A valasz -szerintem- egyszeru: a tomegeknek -sajnos- a meztelen, osszeskuvo es karomkodo szemely a minta, mert o -hala a valosagshow-knak- kis hazankban kulonosebb tanulmanyok es erolkodes nelkul elismert, sikeres es gazdag lehet.
Anno, a Kulcsar fele brokerugy idejen, mindenfele hovatartozasu kozepiskolasokat kerdeztek meg a celjaikrol es peldakepukrol.. Nagy tobbseguknak a nagy vagyon es Kulcsar Attila volt cel/peldakep. A medianak elkepeszto hatalma van.
Jo regen... a Juventus Radio probalkozott meg tenylegesen intelligenciat igenylo telefonos jatekkal, a kesoesti musorsavban. Nem azon mullott a nyeres, hogy hany filmet latott az ember, vagy fujja-e az aktualis celebek aranykopeseit... sot, google sem segitett a valaszok megadasaban. Bizony, gondolkodni kellett. Fel ev utan, a csekely erdeklodes miatt levettek a jatekot a musorrol.
Osszesegeben, talan nem is letezik valoban intelligenciat tesztelo jatek a kulonbozo radio- es tvcsatornakon. Legfeljebb muveltsegi. Ennek az egesznak azalakulasaban valoszinuleg az is kozrejatszik, hogy nem okos dolog tul nehez akadalyokat gorditeni a jatekosok ele (akarmilyen jatekrol is legyen szo), mert a jatekosok nagy tobbsege gyorsan megunja az akadalyokkal kuzdest (nem jon sikerelmeny) es lelepnek egy masik, konnyebb(bek velt) jatekba (es igy konkurrens radio- es tvcsatornahoz).
Ezzel jomagam akkor szembesultem, amikor osszehoztam (szamitogepre) egy legyozhetetlen 3x3-as amoba jatekot. (ketfele kimenetel van: nyer a gep vagy dontetlen)
Nehany programozo cimboran kivul -akik ugye felismertek a dolog jelentoseget- mindenki mas leszolta, mert, "mi az, hogy nem tudom legyozni a gepet?!"
forlife70 írta:... Nem titkolom, hogy személy szerint gyűlölöm a VV-t és a hozzá hasonló valóságshow-kat, és talán ebből is adódik az ellenszenvem a fickó iránt, de könyörgöm, mért nem tudnak a mikrofon mögé olyasvalakit ültetni, aki már hozzátett a meztelenkedésen, konspiráláson és káromkodáson kívül valamit a magyar médiához??...