RADIOSITE Fórum

• Danubius Rádió

#8856  Szerző: doh

Olvasgattam itt a hozzászólásokat és ha már a műsorvezetőknél tartunk: Abaházi Csabához mit szóltok?
Nekem ha meghallom rögtön feláll a szőr a hátamon, olyan irritáló. Szörnyű az orgánuma, mindig sablonszöveget mond, a hansúlyozása katasztrofális, beszédhibás is kicsit. Egyszerűen alkalmatlan erre a posztra szerintem. Inkább végezzen háttérmunkát!
 #8855  Szerző: bsector

Ne feledjük el, hogy Balázs meg a Vadon Jani már vezettek reggeli műsort... nem is volt rossz... nem újdonság nekik ez a pálya. :)

Meg Balázs már volt a Danubiusnál, csak otthagyta, mivel nem engedték alkotni. Ez tuti.
 #8572  Szerző: mg

Flash írta:Ha innen a fórumról bármelyikőnket bíznák meg azzal, hogy hozzuk ki a szarból a Danubius-t, egy csapásra megoldanánk a problémát jobbnál-jobb ötletekkel.
igen? :)
 #8571  Szerző: mg

Chriss írta:Ki állítja meg ezt az esztelen pazarlást?
És mikor?
nemmindegy? magáncég :)
 #8570  Szerző: NagyBela

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D De még mekkora!
Egyébként nem lenne arra szükség, hogy a két rádió egymás ellensége legyen. Erre csak a Danub hajaz, ráadásul saját butaságából.
Egyszerűen csak használni kellene tudni a rádiót arra amire való.

A Magyar Rádió ezen ágát ismerem. Szomorú de igaz.
Csak azt nem tudom, hogy ez a helyzet hol fog majd kilukadni!?
Nem is a két országos rádió tekintetében, hanem a hazai kereskedelmi rádiós piac viszonlatában.
 #8564  Szerző: Chriss

tomee írta:Vki adjon már magyarázatot rá, hogy mitől népszerű!
Attól, hogy 8 év alatt senki sem állított ellene egy épkézláb reggeli műsort!
És attól, hogy régen mindent bevetettek a siker érdekében, manapság már megélnek a nevükből, 5 éve ugyanazok a poénok és ugyanazok a szófordulatok...
De minek változtani, ha még így is megy a szekér és az ellenség még ehhez minimum szinthez is hülye?
 #8563  Szerző: Chriss

Béla!
Szívemből szólsz, csak 2 gondolat ehhez:

1,
volt ennek a szakmának fokmérője, a Magyar Rádió Oktatási Osztálya szervezett anno tanfolyamokat, bemondó-műsorvezető képzéseket...
Eleve évtizedekig gyakorlat volt, hogy rádiós csak ún. mikrofonengedéllyel működhetett, szólalhatott meg, végezhetett munkát, stb...
Pontosan a kereskedelmi rádiók elterjedésének köszönhetően lazult és higult fel a szakma, egyre inkább kezdte értékét veszíteni ez az egész, hiszen hamarabb vált sztárrá (???) valaki, mintsem tett is volna valamit a helyes beszédért vagy végzett volna tanfolyamokat a saját szakmája érdekében...
Volt tétje ennek az egésznek, fel kellett készülni, tanulmányokat folytatni, majd vizsgabizottság elé járulni, ahol megítéltettél! Ez már önmagában is egy rang volt! A vizsgabizottságban pedig beszédtanárok és akkori szuper bemondók ültek...

És mi lett a hajdan patinás Magyar Rádióból, ahol egy bemondó megszólalása értéknek számított, amikor azt mondta:

"Kossuth Rádió, Budapest, a pontos idő 11 óra, híreket mondunk!"

és felolvasta ÉLŐBEN úgy a híreket, hogy arra odafigyeltél!

Szóval, mi lett? Szétverték, tönkretették, 1400 embert elzavartak, azzal az ürüggyel, hogy gazdaságtalan az MR működése!
Jelenleg is milliárdokból gazdálkodik, államilag finanszírozott, jelenleg is gazdaságtalan, de most már szar is!
Biztos, hogy ez a jövő?
Mert akkor szomorú vagyok...

