Alakul ez, de Kab-hegy-en mikor lesz vegre B mux... Siofokon a szabadi-sostoi (ezt szokas siofokikent emlegetni) adok lefedettsege kisse eseti.
Ugyanez egyebkent a kab-hegyi adokra is igaz, mert kis varosom rettento tagolt felepitesu... a parti zonaban sok helyen egy par cm-s drottal is perfekt vetel van, viszont egy utcaval feljebb (pld. a nagy meretu parti szallodai epuletek "mogott") mar nagyon iranyitott antennat kell hasznalni a reflexiok miatt. (terero itt van boven)
Mas:
Kaptam ocsemtol egy SENCOR "SDB-501T" usb-s dvb-t dekodert. Elvileg tudja, amit tudnia kell... Ocsem pesten hasznalta is par honapig.
Az automata kereso -az ablakon kidugott gyari, magnestalpas botantennaval is- megall ugyan a kab-hegyi frekvenciakon, viszont az egyes tv csatornakat nem kepes dekodolni. Bedugtam a "haromlabu"-t a dekoderbe, de ugyanez a helyzet. (terero/minoseg 100%/80%)
Valoszinuleg (mint altalaban beepitett ovezetekben) a refkexio a problema, tehat iranyitott antenna kell, mert erre a digitalis dvb-t atvitel nagyon erzekeny. Analog adas vetelenel ilyenkor "csak" siman szellemkep van, viszont a digitalis jelatvitel ilyenkor hamar szetesik. Lesz majd dvb-t-re tetoantenna, mivel egyebkent is tervben van az atallas erre, csak vegre Kab-hegyre is felkerulhetne egy nyamvadt B mux.
Az egy "mellekvagany" itt, hogy a kezeloprogram (BlazeDTV 6.0) kereses kozben kishijjan leulteti a ketmagos processzorral/ 2GB ram-mal uzemelo szamitogepemet (ugyanez a gep jutub-os HD, es BR/HD videokat siman visz), masreszt nagyon ugyfest, hogy bizonyos parametereknek hijjan van a kezeloprogram. Ezek: Konstellacio, Kodsebesseg, Atviteli mod, Vedo intervallum, --
Off-center frekvencia, Probak szama.
Ezekrol ellentmondasos infokat talaltam, de elvileg foglalkozni sem kellene veluk, mert automatan lejonnek dekodolaskor.
Mindenesetre ez az elso ilyen usb-s dvb-t adapter a kezem ugyeben.... valakinek otlet, velemeny?
mlaszlo írta:Elindult a B multiplex sugárzása Siófokról az UHF 29-es frekvencián, az adó a Balaton keleti medencéjét fedi le, nagyjából Tihanyi-félszigetig.
http://mindigtv.hu/mindig-tv-extra-csal ... encjben-is