mlaszlo írta:FLaci81 írta:Pasa írta:jóval nagyobb parabolát használniuk a vételhez.
Vagy csak jobban be kéne azt a tükröt állítaniuk, nem csak 60-70 %-ra... (ilyen is lehet)
Lehet próbálkozni nagyobb antennával, de az se segít minden esetben. Van olyan zivatarfelhő, aminél a 2-3 méteres antenna is kevés, arra is volt példa, néhány éve nyáron, hogy 10-15 percig az Antenna Hungária sem tudta feladni műholdra a közszolgálati adókat. Sajnos a zivatarszezon ilyen, de bárcsak ez lenne a legnagyobb baj vele, hogy elmegy néhány percre a tv adás, inkább az a gond, hogy ezek a viharok milyen károkat okoznak.
Én dolgoztam olyan Kábeltvs cégnél ahol nem tudom miért, de nem volt kötelező a fejállomásoknál az antennákat fullra belőni, aminek az volt a következménye, hogy már erősen felhős időben vagy megállt a kép, vagy kockásodás volt tapasztalható ... érdekes volt ez van.
A sajátomat otthon viszont belőttem rendesen (műszer nélkül és 110-es tükör) és minimális volt a viharos időkben a "jelszint hiánya miatti adásszünet", ahoz nagyon nagy viharnak kellett lennie... Ritka jelenség volt ez nálam (talán egy nyári szezonban 1-2 alkalom max).
Igaz ennek már 5 éve, azóta eljöttem a szülői háztól és nem műholdvevőzöm!

http://www.sunshine-live.de/
" Aki a diplomát csak tanulással tudja megszerezni, az pénzt is csak munkával fog keresni! "