RADIOSITE Fórum

• Politika

#106284  Szerző: comet

Pasa írta:Attis!
Rég megfogadtam, hogy nem szállok itt vitába senkivel, mert sajnos teljesen hiábavaló. Azért most az egyszer - mivel személy szerint megszólítottál - reagálok.
Ez most neked honnan jött, hogy én milliókat keresek? Nem értem az összefüggést. A gyurcsányi időszakkal ne példálózz, mert (tudom, ebből eleged van, pedig igaz) épp amiatt szopunk még mindig, és fogunk is még évekig. Elqrt 8 évet nem lehet két év alatt helyretenni. Főleg, hogy a világtörténelem legsúlyosabb és leghosszabb gazdasági világválsága tart még mindig. A magyar gazdaság totálisan függ a nyugat-európaitól, vajon mi és ki miatt? E két fő oka van a gondjainknak, na meg az ezerszer emlegetett államadósság, amit Orbánék csökkentenek folyamatosan (előttük csak nőtt ugyebár, ezt nem vitathatod). Nézz kicsit körül, mielőtt fikázol. Mi a helyzet külföldön? Az összes szomszédunk szopik, még a példakép szlovének is, románokról, szlovákokról, szerbekről, horvátokról ne is beszéljünk. Nyugaton is zsugorodik a gazdaság, délen meg aztán már vér is folyik hónapok óta. Ezzel szemben itt stagnál, vagy picit javul a gazdaság, emelkednek a nyugdíjak (miközben máshol csökkennek!). Egymillió munkahelyről két év alatt hol is volt szó? Én ilyenről nem tudok. Tíz évre ígérte meg ezt a polgári kormány akkor, mikor hőn imádott IMF-ünk és EU-nk megjósolta, hogy két éven belül vége a válságnak (2010). Akkor ki is hazudott?
Infláció az van, de hol nincs?
A minimálbér, ha kicsit is, de nő. Persze, qrva kevés, de mégis emelik, nem úgy, mint külföldön.
Röhej a közmunkás 48000 forintos bére? Akkor nem röhögtél, mikor ezek az emberek nem dolgoztak, mert te meg én meg mindenki segéllyel támogatta a lógásukat? Ejnye.
Azt meg áruld már el, hogy miért is kéne kinyalni a világ legnagyobb gyarmat- és rabszolgatartójának a seggét? USA? Egy hanyatló arrogáns hatalom.
Európán kívül szerintem senki sem akar élni, inkább egyenjogúként benne szeretne létezni, de ez az, amit az EU nem akar...
És végül, ha annyira gyűlöli mindenki ezt a kormányt kis hazánkban, akkor vajon miért nincs balhé? Miért mennek el csak pár tízezren egy LúdMilla tüntetésre és miért nem fér el a tömeg a kormánypárti rendezvényen? :shock: :hehe:
Na ez a lényeg! Grat.Pasa
 #106283  Szerző: Glenn

