djlacee írta:Kellene külön SW-DX topik?Mért kellene?
Annyira azért nincs itt nyüzsgés...
Akkor már inkább DAB topikot

Már 11 hónapja NAPI szinten CSAK DAB+ -t hallgatok, nagyon elégedett vagyok vele és vannak már tapasztalatok is vele rendesen....
djlacee írta:Kellene külön SW-DX topik?Mért kellene?
LuciFerko írta:Pontosan én sem tudom, egy autóipari beszállító kis cég...MNHH-s csak annyit mondott, hogy találkoztak már ilyen esettel, a zavarszűrő beszerelése nem lesz olcsó, közel 1 millió Ft. Csak tipp: plazmavágó, szikraforgácsoló, ultrahangos műanyag hegesztő, stb...kb. egy hét alatt megoldódott, elmúlt a zavar...joe írta:Még tavasszal volt egy bejelentésem - nem itthon volt a probléma - két héten belül kijöttek, mértek (az én mérésem eredményét megerősítették), majd egy céget köteleztek egy közel millió Ft-os beruházásra...egy berendezésből kispórolták a rádiófrekvenciás zavarvédelmet...ha beindították kb. 500m körzetben még a kábeltv hálózaton is megjelent a zavar.Itt a mellettünk lévő iskolai tornaterem fűtőberendezése csinál ilyet, de "csak" 40 méteres körzetbe. Mikor indul a rendszer masszív fehérzaj lesz 3 MHz felett. A nagyadókat nem zavarja, de a DX-eim hazavágja.
Milyen berendezés volt az? 500 méter az már nagyon durva, több "wattnyi" zavar is keletkezhetett ott.
joe írta:Még tavasszal volt egy bejelentésem - nem itthon volt a probléma - két héten belül kijöttek, mértek (az én mérésem eredményét megerősítették), majd egy céget köteleztek egy közel millió Ft-os beruházásra...egy berendezésből kispórolták a rádiófrekvenciás zavarvédelmet...ha beindították kb. 500m körzetben még a kábeltv hálózaton is megjelent a zavar.Itt a mellettünk lévő iskolai tornaterem fűtőberendezése csinál ilyet, de "csak" 40 méteres körzetbe. Mikor indul a rendszer masszív fehérzaj lesz 3 MHz felett. A nagyadókat nem zavarja, de a DX-eim hazavágja.
LuciFerko írta:Na Érden rokonoméknál konnektorba dugható hálózati ezközökkel csinálta meg a szerelő a net szétosztását. Az, ami a meglévő villamoshálózatot használja. Nos az egész lakásba még az 540 KHz is hallgathatatlan, FM-en is csak a nagyadók jönnek. Isten óvjon attól, hogy Enyingen az utcába ilyeneket használjon valakiEz már NMHH hatáskör![]()
S:
LuciFerko írta: ...
Ez meg nem tudom, hogy mi
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera