Érdemes figyelni, mert nagyon erős déli áramlás van az Ausztria feletti hidegfront előtt. 

Az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mondom, Isten engem úgy segéljen!
joe írta:Köszi a tippet,Zoli58 írta:2012.07.31 reggelTipp: Radio Arabella - Bécs-Donauturm
Majd minden irányból erőteljesen érzékelhető tropo volt
....
Nyugatról (ebből az irányból több, mert erre áll az antenna)
....
92.90 ez is egy osztrák, de a helyét nem tudtam azonosítani
Zoli58 írta:2012.07.31 reggelTipp: Radio Arabella - Bécs-Donauturm
Majd minden irányból erőteljesen érzékelhető tropo volt
....
Nyugatról (ebből az irányból több, mert erre áll az antenna)
....
92.90 ez is egy osztrák, de a helyét nem tudtam azonosítani
joe írta:Ja, így már értem. Köszönöm a válaszodat!BMáté írta: Joe! Ha jól tudom (ill. látom) a programod automatikusan az RDS-PI-ket, vagy (ha lejön) az RDS-PS-t használja fel egy adott állomás azonosításához. Na most, ha tegyük fel ES van akkor nem kever össze (és azonosít hibásan) adókat, ha csak a PI jön le? (Pl.: 5201: SRo1 és RAI 1 v. C201: HRT-HR 1 és BBC Radio 1.)Szia! az RDSDX progi nem logol automatikusan. Levesz egy PI kódot (ez jön le legelőször), beírom, hogy mi a frekvencia és az fmlist.org adatbázisából megjeleníti az összes adót, ami az adott frekvencián, a levett PI kódot sugározza és ebből választhatom ki, hogy melyik adó kerüljön a logba. Ha stabilabb a vétel és lejön az "ECC" kód is, akkor már meg tudja különböztetni az Europán belüli azonos országkóddal rendelkező országokat (ITA/SVK, HRV/GBR, stb), ez után már csak egy hálózat adói jelennek meg (azonos frekvencián lehet több azonos PI-t sugárzó adó is, plédául Anglia). A PS illetve RT segítség lehet a dx-ernek, de PI alapján is 99%-ban azonosítani lehet. Joe
BMáté írta: Joe! Ha jól tudom (ill. látom) a programod automatikusan az RDS-PI-ket, vagy (ha lejön) az RDS-PS-t használja fel egy adott állomás azonosításához. Na most, ha tegyük fel ES van akkor nem kever össze (és azonosít hibásan) adókat, ha csak a PI jön le? (Pl.: 5201: SRo1 és RAI 1 v. C201: HRT-HR 1 és BBC Radio 1.)Szia! az RDSDX progi nem logol automatikusan. Levesz egy PI kódot (ez jön le legelőször), beírom, hogy mi a frekvencia és az fmlist.org adatbázisából megjeleníti az összes adót, ami az adott frekvencián, a levett PI kódot sugározza és ebből választhatom ki, hogy melyik adó kerüljön a logba. Ha stabilabb a vétel és lejön az "ECC" kód is, akkor már meg tudja különböztetni az Europán belüli azonos országkóddal rendelkező országokat (ITA/SVK, HRV/GBR, stb), ez után már csak egy hálózat adói jelennek meg (azonos frekvencián lehet több azonos PI-t sugárzó adó is, plédául Anglia). A PS illetve RT segítség lehet a dx-ernek, de PI alapján is 99%-ban azonosítani lehet. Joe