RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#103605  Szerző: Gabeedj

Admin,elvileg személyeskedés nem illik a fórumon:)
A kutatások fontosak valóban,de a Slágeres idők óta főleg ezek játszanak szerepet .Erre van igény .Kíváncsi lennék ,hogy ezt mire alapozzák.Kis igazság van benne ,mert a mi kis magyar rádióhallgatóink olyanok,mint 4 évenként a választás,csak az utolsó pár hónapra emlékeznek ,a többit elfelejtik.Ezért is csinálja jól a rádió 1::) Egyik oldalról jönnek a kutatási eredmények,hogy mennyire sokan hallgatnak bennünket (ami nem kétlem ,hogy így van)A másik oldalról már fáradt egy kicsit a piac,mert újat nem mutatnak.Ötletesség ,jó kedv nem igazán van jelen sok helyen.Mindenhol ugyanaz megy,persze a rádió célcsoportját szemmel tartva és az emberek nem egy adott műsorért és zenei óráért kapcsolnak oda,hanem valami zörögjön az autóban,melóhelyen,vendéglátóhelyeken,bár utóbbiban azért színesebben tudnak választani(netkávézók..)Sok mindenben igazatok van,de abban nem hiszem,hogy ez a jövő és trend,mert akkori inkább legyen három közszolgálati adó és vége.Szennyezni felesleges az étert.
 #103604  Szerző: Szelerailway

Nem tudom ki hallgatta ma a Class reggeli műsorát?Egyébként hatalmas piros pont érte!Egész reggel,már amennyire engedte a program(Balázsék), ún.retro-reggel ment zenei téren!A 90-es évek ,főleg dance,zenéi mentek 10 óráig.Jelzem nem a kedvenc műfajom,de jó volt mást hallani,így ott ragadtam!Nem tudom megítélni,(hogy "műsorelemként",vagy sem)de úgy tűnt,hogy sms-ben felbolydultak a hallgatók,hogy ez mennyire jó és legyen pl"retro nap" a Class FM-en.Ha meg sem próbálunk olyan mintát készíteni,amiben a megszokott ,szeretett előadótól,más SLÁGERT (elfeledett)is tesztelünk,biztos nem is lesz rá igény.
 #103603  Szerző: markfelt

harrapari írta:Az arányokat nézd! Ha akkor is ránéztél néha, amikor még "minden rendben volt" akkor érteni fogod, hogy miről beszéltem. Azt én is jeleztem, hogy nem pontosak. :)
Szerintem a streamstat oldalak cseppet sem reprezentatívak, egyrészt mivel a netrádiós és az FM rádiós fogyasztók eltérő jellemzőjű célcsoportokat érnek el, másrészt jóval nagyobb a választék, harmadrészt sok a műszaki probléma (akadás, leállás, robothangok stb.), negyedrészt pedig nem a napi elérést, hanem a pillanatnyi adatokat mutatja, ezáltal pedig egyszerűen nem lehet levonni semmilyen következtetést ezekből az adatokból.

Szerintem a hagyományos (lehetőleg CAWI) kutatás reprezentálhat egyedül valamit a netrádiók kapcsán is. Én ezért is üdvözlöm a TNS Hoffmann döntését, mely alapján a mérésekbe a legnépszerűbb netrádiókat is beleteszik.

A netes adatok egy dologra jók véleményem szerint, az elkapcsolási faktorok feltérképezésére. Azzal egy marketingest vagy ügynökséget sosem fognak meggyőzni, ha azt mondják, hogy "dehát a streamstaton elsők vagyunk". Maximum pár kisebb direktest. :)
orrhang írta:nyilvan arra kell epiteni. Csak, ha te adod a mintat, akkor nincs masbol valogatni. Szerintem abban egyeterthetunk, hogy szelesiteni kellene a palettat, vannak reg elfeledett zenek.
Ehhez mondjuk olyan zenei szerkeszto is kellene, aki tudja a dolgat, es nem olyan, aki rombol, mint a Slager utolso 2 eveben, a NEO elejen tevekenykedo es meg par helyi radiot zeneileg szetb...o kokler.
Szerintem a rotáció méretével és frissítési mechanizmusával nem volt gond sem a Slágerben, sem a Neóban, de elfogadom, amit írsz, ez is egy álláspont.
 #103600  Szerző: orrhang

