RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#101518  Szerző: markfelt

Te jó ég! :)
 #101516  Szerző: asr27

bandras írta:Ha ez normális, akkor én vagyok hülye.
http://hvg.hu/hvgfriss/2012.32/201232_medveczky_mihaly

"Az üzleti vénám 6-8 éves koromra nyúlik vissza, ezért mondhatom, hogy nekem nem gond üzleti problémákat megoldani."
Pff.. :stare:
 #101514  Szerző: mlaszlo

bandras írta:Ha ez normális, akkor én vagyok hülye.
http://hvg.hu/hvgfriss/2012.32/201232_medveczky_mihaly

"Az üzleti vénám 6-8 éves koromra nyúlik vissza, ezért mondhatom, hogy nekem nem gond üzleti problémákat megoldani."
Komoly üzleti véna lehet, ha azt gondolta, hogy hónapokig ingyen dolgozik majd neki a stáb.
 #101508  Szerző: LuciFerko

A jogdíj kb havi 27500 forint + a bevétel 4%-a. :ayfkm:
 #101507  Szerző: hd

És ez?
Miközben a rádiónak hétfőtől nem voltak munkatársai, a techika viszont adott volt, az az adásvétel részét képezte. (Úgy tudjuk, hogy a bérelt irodában működő stúdiótechnikát az adósságok miatt jelzálog terheli.) Információink szerint az indulást az tette lehetővé, hogy egy időre sikerült meghosszabbítani az adásvezérlő program licencszerződését, bár a hírek szerint ennek kapcsán is tartozást halmozott fel a rádió.

Vélhetően sikerült egy ehhez a technikához értő munkatársat előkeríteni, akihez csatlakozhatott még egy-két szerkesztő, ugyanis már a szerkesztettség jelei is fellelhetők a műsoron. Az ehhez szükséges zenei adatbázis is az új tulajdonos rendelkezésére áll, de a rádióknak szerzői jogdíjat kell fizetniük az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek, és az előadók, kiadók szervezeteinek a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (Mahasz) és az Előadóművészi Jogvédő Irodának (EJI). Úgy tudjuk, hogy a NeoFM ezekkel szemben százmillió forint adósságot halmozott fel.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra ... 27777.html
 #101505  Szerző: mimi

Voltmár?
Az új hírolvasó számunkra teljesen ismeretlen, nem közülünk való - mondta lapunknak Berényi Attila, a Neo FM volt vezérigazgató-helyettese. (...) A hírolvasó adásba kerüléséhez technikai szakemberrre is szükség van. Ez azt jelenti, hogy a rádió új tulajdonosa, Medveczky Mihály két nap alatt minimális személyzetet alkalmazott.

A régi dolgozókkal viszont nem egyeztet, pedig lenne miről. Többek között arról kellene tájékoztatni az embereket, hogy mikor fizeti ki az 1-4 hónappal elmaradt fizetéseket. Medveczky a sajtóval sem áll szóba, lapunk megkeresését azzal hárította el, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón mindenre választ ad. Pedig amíg a Neo FM-et működteti a tulajdonos, naponta 2,1 millió forinttal növelik a hatósággal szembeni köztartozásukat - ezt közölte a médiatanács. A Szalai Annamária vezette szervezet június 20-án mondta fel a rádió szolgáltatási szerződését.

Medveczky július elején öt forintért vette meg a rádiót. Az előző tulajdonos a Szerencsejáték Zrt. korábbi vezérigazgatója, az SZDSZ-es Székely Gábor és a Geomedia Zrt. vezetője, Horváth László volt, akik június 18-án kértek csődvédelmet, miután nem tudták kifizetni a médiahatóságnak a díjtartozást. Van, akiben felmerült, lehet, hogy direkt a több, mint tízmillió forintos adótartozással, és számos cég csődbevitelével jellemezhető Medveczkynek adták el a rádiót azért, hogy végül "ő vigye el e balhét", és az ő nevéhez kötődjön a Neo elhallgatása.

Mások viszont ezt határozottan cáfolják, azt állítva, Székelyék éppen azért szálltak ki a rádióból, nehogy baloldali kötődésük akadályozza az adó megmenekülését. Medveczky állítólag a szerződés záradékába olyan garanciákat vállalt, amivel biztosan múködhetett volna a rádió. Ha betartja őket.
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=575483
 #101495  Szerző: Ivoa

egon2 írta: Lehetséges,hogy nem is írnak ki,új országos rádió pályázatot.A Neó frekvenciáit megkapja a Kossuth Rádió,a Kossuth Rádió eddig használt FM frekvenciáit helyi rádiók számára ,megpályáztassák.Az új médiatörvény nem rendelkezik,arról,hogy 2 országos kereskedelmi rádiónak kell lenni.
Ez szerintem simán megeshet. De azt is elképzelhetőnek tartanám, ha az MR indítana egy új, Hitradio Ö3-hoz hasonló adót, tele kormányzati hirdetésekkel.
 #101491  Szerző: markfelt

A NeoFM csődvédelem alatt áll, így szerintem nem tudja behajtani az AH a sugárzási díjat és nem is kapcsolhatja le az adókat tartozás miatt.

Amiatt viszont igen, ha a médiaszolg. szerződést megszüntető MT határozat ügyében a bíróság a hatóságnak ad igazat és ugrik a msz. szerződéssel együtt a rádióengedély is. Ez viszont szeptember 4 előtt nem várható.

Ugyanakkor könnyen lehet hogy nem így lesz, mert van itt más is... és már előbb lekapcsolhatják.
  • 1
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 584