Kovi02 írta:Az a "népzene" valószínűleg a magyar nyelv/hagyomány "ápolásának" egyik formája lehetett.Gr3g0ry írta:Csak kissé összevissza. Mennek rajta jó zenék,de én úgy látom,hogy koncepció nélkül.Gr3g0ry írta:Sikerült valami újat is vennem(mármint amit nálam új).Így 10 után már a magyarkanizsai reklámok(helyi,illetve szerb nyelvű) mentek.
103.5 (Panda rádió?).ID-t nem nagyon hallottam(nemrég ment egy ID) az elmúlt 15 percben.
Egy idegen nyelvű meg számos szegedi reklám ment.
Lemértem a távolságot ~112 km,zeneileg pedig nem is rossz.
(pl. Tiesto - Secrets után magyar népzene szerűség)
Gr3g0ry írta:Csak kissé összevissza. Mennek rajta jó zenék,de én úgy látom,hogy koncepció nélkül.Gr3g0ry írta:Sikerült valami újat is vennem(mármint amit nálam új).Így 10 után már a magyarkanizsai reklámok(helyi,illetve szerb nyelvű) mentek.
103.5 (Panda rádió?).ID-t nem nagyon hallottam(nemrég ment egy ID) az elmúlt 15 percben.
Lemértem a távolságot ~112 km,zeneileg pedig nem is rossz.
Gr3g0ry írta:Sikerült valami újat is vennem(mármint amit nálam új).Így 10 után már a magyarkanizsai reklámok(helyi,illetve szerb nyelvű) mentek.
altermanus írta:Köszönöm a segítséget, átgondolom amit írtatokOnnan max. sporadic-e által foghatsz adást,tunert nem ajánlanék hozzá,inkább egy RTL-SDR USB-s sticket,antenna meg nem annyira kell hozzá,ES-nél már jön minden a CCIR-es antennával is.(bár nyilvánvalóan jobb lenne a vétel az OIRT antennával,de a legkisebb is óriási helyet foglal.
ja és még egy kérdés... ha oroszországból akarok adást fogni akkor keleti URH-s vevő kell venni ami 65-73MHz-ig vesz, és gondolom ahhoz megint másik antenna kell...
altermanus írta:Igen,ilyenre gondoltam,DX-re már jó a 3 elemes változat is szerintem.(a kördipol meg,ha van helyi nagyadó,akkor azt nem lehet kiforgatni,de egy yagival igen) Nálam pl. Szabadka a kördipolnál kiforgathatlan volt,de yagival a helyi 1kW-s 103,9-től már vettem a SlágerFM-et is,vagy éppen a Kunság Rádiót a szintén helyi 97,0 helyett. Szóval,ha DX-elni akarsz,akkor a kördipolt minél előbb felejtsd el! Ha meg nem igazán DX-ről lenne szó,hanem stabil helyi rádióhallgatásról,akkor megteszi a kördipol is.Kovi02 írta:ami így néz ki?altermanus írta: Én mindenhogyan kördipolt szeretnék, nem irányított antennát, akkor máshogyan tenném fel a kérdést. Olyat szeretnék ami minden irányból veszi a jeleket. Tudtommal erre a kördipol a legalkalmasabbA kördipol ami még ezeknél valamivel jobb,de ha DX-elni akarsz,akkor minimum egy yagi kell.
Nálam a kördipollal Budapest nem jött,vagy csak a 94,8 nagyon gyengén,5 elemes yagival már az összes nagyadó RDS-sel szól,míg a 9 elemes yagival irányba állítva még a Jazzy,Trend FM,gyengén a 96,4 R1 is szólt. De DX-re minimum egy 3 elemes yagi szükséges.(nem baj ha nincs forgatva,a helyi nagyadóra 90 fokban kell állnia,a minél kisebb zavarás érdekében).