárt, vagy középre zárt az információ. Sőt a rendezésnél kiterjeszteni sem sikerült neki jól, ezért összekavarta az összes adatot.
MS Office kb 10 perc alatt megoldotta a heti szopásomat. Szóval nem véletlenül vannak ott ahol vannak. Otthonra lehet jól működik az OpenOffice, meg van hasznos funkciója (prezentáció fwsbe pl) de munkára MS való.
 #126092  Szerző: SySERR

asimov írta:Nem mindenhol a böngészés/levelezés/mp3 hallgatás a fő profil.

Jó tíz éve, az UHU linuxra fél évet áldoztam az életemből:
- a nyomtatomhoz nem volt linux driver sehol. Reakció: vegyek másikat...
- a hangkártya dettó (már akkor is az volt, ami most és akkor FULL-os hangkártyának számított) reakció: vegyek másikat..

Amúgy az UHU kb. havonta megtöltötte a merevlemezemet. Idővel rájöttem arra, hogy valami diagnosztikai/log fájlok gyülnek fel, mert a fejlesztők ezzel nem foglalkoztak.
A töredezettségmentesítést akkor feleslegesnek gondolták linux-nál, mert hogy blabla...... ehhez képest négy hónap után, véletlenűl találtam egy "defrag" programot linux-ra, ami 1 napot elküzdött a fájlrendszerrel és volt is hatása.
A másik dolog, ami nagy minusz pont volt végig abban a fél évben: kezdőként persze gyakran kérdeztem és gyakran kaptam vissza RTFM-et (vagy mit) mint választ. Most komolyan.. ha kiderült volna (nekem) a leírásból az, amit amit keresek, nem kérdezek, ugye? Még hogy közösség...

Fél évnyi, éjszakákba nyúló szívás és küzdelem után nem cseréltem le -az amúgy kifogástalanűl üzemelő- hardvereket, hanem leszedtem az UHU-t és azóta nem mentem linux közelébe.
XP-m köszöni, jól van. Kb. évente újrarakom csak gyakorlásképpen, mert pár "pelenkázóprogram" megfelelő használata mellett, nagyon szépen teszi a dolgát.

-------------------------------------------------------

A céges számítógépemre kellett táblázatkezelő.
A rendszergazda javaslatára (Debian-on) teszteltem az OpenOffice-t egy fájlal, amibe belegyártottam egy 1500 sor/8 oszlopos táblázatot, amelyekben véletlenszerűen generált számokkal számítások történnek, oda-vissza. (nagyon jó cpu erőforrásteszt) Valami 37 másodperc volt az, mire végigszámolta a táblázatot a program!
Ugyanezen a gépen, ugyanennek a táblázatnak az újraszámolásával a Win7+MS Office 2003 combó. 10-11 máspoderc alatt végzett.
Ezután vette meg a cég a gépekre a Win7-et (teljes hardvertámogatás) +MS Office minimál változatát (Word, Excel, Outlook) valami akcióban, amelyek köszönik, azóta is jól szolgálnak.

Az OpenOffice/sCalc makrótámogatása is vicckategória. Az Excel-ben megírt, pár éve csiszolgatott (60-80 soros!) VB makróimnak majd minden sorát az sCalc simán ki-REM-eli, mert szerinte nyelvtanilag hibásnak, vagyis ennyit a kompatibilitásról.

A cégemnél amúgy egyedi fejlesztésű épületfelügyeleti, illetve ki/beléptető rendszer üzemel, speciális I/O kártyákon keresztűl és ez kizárólag WinXP/Win-7-en létezik.

mimi írta:xp kuka, lubuntu-t ajánlok régi gépre
10 év alatt azért sokat változott a Linux.
Kb 8-10 éve nálam is voltak hasonló problémák. Fél gépet nem látta valamint az OpenOffice se állt a helyzet magaslatán. Pont hasonlók voltak a problémák amiket írtál.
Most már eléggé másabb a helyzet:
- Ősrégi 1998-ban gyártott Diamond Monster MX300 hangkártya? Alapból ismeri és a 10 csatis hw eq-t is gyönyörően kezeli. XP alatt megy, de nem teljesértékű (pl nincs eq), Win7 pedig hozzá se szagol.
- Valami bt878-as szutyok tunerkártya: Ez is megy. Sőt némi trükkel még arra is rávettem hogy a rádiós része 87.5-108.0MHz tartomány helyett 50.0-999.9 MHz tartományban menjen :D. XP alatt nem volt kép, Win7-el ez is esélytelen.
- Melóhelyen a szerkesztőségben már mindenhol Debian Linux van LibreOfficeal. Igaz, a használt dokumentunok se valami agyonmakrózott elvarázsolt valami, hanem a legtöbb esetben hétköznapiak. Ezekkel sincs gond. Ráadásul a linuxos LibreOffice még gyorsabb is mint a Windowsos verziója. A gépek pedig teljesen vegyesek. Van köztük kukázott P4 Celeron, AMD64, valami régi HP, de természetesen 2-3 éves gépek is vannak. Egyikkel sincs gond. Pedig már két gépben is ki lett nyírva az alaplapi hangkártya és bekerült egy SBPCI64 ami szintén megy.
Ha megdöglik a kukázott 10GB-os diszk akkor sincs gond mert PXE boottal 3 perc alatt újrahúzom az előre telepített rendszert és azonnal használható.

