RADIOSITE Fórum

• Danubius Rádió

#8024  Szerző: mg

davidjejee írta:Lehet szidni itt az országos rádiót, de kiváncsi vagyok, hogy akik pl. a Danubiust szidják, mit tettek le a rádiós piacon?
Lehet kezdeni a sort, pl. kedves Flash, Neked!
és a Danubius mit tett le? :D
 #8019  Szerző: davidjejee

Lehet szidni itt az országos rádiót, de kiváncsi vagyok, hogy akik pl. a Danubiust szidják, mit tettek le a rádiós piacon?
Lehet kezdeni a sort, pl. kedves Flash, Neked!
 #7992  Szerző: Sakál

Nekem is pont ugyanez jutott eszembe vmelyik nap, de pontosítanék: nem elküldték őket, csak olyan feltételeket szabtak, ami Bochkornak nem tetszett, a Sláger ezzel szemben szabad kezet adott neki, így érthető módon "áttekert" oda.
 #7983  Szerző: Flash

A Danubius Rádió simán lehetne az ország vezető rádiója, ha...

- nem küldik el annak idején gusztustalan módon Bochkorékat a rádiótól
- nem basszák el teljesen a rádió arculatát
- nem cseszik széjjel a zenei kínálatot

És lehetne még sorolni... De a legnagyobb fasság mégis az volt, amikor Bochkorékat lecserélték arra a szánalmas trióra: Jakupcsek, Gundel Takács, Buza. Hogy lehetett egy olyan jó reggeli műsor arcait lecserélni ilyen gyökér, gáz emberekre?
Ha semmit nem változtattak volna ezen a rádión, ütnék-vernék a Slágert a mai napig is.
 #7961  Szerző: NagyBela

Az a poén Chriss, hogy ezt még nem is erőltetik. Persze kellenek műsorok a fiataloknak, de rájuk építeni nem nagyon lehet.

Balázsról még csak annyit, hogy a srác annyira sokoldalú, hogy a végén már gömb lesz.
Rengeteg műsort csinál és egyik másik már így is minőség rovására megy. Tévében még elvan az ember, mert sem egy Celeb, sem egy Kész átverés, Pókerarc, vagy széf levezetéséhez nem kell nagy tudomány. Ebbe az ember pár év alatt beletanul. Megtanulja, hogy hogy kell az emberekkel bánni, mikor hova melyik kamerába kell nézni, Hogy kérjen információt a fülesébe ha megakad, milyen utasítások kellenek ahhoz hogy menjen a súgógép stb....

Azért egy rádióban nem mindegy hogy mit mikor és milyen súllyal mond az ember. Hiába egy viszonyleg értelmes és jó arc srác ebben ő még járatlan. Borosék viszont annyira tudatosan teszik a dolgukat tök mindegy, hogy milyen stúdióban ülnek hogy le a kalappal. Óriási tapasztalatuk, hatalmas emberismeretük és viszonyitási - összehasonlítási alapjai vannak társulva ez egy tudatos manipulációs kézséggel, hogy az agyam eldobom. Azért majdnem két évtized rádiózás után ez rendben is van.

Balázs is meg fog majd erre érni . Évek kellenek még hozzá (10-15 év) és rengeteget kell tanulnia. Ha van bennük annyi kitartás, hogy legalább 2-3 évig minőségi műsort adjanak a Danubon akkor talán lesz ennek eredménye, de hűbelebalázs módjára nemhogy tartolni nem fognak de még a bukásukat sem fogja meglepetés sem, de nagy sajtóvisszhang sem kísérni és ez elég ciki lenne! 2006-ban azt hiszem volt egy próbálkozása ami nem nagyon jött át a rendszeren.

A másik az, hogy a Sláger Rádió reggeli műsora könyörtelenül elhúzott és még utolérni is őket, évekbe fog kerülni nem pedig egy pár hónapba. Legyen meg ehhez bármilyen profi műsormenedzsment és egyéb támogatás.

