RADIOSITE Fórum

• Danubius Rádió

#10677  Szerző: mg

tomee írta:Harsányi és Boros mégis hogyan hallgatná, mikor egy időben vannak adásban?
A hang rögzítése nagyon régi álma az embernek és már a középkorban ,elkezdtek foglalkozni a hang mibenlétével, reprodukálásával. Az ötödik század végén Bonetius, római filozófus (475-524) már világosan leírja a hang és a mozgás gyorsasága közötti összefüggést. A középkorban már sokan próbálkoztak a hang rögzítésével, azonban a hiányos tudás miatt nem túl sok sikerrel. A XVI. században élt Giovanni Battista della Porta természettudós például fémcsőben akart csapdát állítani a hangnak. Úgy gondolta, hogy ha a csőbe belebeszélünk, és kellő gyorsasággal lezárjuk a cső nyílását, a hang bent marad, és ott és akkor eresztjük ki újra, ahol, és amikor kedvünk van. Lelkes, de eredménytelen kísérleteket folytatott a fémcső kellően gyors lezárására.

A hang rögzítésére és újra felidézésére irányuló törekvések azonban csak a XIX. század második felében valósulhattak meg először. Az első, nem fantáziajátéknak számító leírást a francia fizikus-matematikus, Jean Duhamel leírásában találhatjuk meg. Ő már - ismerve a hang természetét - a levegő rezgéseit rugalmas hártya és ehhez erősített tű segítségével gondolta rögzíthetőnek valamely lágy anyagban.

stb., stb.
tomee írta:Ha hallgatnák is, mért kéne a műsorukban erre külön szót fordítani? Ha egyáltalán konkurenciának tekintik őket...
így van, konkurrens műsorokat, műsorvezetőket, adókat azok szoktak b.szogatni, akiknek a házuk ég és tehetetlenek, lásd TV2 :)
 #10676  Szerző: tomee

Először is miből gondolták, hogy ez most tényleg büntetni fog a reggeli műsorok között? Valami oka csak volt, hogy nem tettek említést Balázsék korábbi reggeli műsoráról. Harsányi és Boros mégis hogyan hallgatná, mikor egy időben vannak adásban? Ha hallgatnák is, mért kéne a műsorukban erre külön szót fordítani? Ha egyáltalán konkurenciának tekintik őket...
 #10406  Szerző: Sakál

:) OK
 #10311  Szerző: NagyBela

Sakál!

Vedd úgy hogy a békepipát elszívtuk!
Majd igyekszem változtatni a szemléletemen, ha lesznek jó dolgok is akkor meg főleg. Ha pedig úgy látod hogy vannak oszd meg velem és mindenkivel, had örüljünk!

A Virtuális rádiós kocsma pedig ezennel megnyitva! :lol:
Mindenki vendégem egy sörre!
 #10283  Szerző: mg

Pasa írta:
mg írta:nyiss inkább egy jó kocsmát, asszem én is azt csinálnám :D
Bezárt a jazzkocsma??? :o
dehogyis. csak annak az az egy baja, hogy kicsi, nyitnék nagyobbat :)
 #10280  Szerző: Pasa

mg írta:nyiss inkább egy jó kocsmát, asszem én is azt csinálnám :D
Bezárt a jazzkocsma??? :o
 #10226  Szerző: Sakál

Béla, a legnagyobb tisztelettel írom, amit írok, mivel elhiszem h egykor tényleg egy jó rádiót csináltál, és ez nekem imponál. Szóval elnézést ha goromba voltam, de nagyon hiányzik belőled az optimizmusnak még a magja is, és ez engem zavar. Vettem a fárdságot, és végigolvastam az összes hozzászólásodat. Keserűség vagy keserű irónia (ezek még tetszenek is), háborgás és elégedetlenkedés jellemzi őket. Ennyire nem szar a helyzet! Lehet h szarabb mint pár éve, de mint már mondtam minden időszakban vannak pozitív és negatív dolgok. Szerintem Neked lenne a legjobb ha megpróbálnád vhogy máshogy szemlélni a világot.

Jót írni vkiről vagy vmiről pedig sztem bármelyik topikban lehet, ha az kapcsolódik oda vmilyen módon. A kritika nem csak negítv lehet, igaz ezzel sokan nincsenek tisztában. Egyáltalán nem szeretnék kiábrándító dolgokat hallani, pont erről beszélek. Nem jelenti azt h homokba dugom a fejemet, de azért a ló másik oldalára sem kéne átesni.

Köszönöm h meghallgatnál, de a mai magyar rádiózásban mindenki ripacs, így nyilván én is, tehát nem tudnál rólam jót írni. ;)
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 109