Attis!
Rég megfogadtam, hogy nem szállok itt vitába senkivel, mert sajnos teljesen hiábavaló. Azért most az egyszer - mivel személy szerint megszólítottál - reagálok.
Ez most neked honnan jött, hogy én milliókat keresek? Nem értem az összefüggést. A gyurcsányi időszakkal ne példálózz, mert (tudom, ebből eleged van, pedig igaz) épp amiatt szopunk még mindig, és fogunk is még évekig. Elqrt 8 évet nem lehet két év alatt helyretenni. Főleg, hogy a világtörténelem legsúlyosabb és leghosszabb gazdasági világválsága tart még mindig. A magyar gazdaság totálisan függ a nyugat-európaitól, vajon mi és ki miatt? E két fő oka van a gondjainknak, na meg az ezerszer emlegetett államadósság, amit Orbánék csökkentenek folyamatosan (előttük csak nőtt ugyebár, ezt nem vitathatod). Nézz kicsit körül, mielőtt fikázol. Mi a helyzet külföldön? Az összes szomszédunk szopik, még a példakép szlovének is, románokról, szlovákokról, szerbekről, horvátokról ne is beszéljünk. Nyugaton is zsugorodik a gazdaság, délen meg aztán már vér is folyik hónapok óta. Ezzel szemben itt stagnál, vagy picit javul a gazdaság, emelkednek a nyugdíjak (miközben máshol csökkennek!). Egymillió munkahelyről két év alatt hol is volt szó? Én ilyenről nem tudok. Tíz évre ígérte meg ezt a polgári kormány akkor, mikor hőn imádott IMF-ünk és EU-nk megjósolta, hogy két éven belül vége a válságnak (2010). Akkor ki is hazudott?
Infláció az van, de hol nincs?
A minimálbér, ha kicsit is, de nő. Persze, qrva kevés, de mégis emelik, nem úgy, mint külföldön.
Röhej a közmunkás 48000 forintos bére? Akkor nem röhögtél, mikor ezek az emberek nem dolgoztak, mert te meg én meg mindenki segéllyel támogatta a lógásukat? Ejnye.
Azt meg áruld már el, hogy miért is kéne kinyalni a világ legnagyobb gyarmat- és rabszolgatartójának a seggét? USA? Egy hanyatló arrogáns hatalom.
Európán kívül szerintem senki sem akar élni, inkább egyenjogúként benne szeretne létezni, de ez az, amit az EU nem akar...
És végül, ha annyira gyűlöli mindenki ezt a kormányt kis hazánkban, akkor vajon miért nincs balhé? Miért mennek el csak pár tízezren egy LúdMilla tüntetésre és miért nem fér el a tömeg a kormánypárti rendezvényen? :shock: :hehe:
Hibák persze vannak, néha én is fogom a fejem, de ahol dolgoznak, ott hullik a forgács. Most sokkal inkább a jóindulat és a megoldás keresése dominál, mint az előző kormány idejében. És még egy jellemző dolog: két és fél év alatt nem talált fogást senkin az ellenzéki rosszindulat, kivéve Schmitt Pált, akinél egy "baromi nagy" csalást sikerült leleplezni! (Életében egy ilyet követett el, azt is 20 éve, de nem védem amúgy, mert abba a pozícióba nem volt való, csak ez akkor is óriási ellenzéki öngól volt)
Hogy is nézett ki ez a statisztika előző kormány idején? :shock:
 #106280  Szerző: mimi

Kedvenc blogom egyébként: http://stefania.blog.hu/ - zseniális lenyomata a kormánypárti gondolkodásnak, ha gyerekem lesz, és beszélni kell neki arról, ami most van, ezt fogom megmutatni. Szinte biztos, hogy paródia, helyenként vannak árulkodó jelek, amikor elszalad a szerzővel a ló, de minden benne van, és nem több, mint ami az esszenciája a rendszernek.
 #106279  Szerző: mimi

Attis írta:Ami most történik, az még a legrosszabb Gyurcsány-időszakot is felülmúlja..
Az se jöjjön vissza, hálistennek nem is fog, de néha ami véleményeket látok, olybá tűnik, mintha a tőle való félelem miatt tartanának ki sokan Orbánék mellett. Közben persze a szociknak is érdekük a kiszivárgott munkaanyag szerint, hogy fenntartsák az egybites vagy a Fidesz, vagy a szocik hozzáállást, ami egy elmebaj. Szerintem meg beterelhetnék mindet Lipótmezőre harcolgatni, mindannyiunk érdekében.
 #106274  Szerző: Attis

Pasa írta:Papírforma :yes:
http://mno.hu/belfold/kormanyparti-diad ... et-1114204
Nem papírforma...
Egy önkormányzati választás már nem annyira szól a pártokról. Na jó, 2010-ben borult ez a tétel.
Viszont azóta? :lol:

