RADIOSITE Fórum

• MTG (Viasat Explore, History, Nature, Epic Drama)

#10455  Szerző: Mauro

mlaszlo írta:
Mauro írta: CSI, CSI Miami-ért kár csak. :cry:
Megértem, biztos sokan kedvelik ezeket a sorozatokat, csak ez a néhány sorozat önmagában szerintem még kevés ahhoz, hogy szó nélkül belemenjenek a szolgáltatók egy 100%-os emelésbe. Az nekünk előfizetőknek se jó, mert vagy emelni kell a havidíjat vagy elveszi egy más csatornától a helyet.
Viasatnál meg bunkóék úgy se reagálnak nézők leveire.
 #10454  Szerző: mlaszlo

Mauro írta: CSI, CSI Miami-ért kár csak. :cry:
Megértem, biztos sokan kedvelik ezeket a sorozatokat, csak ez a néhány sorozat önmagában szerintem még kevés ahhoz, hogy szó nélkül belemenjenek a szolgáltatók egy 100%-os emelésbe. Az nekünk előfizetőknek se jó, mert vagy emelni kell a havidíjat vagy elveszi egy más csatornától a helyet.
 #10452  Szerző: LuciFerko

Mauro írta:
mlaszlo írta:Ezek azt hiszik, hogy a Viasat3 nélkül már nem tudnak meglenni az emberek? Kíváncsi lennék, milyen indokkal akarják ilyen mértékben emelni a jogdíjat, amikor az utóbbi időben drasztikusan csökkent az új műsorok száma, saját gyártású műsorok nincsenek (illetve ami volt az egy katasztrófa, pl. Bár 2.0, de az Így tévéztek Ti sem egy magas színvonalú a youtube-ról leszedett videókkal).
Gondolom ha a nagyobb szolgáltatókkal is lejárnak a szerződések, akkor azoknál is előállnak az emeléssel, de szerintem ha erre kerül a sor, akkor pl. a upc gond nélkül kiveszi a kínálatból (és most kivételesen igazuk is lenne).
Én drukkolok a szolgáltatóknak, hogy ne adják be a derekukat a jogdíj emelésnek, vegyék ki minél többen a Viasat3-at a kínálatból és akkor talán végre felébred a csatorna vezetősége, hogy azért ilyen árért ezt az alacsony színvonalú műsort itt nem lehet eladni.
CSI, CSI Miami-ért kár csak. :cry:
meg Columboért!
 #10449  Szerző: Mauro

mlaszlo írta:Ezek azt hiszik, hogy a Viasat3 nélkül már nem tudnak meglenni az emberek? Kíváncsi lennék, milyen indokkal akarják ilyen mértékben emelni a jogdíjat, amikor az utóbbi időben drasztikusan csökkent az új műsorok száma, saját gyártású műsorok nincsenek (illetve ami volt az egy katasztrófa, pl. Bár 2.0, de az Így tévéztek Ti sem egy magas színvonalú a youtube-ról leszedett videókkal).
Gondolom ha a nagyobb szolgáltatókkal is lejárnak a szerződések, akkor azoknál is előállnak az emeléssel, de szerintem ha erre kerül a sor, akkor pl. a upc gond nélkül kiveszi a kínálatból (és most kivételesen igazuk is lenne).
Én drukkolok a szolgáltatóknak, hogy ne adják be a derekukat a jogdíj emelésnek, vegyék ki minél többen a Viasat3-at a kínálatból és akkor talán végre felébred a csatorna vezetősége, hogy azért ilyen árért ezt az alacsony színvonalú műsort itt nem lehet eladni.
CSI, CSI Miami-ért kár csak. :cry:
 #10447  Szerző: mlaszlo

Ezek azt hiszik, hogy a Viasat3 nélkül már nem tudnak meglenni az emberek? Kíváncsi lennék, milyen indokkal akarják ilyen mértékben emelni a jogdíjat, amikor az utóbbi időben drasztikusan csökkent az új műsorok száma, saját gyártású műsorok nincsenek (illetve ami volt az egy katasztrófa, pl. Bár 2.0, de az Így tévéztek Ti sem egy magas színvonalú a youtube-ról leszedett videókkal).
 #10446  Szerző: Mauro

Skadináv országokba biztos nem mernék ezt megtenni.
 #10445  Szerző: Mauro

Viasat vezetői ilyen hülyék?
 #10435  Szerző: Zoshi

Sok kábelszolgáltató a Viasat3 továbbításának megszüntetésére kényszerült

Létrehozta Balogh Zoli 12 jan 2009 | Kategóriák:: Vívótér
A szakmai szövetségek szerint elfogadhatatlan az indokolatlan mértékű műsordíj-emelés

Budapest, 2009. január 12. – A kábeltelevíziós szolgáltatók országszerte sok helyen arra kényszerülnek, hogy az idén megszüntessék a Viasat3 tévécsatorna műsorának továbbítását, mivel a tévétársaság egyoldalúan, alapos ok nélkül, elfogadhatatlan módon csaknem a duplájára emelné a műsordíjait. A megfizethető árú kábelszolgáltatások fenntarthatósága érdekében és az előfizetők hosszú távú érdekeinek védelmében eddig már több mint kétszázötven település több mint 200 ezer háztartásában voltak kénytelenek a szolgáltatók a kínálatból kivenni és más hasonló tematikájú programmal helyettesíteni ezt a műsort. A drasztikus és indokolatlan áremelés miatti kényszerhelyzet egyelőre elsősorban azokat a kisebb méretű kábeltelevíziós vállalkozásokat érinti, amelyeknek a tévétársasággal kötött műsorelosztási szerződése 2008. december 31-én lejárt. A szolgáltatók országos szakmai-érdekvédelmi szövetségei a kábeles vállalkozások döntését indokoltnak tartják és az előfizetők megértését kérik.