Meg kellene tanulni Balázséknak egy picit lassitani. Van egy mondás, miszerint minél hamarabb ér el az ember nagyon sokat és kerül fel a magasba annál nagyobbat eshet, és ez nagyon tud ám fájni!

Én szerettem Danubiust hallgatni a kilencvenes években ma már........ Egy ilyen műsorpolitika összeállítására pedig ma már egy átlag kereskedelmi rádió is képes. :(
 #7837  Szerző: Chriss

Igazad van, a legtöbben arra építenek, hogy ha megnyerik a 19-25 éves korosztályt, akkor azok szüleit, nagyszüleit is megnyerték, ha nem is műsor, de fogyasztás szempontjából...
Miközben Ny-Európában, de főleg az USA-ban sorra alakulnak a retro és kimondottan felnőtt réteget megcélzó rádiók, nem csak zeneileg, de reklámköltést is figyelembe véve, nálunk unásig hallom, hogy a fiatalokra kell építeni... nem nagyon látom, hogy a mai 14-19-25 évesek tartanák el az országot, sokkal inkább a mai 40-50 évesek...
talán a Sláger akarja még megfogni a kemény 50-es magot, vártam, hogy a mostani új vezetőség felveszi-e a harcot a tényleges felnőttek kegyeiért, de inkább kihátráltak és a 90-es, 2000-es évek zenéit eröltetik, mert az olyan "modern"...
sok gondolat jönne még ide, zenei kúltúráról, elmúlt évtizedekről, rendszerváltásról, gazdasági helyzetről, de szerintem ezeket nélkülem is tudtátok...
 #7753  Szerző: NagyBela

Chriss!

Én csak arra leszek kíváncsi, hogy aki egész életében Z+ és Viva -szerű tévézéshez szokott, majd az RTL-ben ahhoz, hogy napközben "kényelmesen" napokig vesznek fel hetekre előre adásokat, most majd éveken át, minden nap hajnali 4-kor kel, hogy 5-re, fél 6-ra beérjen? És minden nap ott lesz 10-ig? Utána stáb értekezlet mondjuk 12-ig? és délután vagy este még RTL is? És ha újra lesz Celeb műsor, akkor Argentínából megy majd a Danubius reggel? Akár hetekig?

Hidd el fel fog kelni :) Ennyi pénzért én is felkelnék. Sőt nem is kell bent csücsülni sokat a Danubiusban, ha nagyon akarják akkor a dalet megoldja.

Balázzsal egyébként semmi bajom, csak a Danubius felejti el azt, hogy 20 éves kor felett is vannak olyanok akik szeretnének rádiót hallgatni. Ha pedig olyan stílusú poénkodás lesz mint a Celebben, a Balázs Showban esetleg a Kész átverésben akkor köszönöm szépen erre nem vagyok kíváncsi.

Ez csak magánvélemény, ha valakit ezzel megsértettem volna akkor utólag is elnézést kérek!
 #7574  Szerző: Chriss

hiába van külföldi tulajdonban, ha a magyar vezetés balfasz...
de külföldről is általában a leghülyébbeket küldik...
legendák keringenek a mai napig bizonyos külföldi vezetők dolgairól idehaza...
a művelt(?) nyugat gyarmatosít, de csak az ország értékének és nagyságának megfelelő mértékben...
azt meg mindannyian tudjuk, hogyan is állunk kb 10 éve, mi magyarok...
 #7565  Szerző: NagyBela

Egyébként számomra a legnagyobb vicc az, hogy a Danubius és a Sláger Rádió egyaránt külföldi tulajdonban van mint a huzat. Tehát Magyarországon ma nincs egy olyan országos kereskedelmi rádió sem (és nem rádióhálózat) amely hazai termék lenne igazodva az itt élő emberek igényeihez.

szomorú!
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 109