Pasa! Lehet, hogy milliókat keresel.. Kívánom, hogy annyikat keress!!! :chinese:
Ami most történik, az még a legrosszabb Gyurcsány-időszakot is felülmúlja.. Igaz, a tökéletes mintapélda H.mezővásárhely képviselője megmondta: aki nem vitte az életben, az annyit is ér... :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Olvasom (vagyis érzékelem) az infláció okozta áremeléseket.... Durva...
Mi is történt 2 év alatt????
A minimálbért keresők reálbére már a létminimum alatt van. Szégyen!! Még egyszer SZÉGYEN!! És az a tisztelt kormány szégyene, hogy ezen réteg reálkeresete várhatóan nem hogy nőni, valószínetetően csökkeni fog. :stare:
Hol van az egy milka új munkahely? :lol: Persze, van pár tízezer új közmunkás 48 ezerért... :hit: Röhej. Amúgy a foglalkoztatási ráta 2009 óta stagnál.
Tulajdonképpen jól állunk... Miniszterelnökünk stagnálása óta az USA és - ami talán fontosabb - Németország első emberével nem nagyon tárgyalt... A diplomáciánk :sick: . Persze, van élet az EU-n kívül.. Én nem kívánok azon kívül élni!! De ha valaki igen, javaslatom: Albánia, Macedónia.
 #106255  Szerző: asimov

Akarcsak nalunk: az illetekesek hajlamosak utolagosan felteteleket kiagyalni a cel erdekeben...
mimi írta:Még nem, direktben nem tiltották be a fő ellenzéki rádióadót, csak a szabályozással mocskoskodnak annyit, hogy ellehetetlenüljön.
 #106237  Szerző: mimi

LuciFerko írta:Betiltották Moldáviában a fő ellenzéki TV csatornát
http://news.vdok.org/page.aspx?id=9091

Tavaly meg ugyan ez történt Macedóniában
http://bit.ly/Vka9qS
Szóval nálunk annyira még nem rossz a helyzet.
Még nem, direktben nem tiltották be a fő ellenzéki rádióadót, csak a szabályozással mocskoskodnak annyit, hogy ellehetetlenüljön.
 #106046  Szerző: asimov

Miutan a kormany gyakorlatilag az osszes videki onkormanyzat adossagat atvallalja, varhato volt a Fidesz gyozelem az erintett korzetekben.
Barmennyire is furan hangzik ez, de minden bizonnyal a hiteleket folyosito penzintezetek jarnak majd a legjobban: gyakorlatilag szivesseget tett nekik a kormany, mert egy onkormanyzat mondhatja azt, hogy fizeteskeptelen, azonban egy orszag (kormanya) nem. Persze muszaj volt lepni a kormanynak, ez nem vitas.
A hitelatvallalashoz -elmeletileg- azonban a hitelnyujtoknak is hozza kell jarulniuk, mivel a hitelnyujtok az onkormanyzatokkal, es nem az allammal allnak jogviszonyban. Az allam es az onkormanyzatok nem azonos jogi szemelyek. (Ez az onkormanyzati rendszer lenyege) Igy valoszinuleg a kovetkezo menet a targyaloasztal lesz, ahol a Kormany es a Bankszovetseg egyeztet a hitelatvallalas reszleteirol.
A 100%-kos videki akciohoz kepest, a budapesti keruletek es a fovaros adossaganak ~40%-os "konszolidaciojaval" kapcsolatban jomagam nagyon kivancsi lennek Tarlos Istvan velemenyere.

----------------------
Matolcsy talan mar harmadszor probalja hulyiteni a tengerentult, ott azonban nem hosszutavu amneziaban szenvedo agymosottak, hanem a vilag legelszantabb kapitalistai a hallgatosag. Magyarul :a szamoknak hisznek.
Hal' istennek abban az orszagban van olyan ismerosom, aki -a munkajanak koszonhetoen- le tudja embernyelvre forditani az itteni torteneseket is, ezert kevesse vagyok raszorulva a hazai, es a legritkabb esetben korrektul tajekoztato hircsatornakra.
mimi írta:http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10 ... merikaiak/
  • 1
  • 505
  • 506
  • 507
  • 508
  • 509
  • 517