RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#104571  Szerző: asimov

Biztosan kozszolgalati az a MUX?
LuciFerko írta:Na egy másik progivel néztem, és szerinte az 538 MHz-en van a jel.
Kép

Akkor ez a 29. csatorna lesz. Csak az a szép, hogy a freklistában sehol sem találok közszolgálati muxot 29-en. :S

A progi jól működik, a kabhegyieket jól írta ki.

Blaze HDTV playerrel nézem, a jelerőség néha felmegy egész stabilra is :)
 #104570  Szerző: LuciFerko

Na egy másik progivel néztem, és szerinte az 538 MHz-en van a jel.
Kép

Akkor ez a 29. csatorna lesz. Csak az a szép, hogy a freklistában sehol sem találok közszolgálati muxot 29-en. :S

A progi jól működik, a kabhegyieket jól írta ki.

Blaze HDTV playerrel nézem, a jelerőség néha felmegy egész stabilra is :)
 #104569  Szerző: LuciFerko

TotalMedia soft van hozzá.
 #104568  Szerző: LuciFerko

Előkerült az Alcor USB-s vevőm (el is felejtettem már, hogy van:D). Gyorsan rákötöttem a gerendára akasztott, Kabhegy felé néző antennát. Automatikus csatornakeresésnél valahol a sáv alja fele gyengén talált egy közszolgálati MUX-ot, de a progiban nem tudom megnézni, hol. :( Most a Technisat vevőn próbálom megtalálni, de eddig nem jártam sikerrel. Érzékenyebb lenne az Alcor? :shock: :shock: :shock:
 #104567  Szerző: asimov

Talan csatornavaltasi kenyszer merult fel, es az uj csatorna, ket rossz kozul, a kevesbe rossz valasztas volt. Csak a dontest meghozo illetekesek ismerik az osszes merlegelendo tenyezot...
Amugy, a nagy tavolsag es foleg a veteli oldalon altalanosan hasznalt, erosen iranyszelektiv antennak nagyon nagy esellyel kozel nullara csokkentik az interferencia kialakulasanak a lehetoseget, mert az osztrak tv-nezo a sajat MUX-at celozza meg, mikent a magyar tv-nezo is a magyar MUX-ot.
Ha a kozeli MUX iranyaba esik a tavoli MUX is, akkor meg a tavolsag lesz meg nagyobb... es a kozeli MUX altal produkalt terero visz mindent. Szerintem.

Azt nagyon is el tudom kepzelni, hogy a (velt) teljesitmenycsokkenes a mar mukodo osztrak MUX miatt lett eszkozolve.
 #104564  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:
szemilan írta:Jól értem, hogy Gerecsének csökkenni fog a lefedettségi területe? Miért?
Lejjebb veszik a kimenő teljesítményt, hogy az új csatornán ne zavarja a 240 km-ről ugyanitt sugárzó osztrák MUX-ot. Az jó kérdés, ki volt az a féleszű, aki a nemzetközi kiosztásban erre a frekire tette ezt a két adót. :x
:ayfkm:
 #104560  Szerző: Glenn

szemilan írta:Jól értem, hogy Gerecsének csökkenni fog a lefedettségi területe? Miért?
Lejjebb veszik a kimenő teljesítményt, hogy az új csatornán ne zavarja a 240 km-ről ugyanitt sugárzó osztrák MUX-ot. Az jó kérdés, ki volt az a féleszű, aki a nemzetközi kiosztásban erre a frekire tette ezt a két adót. :x
 #104557  Szerző: szemilan

djlacee írta:Alacsonyabb frekin jobb a terjedés, remélem hamarosan itt is lejjebb szedik a 68-ról a C muxot :S
Igen azt tudom, ennek ellenére vételkörzet csökkenést írnak. Amúgy szerintem november-december és átteszik.
 #104556  Szerző: djlacee

Alacsonyabb frekin jobb a terjedés, remélem hamarosan itt is lejjebb szedik a 68-ról a C muxot :S
 #104555  Szerző: szemilan

Jól értem, hogy Gerecsének csökkenni fog a lefedettségi területe? Miért?
Ráadásul alacsonyabb frekvenciára kerül mindegyik multiplex.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 203