harrapari írta:Én láttam, megkaptam. helyi rádiókról beszéltünk, én a helyiek alatt nem a budapestieket értem. A megyeszékhelyek vezető rádióiban(felmérések alapján) nagyon kevésben volt morning show reggel. mégis megverték hallgatottságban az országosokat, a reggeli sávban is és nekem ne mondja senki, hogy az volt a múlt, mert huzamosabb időn keresztül történt és folyamatosan jobbak voltak ezek, mint az országosak. Egyszerűen badarság lenne nem figyelembe venni ezeket. Nézzük csak példaként:
orrhang írta:
Idézet:
Meglátjuk, ha lesz még olyan hallgatottsági mérés, amiben a mostani Neo benne lesz, akkor kiderül. Mindenesetre ha megnézzük a korábbi méréseket, akkor ugye a két országos rádió kimagasló eredményt ért el a reggeli műsorral, konkurenciák ellenére is, hiszen azért elég sok városban van helyi rádió, amely zenei kínálatban hasonló az országosakhoz, reggel pedig ezeken többnyire zene megy, mégsem tudják megelőzni a nagyokat, ahol beszéd, műsorvezetés megy.
te miről beszélsz? az összes normálisabb helyi kereskedelmi rádió megelőzi az országosakat, a reggeli sávban is.
Orrhang! Január óta semmiféle adat nincs semmilyen helyi rádióról, tehát szakmailag alaposan át kellene fogalmazni a véleményedet.
Orrhang! Én nem láttam a reggeli műsorok tekintetében egyetlen ilyen irányú felmérést se. (Ha nem nekem, nekünk szánták, talán jobb is így.) Viszont jelzésértékű, hogy nem csak a két nagy, hanem a "közepes" rádiók is "morning show-znak. (Lásd: Music, Rádió1, Juve.) Érdekes, mindegyiken reggel több a szöveg arány, mint a zene. Ha valóban mást hallgatnának az átlag hallgatók szívesen, egyik-másik már tuti lépett volna...
Rádió Fm95, Gold FM (itt aztán tényleg marha kevés beszéd volt reggel), Miskolc-Nyíregyháza, Rádió Gaga, Kék-Duna, Rádió 88 még BK-val, ...
egyszerűen azért nem egyenlő az mp3 a rádióval, mert :
- mennek hírek és egyéb információk pl útinfó a rádióban (senki nem mondta, hogy csak zenét kell játszani)
- az mp3 lejátszón csak a te általad összeválogatott, ismert zenélk vannak, míg a rádióban felkapod a fejed egy-egy általad nem ismert,de jónak ítélt dalnál (vagyis így kéne lennie), magyaraul az mp3 egy idő után unalmas, ha a rádióhoz viszonyítjuk
Reklámok tekintetében meg a felmérések tekintetében, ok , hogy most nincs semmi. De főleg helyi szinten - és én a helyiekről is beszéltem - jól bejáratott brandek vannak, nem is kell, hogy felmérés legyen. a helyieknél az év végén elkezdődik az egész évre szóló keretszerződések megkötése és ha nem is teljesen, de független a hallgatottsági felmérésektől, uh teljesen mindegy, hogy az évben készült-e vagy sem. az max az országos kampányokhoz kell.
amit én írok sosem dühből írom, tényleg egyik-másik fórumozó írkál olyan badarságot, hogy az, akinek van, vagy valaha is volt köze a rádiózáshoz nem ,hogy már nevetni nem tud az egészen, hanem inkább nem is jön ide, véleményt nyilvánítani. Igen, pár emberre legalább annyi ráférne, hogy az alapdolgokkal tisztában legyen és ehhez bizony nagy segítség a google.