RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#126603  Szerző: frekivadasz

És tényleg! Milyen könnyen felejt az ember a TFT korszakban :)

Szerk: a széthúzott kép szinte biztosan állítható odabent potméterrel vagy a nagyfesztrafó környékén, vagy magán a képcső nyakpanelen.
 #126602  Szerző: LuciFerko

Amúgy van egy olyan baja, hogy kicsit "szét van húzva a kép" pl DunaTV logo fele nem látszik.
 #126600  Szerző: LuciFerko

adminisztrator írta:degaussing, mágnestelenítés, vagy mi a lófasz. szerintem a menüből is elő tudod hozni.

az a lényege, hogy ha mondjuk a képernyő mellé teszel egy hangfalat, eltorzulnak a színek a képen. ha ezt a funkciót aktiválod, helyreáll. tehát a mágneses környezethez alkalmazkodik a katódsugárcső, nagyon konyhanyelven leírva.
Ahhoz képest van egy kis fold a jobbfelső sarokban :D
 #126599  Szerző: markfelt

degaussing, mágnestelenítés, vagy mi a lófasz. szerintem a menüből is elő tudod hozni.

az a lényege, hogy ha mondjuk a képernyő mellé teszel egy hangfalat, eltorzulnak a színek a képen. ha ezt a funkciót aktiválod, helyreáll. tehát a mágneses környezethez alkalmazkodik a katódsugárcső, nagyon konyhanyelven leírva.
 #126598  Szerző: frekivadasz

Máskor óvatosabban a lencsefőzelékkel ;) Amúgy tényleg elég ijesztő. Gondolom valami nagy kondi töltődik fel, de hogy konkrétan mi adja ezt a hangot a kapcsolóüzemű tápok korában, azt nem tudom.
 #126597  Szerző: noartist

Egyik ismerősöm Panasonic CRT TV-je komolyabb hangot ad ki bekapcsoláskor,mint egy transzformátorház...
 #126596  Szerző: LuciFerko

djlacee írta:Modern CRT TV-knél szokott ez lenni
De mégis mi ez?
 #126594  Szerző: djlacee

Modern CRT TV-knél szokott ez lenni
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 541