2,
Balázs tényleg a legjobb példa erre, amit írsz, hiszen kétségtelen, hogy évek óta sikeres a különböző TVműsoraival!
de ebből már akkor rögtön az következik, hogy sikeres rádiós is, ráadásul egy országos reggelben?
szerintem már operálni is tud és megy neki a maghasadás is...
intő példa, hogy anno a Bochkorék is elvéreztek a tv-ben (többször is), mert nekik meg a rádió megy...
a Danubius láthatóan nem tud kigyógyulni abból a betegségéből, hogy ismert ember kell a mikrofon mögé vagyis celeb!
hogy rohadt volna meg az is, aki ezt a szót behozta az országba!

3, bocs, az utolsó mondatodhoz 1 mondat:
ingyen ötleket ide a fórumra?
Soha! majd, ha én leszek ott, akkor megvalósítom, egyébként meg magammal viszem a sírba!
:lol:
 #8562  Szerző: tomee

Ebben az egészben az a szomorú, hogy még így is vannak emberek, akik ezzel az egésszel, amit ma Magyarországon rádiózásnak neveznek teljes mértékben elégedettek. (lásd: Kukori) Már rengetegszer mondtam valszeg itt a fórumon is, hogy ha belehallgatok egy brit vagy olasz rádióba, fényévekkel előrébb járnak.
Most azt nem tudom, hogy pénz kérdése-e (valszeg is), de itthon még csak hasonló színvonalt se hallani. Balázst meg nyilvánvalóan az ismertsége miatt ültetik be a danuba. Tippem szerint pár hónap vagy másfél év és ez a formáció is kuka lesz, mert emlékszem még a deejay-re és az vmi tragédia volt. Mellesleg a Jani a szórakoztatóbb kettőjük közül sztem, és a Bochkorék előbb fognak nyugdíjba menni, mint hogy valaki überelje őket hallgatottságban. (Amit én egyébként nem értek, mert múltkor amikor bumerángot hallgattam egy normális poén sem volt, csak a 3 vén *asz röhögött vmi szóviccen) Vki adjon már magyarázatot rá, hogy mitől népszerű!
 #8561  Szerző: NagyBela

Tomee!

Senki sem! Azért mert sehova sem kellenek a szakemberek. Egy jól felkészült rádiós ugyanis belelát mindenbe, saját értékrendje van és nem vállal el minden útjába kerülő szart úgy mint ahogy azt teszik egyesek nagyon sok helyen.
A rádiós szakma még mindig nem érett meg oda, hogy a megfelelő helyeken jól felkészült szakemberek üljenek, mert sokan úgy tekintenek rá, hogy óóóóóóó rádiózni bárki tud széles e világon.

Addig amíg a rádiók többségében a vezető helyeken, bukott rádiósok, hozzá nem értő kontárok, a műsorvezetők helyén rokonok, barátok, ismerősök, zenészek, (magukat rádiósnak nevező tévések, és fordítva) vagy éppen magukat sztárnak nevező celbnek kikiáltott majmok ülnek..........stb.

Addig nincs mit várni!

Jó lenne, ha egyszer ezt a szakmát végre el is ismernék és szabályozva lenne az valamilyen úton módon, hogy adott pozíciókba, milyen feltételekkel, végzettséggel kik kerülhetnek.

Sok esetben azért jól látható, hogy ki miért vállal el egy munkát.
Ne haragudjatok itt van pl. Balázs.
Ha ő tényleg egy magára valamit adó jól felkészült szakember akkor nem vállal el reggeli műsort, ugyanis az ismert körülmények között ez a vállalkozás még ötlet szintjén sem 101-es!

Mindegy végülis egyesek bankszámlái dagadnak, az ár mindegy, a szakmaiság mindegy.

Ez van, sajnos ezt a világot éljük.

Gondolom, ha arról lenne szó, hogy miben lehetne javítani a Danubon akkor 100 oldalakban állnának itt a műsorötletek egyéb mással egyetemben,
 #8554  Szerző: tomee

Flash írta:Ha innen a fórumról bármelyikőnket bíznák meg azzal, hogy hozzuk ki a szarból a Danubius-t, egy csapásra megoldanánk a problémát jobbnál-jobb ötletekkel. Ezek a "nagy nevek" meg csak szenvednek. Ciki...
Kérdés ki akarná kihúzna a szarból :)
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 109