RADIOSITE Fórum

• Bandscan

#66330  Szerző: mimi

Zsolt írta:Ha esetleg azzal próbálnék villogni, hogy milyen sok nőt megkeféltem, akkor megérteném a szkeptikusságot, de így kevésbé?
Ki tudja, lehet, hogy azzal fűzöd őket, hogy gyere fel este, megmutatom a bandscanemet :D
 #66326  Szerző: DWC

csokie írta:Nem tudom mivel DX-elsz, de van egy-két hihetetlennek tűnő is benne.
Jaja, a Puszta pl. elég hihetetlen, itt, Pest megyében se fogtuk. (Bár szlovákot igen, szóval innentől kezdve, bármi lehet.)
 #66325  Szerző: Zsolt

csokie írta:van egy-két hihetetlennek tűnő is benne.
Mivel sajnos az interneten keresztül nemigazán jönnek át a hangsúlyok, tételezzük fel a legnagyobb rosszindulatot részedről, hogy teljesen tisztázhassam a dolgokat. De örülnék, ha előbb konkretizálnád azokat a hiteltelennek tűnő vételeket, a rosszízű levegőbepofázás helyett.
1. A link alatti bandscan általam itthon 2009. novembere óta belogolt troposzférikus és állandó vételeket tartalmazza. Bármilyen vételezett állomást csak és kizárólag akkor jegyzek be kis DX füzetecskémbe (és utána viszem fel a táblázatba), ha sikerül minden kétséget kizárólag beazonosítani. Ennek négy módja van: RDS PS, de lagalább PI lejön, hallok állomásazonosítót, sikerül összehasonlítani netes adással, vagy alternatív frekvenciával. Ha ezek egyike alapján sem sikerül bizonyítani a vételt, de mondjuk frekilista alapján sejtem melyik adó ez, még akkor SEM kerül be a vétel a füzetecskébe. Úgy gondolom, hogy így szinte kizárt bárminemű falsch vétel, de ha mégis úgy érzed, hogy mégis van ilyen benne, kérlek konkrétan írd le melyik az. Adminisztrációs hiba, elírás persze lehet, de olyan vétel ami meg sem történt, olyan nem hiszem.
2. Ha arról lenne szó esetleg, hogy én csak úgy viccből, kedvtelésből kitalálgatok vételeket, hogy így menőzgessek, megnyugtatlak ezt a hobbit igazából önmagam szórakoztatására űzöm, nekem fontos. Magamat meg amúgy se nagyon tudnám becsapni és szórakoztatni sem fake logokkal. Ha esetleg azzal próbálnék villogni, hogy milyen sok nőt megkeféltem, akkor megérteném a szkeptikusságot, de így kevésbé? Pontosan tudom, hogy egy ilyesmitől az én presztízsem nem növekedik, akkor meg minek pötyögnék csak úgy. Tehát bocsi, hogy egyáltalán be mertem linkelni, nem nektek készül, de azt hittem naivan, hogy talán titeket is érdekelHET.
csokie írta:Nem tudom mivel DX-elsz
3. Miközben mélyen elmerültél az általam odahazudott vételekben, átsiklott a figyelmed cím alatti sorokon, ahol egész konkrétan le van írva milyen antennát és tunert használok. Ha esetleg a mély részlétekre utalsz, pl. hol lett megtoldva a koax, hány zollos az árboc, mikor tisztogattam meg utoljára a tunert nedves ronggyal PÜ-ben szívesen elárulok minden apró részletet.
4. Igazából ilyen körülmények között ez a bandscan úgymond teljesen átlagos, sőt ha úgy nézzük, a legtávolabbi vétel is csak 430 km. Ha szeretnéd belinkelek neked jó néhány bandscant a világ különböző pontjairól ami csak úgy hemzseg a 500-600 km-es tropós logoktól.

Hirtelen csak ennyi jutott eszembe arról az egy sorról, amit idehánytál. :) Köszöntem, puszi.
 #66299  Szerző: csokie

Nem tudom mivel DX-elsz, de van egy-két hihetetlennek tűnő is benne.
 #66243  Szerző: Zsolt

Aktualizáltam egy kicsit itthoni bandscanemet: http://bandscan.try.hu
 #66217  Szerző: rulek

Jön a 96 MR1 de 97,3 MHz sokkal jobban jön. Igen ez a megye kinálata,ha másfelé fordítom az
antennát jobban zavarnak a román adók. Nem versenyezhetünk a nagyvárosok és Budapest kinálatával. Természetesen gyengén jön még több adó,terjedéstől függően. Ha valaki egy kis rádiót kapcsol be, antenna nélkül nagyon sokszor csak román hangokat hall.
 #66206  Szerző: Ati7

Hát, mit mondjak elég gyér...
 #66188  Szerző: Gyurii91

Na kedves pestiek lehet meglehet nézni a kínálatot! :shock:

96,0 MR1 Gyula nem jön? :oops:
 #66177  Szerző: rulek

Sony St-S170 tunerem van,ezen nincs RDS ,van még egy Thomson 3300 hifim azon van RDS csak most a Sonyt halgatom.Van még egy Videoton 7300 tunerem csak az most döglődik. Eleken amit tudok fogni elfogadható minőségben:
88,9 Radio 1
97,3 Kossuth
98,8 Petőfi
100,4 Neo
101,6 Class
103 Neo
104 Caba ez nagyon sokszor torz
A román adók közül erősen jön a 91, 103,8 105,8 MHz. Az antennám észak-nyugat felé van állitva,kilenc elemes hátul reflektor,hogy minél kevesebbet zavarjanak a román adók. Csak a padláson van mert ekkora nem nagyon férne el a tetőn. Van még egy öt elemes yagi szintén a padláson ami vertikálisan Békés felé néz de mostanában alig tudom fogni a Torony rádiót.
 #66090  Szerző: Máté

Bandscan Budapest 18.ker (tegnap este)
Vevő:Grundig AD 182L Autórádió
88.1 Fm 88.1 teszt
88.8 Rádio C
89.5 Juventus
90.1 Sro 1 (gyengén)
90.3 Tilos
90.7 MR-3 Bartók (gyengén)
90.9 Jazzy
92.1 Klasszik
93.4 Rádio Dabas (gyengén)