A kutatásokra kell építeni, azok objektívek. Nem pedig Mari néni, a boltos, aki szerint már uncsi az I Like Chopin, a Stop The Rockra pedig elkezd táncolni a pénztárnál. Persze az ő véleménye is értékes, ha meg tudja úgy fogalmazni, hogy az építő jellegű legyen.
nyilvan arra kell epiteni. Csak, ha te adod a mintat, akkor nincs masbol valogatni. Szerintem abban egyeterthetunk, hogy szelesiteni kellene a palettat, vannak reg elfeledett zenek.
Ehhez mondjuk olyan zenei szerkeszto is kellene, aki tudja a dolgat, es nem olyan, aki rombol, mint a Slager utolso 2 eveben, a NEO elejen tevekenykedo es meg par helyi radiot zeneileg szetb...o kokler.
 #103599  Szerző: harrapari

Szelerailway írta:
harrapari írta:
Gabeedj írta:Nem engem löktek el a mézes csuportól,nem nekem kell elfogadnom:)Nekem attól nem lesz jobb se rosszabb,hogy cserélődnek az emberek a székekben vagy éppen rossz egy rádió vagy jó.Csak hát jó lenne kicsit minőségben is utazni sok helyen.
Viktorio jól írtam "az ország nagy média szakemberei nem országos rádióknál dolgoznak... ezért tartunk ott ahol..."persze vannak kivételek (az új Neoban akadnak is)
Itt egyetlen kis apró probléma van csak, és az nem más mint az, hogy nem te döntöd el, valami jó-e vagy sem. Tényleg furi, hogy csak a lényeget nem érted az egész kereskedelmi rádiózásból. :) A programigazgatók nem azért nem játszanak pl a már említett Child In Time-ot, mert nem tetszik nekik, hanem azért mert nincs rá hallgatói igény, így az üzletnek nem tesz jót. Az amiről te beszélsz, az amire te vágysz, arra a kereskedelmi rádiózás és ebből is különösen az országos, egy egészen kicsit sem alkalmas. Ott a Bartók, igazán nem mondhatod, hogy igénytelen zene szól rajta sőt. Mégis, jelenleg az uccsó adat szerint 91 ezer hallgató érzet késztetést arra, hogy hallgassa, míg a Class-t 1,5M a Neo-t 1,3M. Az, hogy a Neo jelenlegi szakemberei ebből mennyit tudnak még csinálni, ez lesz a nagy kérdés a jövőben, ha sikerül addig kihúzni. Én remélem, hogy igen, mert kíváncsi vagyok, hiszen mindennek ellentmond amit eddig erről az egészről gondoltam. (Az rtvstat-os adatok egy cseppet sem reprezentatívak, de azért kicsit beszédesek...)
A radiostat meg mást mutat!(Jelzem nem Neo Vs. Class ügyben)Akkor most melyiknek is higgyünk?
Orrhang,Poolee Óriási LIKE nektek!
Az arányokat nézd! Ha akkor is ránéztél néha, amikor még "minden rendben volt" akkor érteni fogod, hogy miről beszéltem. Azt én is jeleztem, hogy nem pontosak. :)
 #103598  Szerző: markfelt

orrhang írta:Valoban erre van igeny, mert ezeket a dalokat mertek fel. Ezt en is ugy gondolom, hogy a kutatasi eredmenyek szerint kell jatszani. Azonban lehetne boviteni is a mintat. Egy ideje szerencsem van kulfoldon elni es belelatni kulfoldi radio mukodesebe egy olyan orszagban, ami hasonlit a szakertok szerint a magyar piacra. Mondhatom azt, hogy nagyon sok olyan dalt hallok, aminek az eloadoja jol ismert, a dal maga viszont valamiert elfelejtodott. Nem keves ilyen van. Ezekkel szerintem lehetne boviteni, igenis valtozatos is lenne, meg igeny is lenne ra. Vagy ha nem megyunk ilyen messzire, a helyi radiok is jatszanak olyanokat, amit az orszagosak nem, onnan is lehetne boviteni. Mindenesetre kb. 800 dalbol allo main adatbazis nekem kevesnek tunik.

