RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#97549  Szerző: asimov

Remelem, senki hazat nem vitte el.
Amugy, meg aktiv eletemben szeretnek latni egy ilyen forgoszelet.... Jo messzirol, de eloben.
Attis írta:http://www.idokep.hu/hirek/tornado-nyiracsadon
:cry:
 #97227  Szerző: asimov

Ugy 30 masodpercig szintiszta jegeso volt, de szerencsere nem surun, hanem csak ritkasan potyogtak a jeggolyok. (vegyesen feketebors es zoldborso meretben) a suruje mar "csak" eso volt.
LuciFerko írta:
rmihaly76 írta:borso nagysagu jeg esik... :hit:
Ha esővel vegyül az még nem vészes.
 #97219  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:
Ahogy nézem az Időképet szép kis zivatarok, jégesővel kísért felhőszakadások vannak az országban, pedig mára mintha csak szelet és futózáporokat jósoltak volna.
 #97206  Szerző: LuciFerko

#97200  Szerző: asimov

borso nagysagu jeg esik... :hit:
 #97092  Szerző: chab7

Bizony ám, itt is néha elmegy a jel a kábelszolgáltatónál erős esőben pedig elég nagy antennákkal veszik a DigiTV-t. Én azt egy 60 centis régi júpíszís tükörrel veszem, csak épp pöpecül be van állítva. Mikor a kábeltévén "no signal" felirat van, az én boxomon még simán van jel ;)
 #97022  Szerző: FLaci81

mlaszlo írta:
FLaci81 írta: Én dolgoztam olyan Kábeltvs cégnél ahol nem tudom miért, de nem volt kötelező a fejállomásoknál az antennákat fullra belőni, aminek az volt a következménye, hogy már erősen felhős időben vagy megállt a kép, vagy kockásodás volt tapasztalható ... érdekes volt ez van.

A sajátomat otthon viszont belőttem rendesen (műszer nélkül és 110-es tükör) és minimális volt a viharos időkben a "jelszint hiánya miatti adásszünet", ahoz nagyon nagy viharnak kellett lennie... Ritka jelenség volt ez nálam (talán egy nyári szezonban 1-2 alkalom max).

Igaz ennek már 5 éve, azóta eljöttem a szülői háztól és nem műholdvevőzöm! :)
Előfordulhat ilyen, de nehéz összehasonlítani az egyes szolgáltatókat, antenna és antenna, fej és fej, beltéri és beltéri között is lehet különbség érzékenység terén. Függ a vétel még attól is, hogy melyik műholdról van szó.
Na meg ugye a viharfelhők sem egyformák, míg egyik helyről a másikra átvonulnak, addig változhatnak.
Ez bizony sajnos igaz.
 #96990  Szerző: mlaszlo

FLaci81 írta: Én dolgoztam olyan Kábeltvs cégnél ahol nem tudom miért, de nem volt kötelező a fejállomásoknál az antennákat fullra belőni, aminek az volt a következménye, hogy már erősen felhős időben vagy megállt a kép, vagy kockásodás volt tapasztalható ... érdekes volt ez van.

A sajátomat otthon viszont belőttem rendesen (műszer nélkül és 110-es tükör) és minimális volt a viharos időkben a "jelszint hiánya miatti adásszünet", ahoz nagyon nagy viharnak kellett lennie... Ritka jelenség volt ez nálam (talán egy nyári szezonban 1-2 alkalom max).

Előfordulhat ilyen, de nehéz összehasonlítani az egyes szolgáltatókat, antenna és antenna, fej és fej, beltéri és beltéri között is lehet különbség érzékenység terén. Függ a vétel még attól is, hogy melyik műholdról van szó.
Na meg ugye a viharfelhők sem egyformák, míg egyik helyről a másikra átvonulnak, addig változhatnak.
 #96988  Szerző: FLaci81

mlaszlo írta:
FLaci81 írta:
Pasa írta:jóval nagyobb parabolát használniuk a vételhez.
Vagy csak jobban be kéne azt a tükröt állítaniuk, nem csak 60-70 %-ra... (ilyen is lehet)
Lehet próbálkozni nagyobb antennával, de az se segít minden esetben. Van olyan zivatarfelhő, aminél a 2-3 méteres antenna is kevés, arra is volt példa, néhány éve nyáron, hogy 10-15 percig az Antenna Hungária sem tudta feladni műholdra a közszolgálati adókat. Sajnos a zivatarszezon ilyen, de bárcsak ez lenne a legnagyobb baj vele, hogy elmegy néhány percre a tv adás, inkább az a gond, hogy ezek a viharok milyen károkat okoznak.
Én dolgoztam olyan Kábeltvs cégnél ahol nem tudom miért, de nem volt kötelező a fejállomásoknál az antennákat fullra belőni, aminek az volt a következménye, hogy már erősen felhős időben vagy megállt a kép, vagy kockásodás volt tapasztalható ... érdekes volt ez van.

• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 209