Kedves Ivoa, nem kell "sugni" a velemenyed.. Azert mi itt, ezen a forumon meg nem tartunk.
A Klubradio es a Mediatanacs meg dolgozzon a sajat eszkozeivel, ahogy csak akar es tud. Azt ok intezik egymaskozt.
A Klubradio a fennmaradasaert (ezt nyugodtan lehet ertelmezni piackent, illetve reklambevetelkent is) kuzd, ez teljesen nyilvanvalo. Soha, senki nem allitotta azt (en legalabbis nem olvastam ilyen jellegu nyilatkozatot), hogy ez, legalabb reszben nem errol szol. A "harc a demokraciaert" meg a "kuzdelem a sajtoszabadsagert" szlogen(?) egyszeruen a Klubradio eszkoztaranak a resze.
A budapesti hallgatottsaguk meg mindig jelentos (nyilvan ezert a nagy igyekezet az budapesti eterbol eltuntetesukre ) vagyis nem az ures eterbe beszelnek, es a torzshallgatoik nyilvan el is varjak ezt a harcos hozzaallast a radiojuk reszerol. En is elvarnam.
A szolasszabadsag feltese annyiban azert nem teljesen alaptalan, hogy a Klubradio a budapesti eterben szolo egyetlen -mondjuk ki- ellenzeki radio. Igy, ha a Klubradio eltunik a budapesti eterbol, akkor ott nincs szabad valasztas.
Messzebbrol nezve a dolgot, maga az eljaras pedig nagyon-nagyon rossz uzenetet hordoz a mediapiac osszes szereploje szamara, az NMHH reszerol: "barki nekunk nem tetszot, barmilyen, akar jogilag sem helyes eljarassal is, de kinyirunk".
Persze, pusztan csak a valasztas lehetosege okan nem KELL megmaradnia az eterben a Klubradionak, de amit viszont az MT muvel az ugyben, az teljesen etikaltan es -ez a lenyeg- jogilag sem all meg.
Ez a legutobbi birosagi dontes is (es ha jol tudom, ez mar nem az elso, Klubradio-nak igazat ado itelet) mutatja azt, hogy az NMHH jogertelmezese (es igy peldaul a palyazati elbiralasa is!) lehet teves.
Visszaterve az eredeti kerdesre: tehat szerintem, mint -jelenleg- az egyetlen ervenyes palyazat beadoja, a Klubradio gyakorlatilag megnyerte a 95.3-at, viszont kivancsi vagyok arra, hogy a Klubradio okoskai mennyi ido mulva jutnak el idaig es amugy helyukben en ezugyben nagyon gyorsan jogorvoslati keresetet adnek be, de meg azelott, mielott a tobbi -konkurrens- palyazo eszbe nem kap... A Klubnak nagyon jol johet az a teny, hogy kis hazankban nincsen precedensjog, mert egy nem csekely lepessel a tobbi palyazo ele kerult most.
Amugy, ha "piripocsi kettos paprikazengeto radio" lenne ez, akkor is sem maga a radio lenne lenyeg, hanem az MT etikatlan es jogilag sem helyes eljarasa. Ezzel amugy az a masik gond, hogy ha egy allami szervezet kovetkezmenyek nelkul hozhat jogilag nem helytallo hatarozatokat, akkor az atlagember miert tartson be barmifele torvenyt, illetve miert vallaljon barmiert is felelosseget... Ezert, eppen az allami szervezeteknek kellene a peldamutatoan pontos jogalkalmazoknak lenniuk. (persze nem ugy, hogy esetleg menetkozben igazitanak a torvenyeken...)
... es akkor en is nyilatkoznek:
Nem vagyok Klubradio-s, nincs semmi kozom a ceghez sem. Ket eve hallgattam az adast nehany honapon at azert, mert kivancsi lettem rajuk.
Ivoa írta:
Ebben az országban nem ez az első és nem az utolsó jogi csűrcsavar. Ebből élnek meg a jogászok.
Snake és többiek részére: igen, szerintem ez egy jogi csűrcsavar, nem "harc a demokráciáért" vagy "küzdelem a sajtószabadságért", ahogy ezen a rádióadón mondják. Egyszerűen szükségük van a reklámbevételekre és a piaci részesedésre. Pont.