RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#165685  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:1575 khz-en más is fog furcsa zajt?
Én is fogom. (vagy egy elcseszett teszt,vagy adóhiba,de leginkább zavarás szerintem)
 #165684  Szerző: LuciFerko

1575 khz-en más is fog furcsa zajt?
 #165649  Szerző: joe

Szerintem jelenleg csak a fele üzemel az adónak, a másik felét az ősszel már elbontották, kell a hely az új berendezéseknek -> az új adóból 3 fokozatot letelepítenek - lesz egy kis Balaton-Szabadi tartalék üzem, ami alatt a solti antennát rákötik az új adóra -> az új adó "félteljesítmény" üzeme mellett leszerelik a maradék 1MW-os orosz adót, és helyére telepítik az új NAUTEL adóberendezések maradék két fokozatát...
Kép
 #165648  Szerző: LuciFerko

joe írta:
LuciFerko írta:De 2000 kW PEP 55 km-re légvonalban...
Most átépítés alatt nem tudom mennyivel megy az adó, de az orosz adó 3,5 MW PEP -> 2MW eff értékkel üzemelt. Az új adó 5db 400 kW-os fokozatból fog állni...
3.5? :shock: :shock: :shock: Akkor az 1kHz jel ezért csap annyira szét mindent adólekapcsolás előtt. SDR-en még Izraelben is jól hallottam. A kuwaiti adással együtt :)
 #165647  Szerző: joe

LuciFerko írta:De 2000 kW PEP 55 km-re légvonalban...
Most átépítés alatt nem tudom mennyivel megy az adó, de az orosz adó 3,5 MW PEP -> 2MW eff értékkel üzemelt. Az új adó 5db 400 kW-os fokozatból fog állni...
 #165646  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:Az Alger Chaine 3-on (252 kHz) jó kis Funky-House mix megy :yeah: :party:

Itt lehet hallgatni :D http://sarloutca.ddns.net:8073/?f=252.00amz7
Nálam is jön,amúgy egész jó hangminőségben. :D (de maradok az FM-es dancemixnél :party: )

Szerk: amúgy az Algériai Rádió másik programján,a Jil FM-en is egész jó mix megy.
 #165644  Szerző: LuciFerko

joe írta:Úgy hallom Solt ülteti le az SDR-eredet, csak azt kellene tudni, vevő probléma, vagy az aktív antenna erősítő fokozata fekszik ki a nagy jelszinttől?

Amúgy gratula hozzá!!! - mostanában nem nagyon érek rá rádiózni, de már végig szkenneltem vele a KH sávot... :) :yes:
És ez nem is a max, mert egy fokozatot elszúrtam az aktív antennában, de már megrendeltem a tranyót bele. Amúgy a Kossuthra visszatérve: sajnos mondkettő. Az Icom IC-R70-em nagyjából megbirkózik vele, de kis intermoduláció ott is van, de nem zavaró. De 2000 kW PEP 55 km-re légvonalban... Az antenna meg kint egy 10 emeletes ház tetején.
 #165643  Szerző: joe

Úgy hallom Solt ülteti le az SDR-eredet, csak azt kellene tudni, vevő probléma, vagy az aktív antenna erősítő fokozata fekszik ki a nagy jelszinttől?

Amúgy gratula hozzá!!! - mostanában nem nagyon érek rá rádiózni, de már végig szkenneltem vele a KH sávot... :) :yes:
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 402