A Viasat3 műsortovábbítási keretszerződésének megújításáról a több mint négyszáz kis- és közepes kábelszolgáltatót képviselő Magyar Kábelkommunikációs Szövetség és Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség bevonásával folytatott előzetes tárgyalásokon a tévécsatorna tulajdonosa tavaly decemberben váratlanul jelezte, hogy 2009-től csaknem a duplájára kívánja emelni a kábelszolgáltatók által a Viasat számára fizetendő műsordíjat. Ezt a kirívó díjemelést az érintett kábelszolgáltatók jelentős része nem tudta elfogadni, mert a díjnövekmény nem tükrözi a műsor ár/érték arányának alakulását és nem párosulna a tartalom erősödésével vagy más olyan előnnyel, ami azt egyébként indokolttá tenné.

A kezdetben műsordíj nélkül, szabadon fogható és az elmúlt években a kábelszolgáltatók tevőleges segítségével – már kódoltan, de egyre növekvő műsordíjak mellett – népszerűséget szerzett tévécsatorna legutóbb egy évvel ezelőtt hajtott végre 60 százalékos áremelést. Az utóbbi időben ráadásul a tévéprogram relatív értékvesztése is tapasztalható volt, azáltal, hogy a közkedvelt Bajnokok Ligája futballmérkőzéseket a tulajdonos áthelyezte az időközben bevezetett TV6 csatornájára. Ezzel egyidejűleg a műsorpiacon megjelent néhány hasonló, de jóval kedvezőbb terjesztési feltételeket és a nézőknek azonos minőségű szórakozási lehetőséget kínáló versenytárs csatorna is. A Viasat3 által újonnan megállapított árszint minden más hasonló jellegű tévéadás díját jelentősen meghaladja, ebbe a kategóriába legfeljebb csak a világszerte legdrágábbnak számító, különleges, exkluzív jogdíjas tartalmakat kínáló sportműsorok tartoznak.

A két szövetség tagvállalatai azonban jelezték, hogy a Viasat3 esetében – a fentiekre való tekintettel – semmilyen mértékű áremelést nem tartanak elfogadhatónak, ezért a szerződése lejártával sokuk már most arra kényszerült, hogy műsorkínálatát módosítsa és a Viasat3 továbbítását januártól megszüntesse. A változásról a szolgáltatók előfizetőiket a jogszabályokban előírtak szerint idejében tájékoztatták és gondoskodnak arról, hogy a Viasat3 helyett másik, hasonló tematikájú, szintén jelentős érdeklődésre számot tartó csatorna vagy csatornák kerüljenek a kínálatba.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség megalapozottnak tartja tagjainak ezt a döntését, és abban bízik, hogy e lépés szükségességét az előfizetők is megértik. A szakmai-érdekvédelmi szervezetek álláspontja szerint nem engedhető meg, hogy a kábelszolgáltatás összköltségében jelentős hányadot képviselő műsordíj kizárólag a tévécsatornák egyoldalú, piaci körülményeket is figyelmen kívül hagyó döntésén múljon, mert ennek nyilvánvaló árfelhajtó hatása a szolgáltatásra nézve beláthatatlan következményekkel járna. A versenypiacon működő kábelszolgáltatók, melyek folyamatos műszaki fejlesztések mellett is a fogyasztói árak fokozatos mérséklésére törekednek, a médiapiac szereplői részéről minden, az indokoltnál magasabb árpozícionálást elfogadhatatlannak és a szolgáltatás további fejlesztésére, az előfizetők érdekeire nézve károsnak tartanak.

Mivel a Viasat3 keretszerződését a tévétársaság időközben január végéig meghosszabbította, a kábeltelevíziós szakmai-érdekvédelmi szervezetek azt remélik, hogy még január vége előtt létrejöhet olyan ésszerű és elfogadható szerződési feltételrendszer, amely a szolgáltatókat nem hozza kényszerhelyzetbe és amely alapján a Viasat3 a jövőben is eljuthat a nézőkhöz. A két szövetség a szolgáltatók nevében az érintett előfizetők szíves megértését kéri.

Forrás: http://kabeltv.sat.hu/
 #10005  Szerző: Mauro

Szabi írta:
Mauro írta:Nem lenne jó ha így lenne. Minden hol nézni kéne a karikát. Remélem nem fogadják el. Minek kéne mindehova híradó? Discovery meg ilyenekre? Ez is Hungaricum lenne.
Félreérted. Nem lenne mindenhol híradó, csak a tervezetben jelzett "meghatározó véleményformáló" (nagy nézettséget elérő), vagy országos csatornáknál (ezen sokat változtatnak, nem tudni melyik lesz a 2, vagy későbbiekben felmerülő további fogalmak közül). Mindenesetre a Discoveryn híradó biztos nem lesz, viszont pl saját - magyar - gyártású műsort sztem előírnának neki (ami egyáltalán nem baj).
A tervezetek szerint a karikák sorsa pedig érdekesen alakul, digitális platformokon valószínűleg teljesen eltüntetik őket és csak EPG-ben lesznek jelezve (a legtöbbön sztem 2014-ig úgyis maradni fog), analógon maradnak, de az új Médiahatóság fogja megszabni, hogy hogy nézzenek ki, tehát nem biztos, hogy maradnak ilyenek és ekkorák.
Na majd meg látjuk. De 2012 kell leállni analog sugárzással Minek még utána is karikákat használni.
 #10000  Szerző: Mauro

centerweb írta:Ha lesz új médiatörvény, az ORTT-vel együtt a karikák is megszűnnek valószínűleg. Egyébként európában van olyan hely, ahol nagyobb a korhatár jelzés mint itt?

Nincs. Románoknál is kisebb.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 28