RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#106803  Szerző: asr27

Ivoa írta:
asr27 írta: A domborzat miatt és a Magyar adoknál nagyon spórolnak a teljesítménnyel. :(
Igen, a teljesítmény is fontos, na meg sok helyen szeretnek nagy adók mellé pakolni kis magyar adókat (pl. szlovák 104,0 vs. Juventus 103,9), stb.
Sajnos a 105.7 R1 is ilyen. Nyugaton a Horvát adó, keleten a Kossuth zavarja. 105.7 helyett lehetett volna valami más frekit kiírni, de persze nem fél kilowattal hanem legalább 4-5-el és akkor lefedné ténylegesen az egész Balatont! Ugyanezt kellene a Rise fm 98.9-el is! Más országoknál az ilyen "helyi adók" jóval nagyobb teljesítménnyel mennek! Ekkora teljesítmény egy városban elég, de a Balatonnál nem.
 #106801  Szerző: Ivoa

asr27 írta: A domborzat miatt és a Magyar adoknál nagyon spórolnak a teljesítménnyel. :(
Igen, a teljesítmény is fontos, na meg sok helyen szeretnek nagy adók mellé pakolni kis magyar adókat (pl. szlovák 104,0 vs. Juventus 103,9), stb.
 #106800  Szerző: asr27

Bence írta:
adminisztrator írta:
Bence írta:Sziasztok!

1. A legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tudom elképzelni, hogy a Neo frekvenciájit megszerzi, a közszolgálat, vagy a Music Fm.
2. Érdekes kérdés, hogy a Neo 1.1 millió hallgatója hova fog átpártolni. Nem tartom kizártnak, hogy a felét elviszi a Class, 100-200 ezret pedig rádiónkét behúzhat a Juve-Rádió1-Music Fm trió.
http://radiosite.hu/index.php?option=co ... &Itemid=99

Én például most az Antena Zagreb-et hallgatom és tökéletesen elégedett vagyok.
Köszönöm a linket. Egész érdekes.
Ezzel kapcsolatban lenne is egy krédésem. Én csak egy mezei rádióhallgató vagyok. Hogyan lehet az, hogy a magyar rádiókat alig lehet fogni a határtól pár km-re, miközben a szomszédos országok rádiói az ország nagyrészében foghatók?
A domborzat miatt és a Magyar adóknál nagyon spórolnak a teljesítménnyel. :(
 #106799  Szerző: Ivoa

Egyébként ezt a topikot át kellene helyezni a megszűnt adók közé, és létrehozni helyette egy "Találgatások a Neo frekvenciáiról" témát.
A Neot hagyjuk békében nyugodni, illetve aki akar, írhat róla az online adók közé (amíg az még marad).
 #106798  Szerző: Ivoa

Bence írta:
adminisztrator írta:

1. A legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tudom elképzelni, hogy a Neo frekvenciájit megszerzi, a közszolgálat, vagy a Music Fm.
2. Érdekes kérdés, hogy a Neo 1.1 millió hallgatója hova fog átpártolni. Nem tartom kizártnak, hogy a felét elviszi a Class, 100-200 ezret pedig rádiónkét behúzhat a Juve-Rádió1-Music Fm trió.

Ezzel kapcsolatban lenne is egy krédésem. Én csak egy mezei rádióhallgató vagyok. Hogyan lehet az, hogy a magyar rádiókat alig lehet fogni a határtól pár km-re, miközben a szomszédos országok rádiói az ország nagyrészében foghatók?
Domborzati okokból (a külföldi adók több ezer m magasságból sugároznak, míg nálunk a Kékes a legmagasabb).
 #106797  Szerző: Bence

adminisztrator írta:

#106795  Szerző: markfelt

#106793  Szerző: Ivoa

kukac írta:

Nem gondolom hogy a rádió1/musicfm túlzottan profitálna ebből, lévén más a célcsoportnak készít műsort, a rádió1 pedig amúgy is a végét járja, korszerűtlen, elfáradt, megújulásra képtelen az arculat, alig maradt hallgatója. Leginkább a Juve lehet ennek a nagy nyertese (Budapesten legalább is), bár ott is észlelhető némi fiatalítás újabban.
A R1 a mérések szerint csak akkora mértékben esett, amekkora arányban elvettek tőlük frekiket (Bp, majd Veszprém, Fehérvár-Sárbogárd), ahol a R1 maradt, ott a hallgatók is maradtak. Korszerűtlennek nem nevezném (top 40 miért lenne az? Bp-en nagyon hiányzik sokaknak a R1), a zenei palettát meg most frissítették a hónap elején, amikor Pécsre került a központ.
A Juventus viszont valószínűleg profitálhat ebből, de a 103,9 önmagában nem ér el sok embert. Várjuk meg, hogy lesz-e 2. kereskedelmi adó-pályáztatás.
 #106791  Szerző: mimi

Ha már találgatunk, vagy üresen marad a freki, vagy valami egészen megdöbbentő, arcpirító, előre meg nem jósolható szemétség fog történni, ahogy szokott.
 #106790  Szerző: szemilan

Bírom, hogy csak Budapesti adókat említetek meg a hozzászólásaitokban!
Ébresztő a Neo országos volt! Pl egy Soproni hallgató nem fog a Juventusra tekerni!!

Szerintem, érdemben nem fog senkinek se növekedni a hallgatottsága. A bizonytalan helyzet, a stáb cseréje során is elpártolhattak a hallgatók. Már rég nem volt akkora a hallgatótábor, mint az indulás után 1-2 évvel a Bumeráng idején.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 584