A masik dolog, hogy ha jol tudom nincs hajnali musorvezetes egyik orszagos adon sem. Hat ha mast nem az uj felfedezni kivant tehetsegeket betehetnek oda, vagy csinalhatnanak elore gyartott musorokat. . A MusicFM ebbol a szempontbol nagyon bejon, azt nem mondom, hogy elo , amit csinalnak hajnalban, viszont valamennyire interaktiv es jo hallgatni. Sokan vannak otthon is olyanok, akik vagynak arra, hogy hajnalban a munkajuk alatt, vagy csak mert nem tudnak aludni szoljon hozzajuk valaki.

Szoval zenei teren lenne mit fejlodni
Hej!

Más országok adult contemporary rádiói valóban kicsit más zenei kínálatot forgatnak, ugyanakkor szoktam olvasgatni a külföldi rádiós oldalakat és azok fórumait, ott pedig ugyanez van, ami itt. Például egy osztrák fórumon az Ö3-t tartotta a "helyi Gabeedj" :) unalmasnak, a NeoFM-et pedig etalonnak, hogy azon milyen jó zenék mennek. A zömmel amerikai piaccal foglalkozó Radio-Info oldalain pedig a new york-i LiteFM-et fikázták és az európai rádiókat dicsérték.

Vannak tehát eltérések a piacok és az igények között. Az nem igaz, hogy a Sláger 10 évig ugyanazt játszotta, mert csigatempóban ugyan, de folyamatosan frissítettek, pihentettek dalokat, visszatették őket etc. és a NeoFM mondjuk 1 hónappal ezelőtti kínálatát, valamint a Sláger utolsó időszakát összehasonlítva is lényegesen kisebb az átfedés a két rádió között, mint amennyit beleláttok az egészbe.

A kutatásokra kell építeni, azok objektívek. Nem pedig Mari néni, a boltos, aki szerint már uncsi az I Like Chopin, a Stop The Rockra pedig elkezd táncolni a pénztárnál. Persze az ő véleménye is értékes, ha meg tudja úgy fogalmazni, hogy az építő jellegű legyen.

Lehet változtatni szépen, lassan, de nem lehet mindent egyszerre kukázni. Szerintem.
 #103597  Szerző: peter

orrhang írta:Valoban erre van igeny, mert ezeket a dalokat mertek fel. Ezt en is ugy gondolom, hogy a kutatasi eredmenyek szerint kell jatszani. Azonban lehetne boviteni is a mintat. Egy ideje szerencsem van kulfoldon elni es belelatni kulfoldi radio mukodesebe egy olyan orszagban, ami hasonlit a szakertok szerint a magyar piacra. Mondhatom azt, hogy nagyon sok olyan dalt hallok, aminek az eloadoja jol ismert, a dal maga viszont valamiert elfelejtodott. Nem keves ilyen van. Ezekkel szerintem lehetne boviteni, igenis valtozatos is lenne, meg igeny is lenne ra. Vagy ha nem megyunk ilyen messzire, a helyi radiok is jatszanak olyanokat, amit az orszagosak nem, onnan is lehetne boviteni. Mindenesetre kb. 800 dalbol allo main adatbazis nekem kevesnek tunik.

A masik dolog, hogy ha jol tudom nincs hajnali musorvezetes egyik orszagos adon sem. Hat ha mast nem az uj felfedezni kivant tehetsegeket betehetnek oda, vagy csinalhatnanak elore gyartott musorokat. . A MusicFM ebbol a szempontbol nagyon bejon, azt nem mondom, hogy elo , amit csinalnak hajnalban, viszont valamennyire interaktiv es jo hallgatni. Sokan vannak otthon is olyanok, akik vagynak arra, hogy hajnalban a munkajuk alatt, vagy csak mert nem tudnak aludni szoljon hozzajuk valaki.