Lényeg, hogy régebbi (de nem túl régi) gépek túlnyomó részén már egyértelműen jobban fut bármelyik mai Linux. Természetesen ha valami nagyon Win specifikus cuccal kell dolgozni akkor már más a helyzet, de ugyanez igaz fordítva is.
Viszont bármi is kerül a gépre meg kell tömni minél több rammal.
 #126091  Szerző: frekivadasz

Ezt majd LuciFerko elmondja, hogy mit is vár tőle, mert az is kimaradt.

Más: csak egy vélemény, de a linux az legyen szerver, GUI nélkül. Persze lehet, hogy ez is egy elavult vélemény.
 #126090  Szerző: mimi

ne abból indulj ki, hogy tíz éve egy isten háta mögötti disztribúció milyen volt, mert azóta az ubuntu ezen eléggé túlhaladt és használható lett, nyolcéves laptoptól viszont böngészésen/levelezésen/mp3 hallgatáson kívül nem igazán tudom, mit várnánk :)
 #126087  Szerző: asimov

Nem mindenhol a böngészés/levelezés/mp3 hallgatás a fő profil.

Jó tíz éve, az UHU linuxra fél évet áldoztam az életemből:
- a nyomtatomhoz nem volt linux driver sehol. Reakció: vegyek másikat...
- a hangkártya dettó (már akkor is az volt, ami most és akkor FULL-os hangkártyának számított) reakció: vegyek másikat..

Amúgy az UHU kb. havonta megtöltötte a merevlemezemet. Idővel rájöttem arra, hogy valami diagnosztikai/log fájlok gyülnek fel, mert a fejlesztők ezzel nem foglalkoztak.
A töredezettségmentesítést akkor feleslegesnek gondolták linux-nál, mert hogy blabla...... ehhez képest négy hónap után, véletlenűl találtam egy "defrag" programot linux-ra, ami 1 napot elküzdött a fájlrendszerrel és volt is hatása.
A másik dolog, ami nagy minusz pont volt végig abban a fél évben: kezdőként persze gyakran kérdeztem és gyakran kaptam vissza RTFM-et (vagy mit) mint választ. Most komolyan.. ha kiderült volna (nekem) a leírásból az, amit amit keresek, nem kérdezek, ugye? Még hogy közösség...

Fél évnyi, éjszakákba nyúló szívás és küzdelem után nem cseréltem le -az amúgy kifogástalanűl üzemelő- hardvereket, hanem leszedtem az UHU-t és azóta nem mentem linux közelébe.
XP-m köszöni, jól van. Kb. évente újrarakom csak gyakorlásképpen, mert pár "pelenkázóprogram" megfelelő használata mellett, nagyon szépen teszi a dolgát.

A céges számítógépemre kellett táblázatkezelő.
A rendszergazda javaslatára (Debian-on) teszteltem az OpenOffice-t egy fájlal, amibe belegyártottam egy 1500 sor/8 oszlopos táblázatot, amelyekben véletlenszerűen generált számokkal számítások történnek, oda-vissza. (nagyon jó cpu erőforrásteszt) Valami 37 másodperc volt az, mire végigszámolta a táblázatot a program!
Ugyanezen a gépen, ugyanennek a táblázatnak az újraszámolásával a Win7+MS Office 2003 combó. 10-11 máspoderc alatt végzett.
Ezután vette meg a cég a gépekre a Win7-et (teljes hardvertámogatás) +MS Office minimál változatát (Word, Excel, Outlook) valami akcióban, amelyek köszönik, azóta is jól szolgálnak.

Az OpenOffice/sCalc makrótámogatása is vicckategória. Az Excel-ben megírt, pár éve csiszolgatott (60-80 soros!) VB makróimnak majd minden sorát az sCalc simán ki-REM-eli, mert szerinte nyelvtanilag hibásnak, vagyis ennyit a kompatibilitásról.

A cégemnél amúgy egyedi fejlesztésű épületfelügyeleti, illetve ki/beléptető rendszer üzemel, speciális I/O kártyákon keresztűl és ez kizárólag WinXP/Win-7-en létezik.

Az elavulás relatív.. ha megfelel, akkor már miért ne? Egyáltalán nem biztos a, hogy a Win 7 gyorsabb lesz. Ezt ki kell próbálni, ha van mód erre.
Az XP ugyan régi, de egy 8 éves gép is az, sőt...
Ha nincsen valami hardverhez Win 7 driver, akkor kár is erőltetni a Win 7-et, mehet nyugdtan fel az XP.
SSD kiváló jó ötlet, csodát tesz a géppel.
mimi írta:xp kuka, lubuntu-t ajánlok régi gépre
 #126073  Szerző: mimi

frekivadasz írta:Eléggé divat lett hirtelen leírni az XP-t, de biztos vagyok benne, hogy még hosszú évekig nem lesz azzal gond, ha valaki felelősségteljesen használja neten, és a megfelelő védelmekkel is ellátja. A többiek meg vegyenek új vasat.
akkor is elavult, helyette meg van kis erőforrásigényű, fejlettebb új oprendszer
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 330