RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#126696  Szerző: LuciFerko

Boldogat :)
 #126694  Szerző: noartist

Csatlakozom,boldogat! :)
 #126693  Szerző: Csongii

Köszi szépen! :)
 #126689  Szerző: asimov

Tényleg.. sok boldogot! :)
adminisztrator írta:boldog szuletesnapot, Csongii es dkemeny77
 #126678  Szerző: asimov

Megboldogult apám még javában szerelte a full analóg CRT-ket, én meg (tizenévesként) pld. azzal "szálltam be" a családi vállalkozásba, hogy Commodore +4-re írtam pal/secam monoszkópot meg egyéb beállító ábrákat (+1 kHz-es hang) azért, hogy ne kelljen videómagnós monoszkópot használni (Volt ilyen gyári szervíz VHS kazetta a háznál, de csak durva beállításokra lehetett használni)

- ami készülék jó, azt csak akkor "bántjuk", ha amúgy nem kár a készülékért
- a legtöbb hiba mögött "valahol" van egy hibás alkatrész
- a képcső geometriai beállitásaihoz a legvégső esetben szabad nyúlni (vagy még akkor sem)

Volt elválasztó trafó és 200...250 W-os (soros bekötésű!) izzó is a szervizpadon. (utóbbi az esetleges zárlati áramot korlátozta)
Az alábbi hsz-ről azonnal ő jutott eszembe.
mimi írta:az egyik, hogy normálisék használnak például leválasztó transzformátort, mielőtt nyúlkálnak, hogy lehetőség szerint ne haljanak meg. a másik, hogy a nyúlkapiszkával elállítod a kép geometriáját, amit az életben normálisan vissza nem hozol. harmadik, hogy nem tudom, milyen CRT tévékkel találkoztál, amikről bármi lényeges lemaradt. negyedik, hogy az meg a műsorszolgáltató dilettantizmusa, ha safe area-n kívül rakja a logót.
 #126675  Szerző: markfelt

boldog szuletesnapot, Csongii es dkemeny77
 #126637  Szerző: mimi

frekivadasz írta:A legtöbb CRT TV eleve nincs jól beállítva, a kép szélei bizony lemaradnak. Látott már valaki olyat, hogy az elsőtől az utolsó oszlopig megvan a kép? Azt is mondhatnánk, hogy ez inkább fícsör, mint bág, ha ebbe ilyen egyszerűen bele is törődünk. Viszont ha már adott a lehetőség a beállításra, akkor miért ne? Most azt hadd ne kelljen már egy szakmai fórumra leírni, hogy aki nem ért hozzá, az ne csinálja. Sőt, annak se kötelező beállítania, aki ért hozzá, csak éppen leszarja, hogy kilóg a kép. Normálisékat sajnos nem ismerem, de az tény, hogy a hibás alkatrészt cserélni kell, a nem 100%-osra sikeredett gyári beállításon azonban utólag lehet javítani, és igen, működés közben, különben nem látod, hogy mi is az eredménye az aktuális beavatkozásnak.
az egyik, hogy normálisék használnak például leválasztó transzformátort, mielőtt nyúlkálnak, hogy lehetőség szerint ne haljanak meg. a másik, hogy a nyúlkapiszkával elállítod a kép geometriáját, amit az életben normálisan vissza nem hozol. harmadik, hogy nem tudom, milyen CRT tévékkel találkoztál, amikről bármi lényeges lemaradt. negyedik, hogy az meg a műsorszolgáltató dilettantizmusa, ha safe area-n kívül rakja a logót.
 #126634  Szerző: SySERR

LuciFerko írta:
SySERR írta:
LuciFerko írta:Amúgy van egy olyan baja, hogy kicsit "szét van húzva a kép" pl DunaTV logo fele nem látszik.
Van service menu. És a legtöbb 'újabb' típusú TVn állítható.
Csak a service menuvel meg vigyázni, mert el lehet úgy állítani, hogy pl összekeverednek a gombok.
Én már jártam így, és azóta nem lehet belépni a service menube.
Azt hogy szedem elő? :D
Google :)
De ami biztos hogy hasonló TVknél is azonos módon kell belépni, tehát ha nem sikerül a pontos típusra rátalálni akkor is nagy eséllyel működik más típushoz való leírás.
A Samsungoknál pl. a távirányítón kell megfelelő sorrendben bizonyos gombokat megnyomni és bent is vagy a service menuben.
 #126622  Szerző: LuciFerko

SySERR írta:
LuciFerko írta:Amúgy van egy olyan baja, hogy kicsit "szét van húzva a kép" pl DunaTV logo fele nem látszik.
Csak a service menuvel meg vigyázni, mert el lehet úgy állítani, hogy pl összekeverednek a gombok.
Azt hogy szedem elő? :D
 #126620  Szerző: SySERR

• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 541