A változatosság örök sláger. :) Én nem tudom melyik országból vannak tapasztalataid, de abban biztos vagyok, hogy ha onnan jönne egy szakember az is azt mondaná, hogy nézzünk már meg egy kutatást, mert szeretném látni a helyzetet. Ha az Ö3 szakembere jönne ide az se mondaná azt, hogy nyomjuk ezt, mert ez nálunk nagyon megy. Én nem mondom azt, hogy nem kellene a zenei világot bővíteni, de azért az is furcsa, hogy láttam már felmérést mp3 lejátszókról. Hiába volt rajta 800 előadó az átlag user a 6 kedvencét tolta. Beteg mi, és mégis?
Az már más kérdés, hogy sajnos nagyon drágák a jó kutatások, és kevés olyan szaki van aki értelmezni is tudja. A "jó hír", hogy VAN akinek nincs is szüksége rá. :)
 #103596  Szerző: Szelerailway

harrapari írta:
Gabeedj írta:Nem engem löktek el a mézes csuportól,nem nekem kell elfogadnom:)Nekem attól nem lesz jobb se rosszabb,hogy cserélődnek az emberek a székekben vagy éppen rossz egy rádió vagy jó.Csak hát jó lenne kicsit minőségben is utazni sok helyen.
Viktorio jól írtam "az ország nagy média szakemberei nem országos rádióknál dolgoznak... ezért tartunk ott ahol..."persze vannak kivételek (az új Neoban akadnak is)
Itt egyetlen kis apró probléma van csak, és az nem más mint az, hogy nem te döntöd el, valami jó-e vagy sem. Tényleg furi, hogy csak a lényeget nem érted az egész kereskedelmi rádiózásból. :) A programigazgatók nem azért nem játszanak pl a már említett Child In Time-ot, mert nem tetszik nekik, hanem azért mert nincs rá hallgatói igény, így az üzletnek nem tesz jót. Az amiről te beszélsz, az amire te vágysz, arra a kereskedelmi rádiózás és ebből is különösen az országos, egy egészen kicsit sem alkalmas. Ott a Bartók, igazán nem mondhatod, hogy igénytelen zene szól rajta sőt. Mégis, jelenleg az uccsó adat szerint 91 ezer hallgató érzet késztetést arra, hogy hallgassa, míg a Class-t 1,5M a Neo-t 1,3M. Az, hogy a Neo jelenlegi szakemberei ebből mennyit tudnak még csinálni, ez lesz a nagy kérdés a jövőben, ha sikerül addig kihúzni. Én remélem, hogy igen, mert kíváncsi vagyok, hiszen mindennek ellentmond amit eddig erről az egészről gondoltam. (Az rtvstat-os adatok egy cseppet sem reprezentatívak, de azért kicsit beszédesek...)
A radiostat meg mást mutat!(Jelzem nem Neo Vs. Class ügyben)Akkor most melyiknek is higgyünk?
Orrhang,Poolee Óriási LIKE nektek!
 #103595  Szerző: orrhang

Valoban erre van igeny, mert ezeket a dalokat mertek fel. Ezt en is ugy gondolom, hogy a kutatasi eredmenyek szerint kell jatszani. Azonban lehetne boviteni is a mintat. Egy ideje szerencsem van kulfoldon elni es belelatni kulfoldi radio mukodesebe egy olyan orszagban, ami hasonlit a szakertok szerint a magyar piacra. Mondhatom azt, hogy nagyon sok olyan dalt hallok, aminek az eloadoja jol ismert, a dal maga viszont valamiert elfelejtodott. Nem keves ilyen van. Ezekkel szerintem lehetne boviteni, igenis valtozatos is lenne, meg igeny is lenne ra. Vagy ha nem megyunk ilyen messzire, a helyi radiok is jatszanak olyanokat, amit az orszagosak nem, onnan is lehetne boviteni. Mindenesetre kb. 800 dalbol allo main adatbazis nekem kevesnek tunik.

#103594  Szerző: harrapari

• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 584