Még mielőtt keresztre feszítenétek...

Nem olyan bődületesen nagy baromságokat írok. A Sláger már rég nem a zenék miatt volt népszerű és piacvezető, a "Sláger" a végére - sőt már korábban is - egy életérzés volt, egy idilli állapothoz való tartozás. Slágeres műsorvezetők mondták, hogy a Sláger Rádió tulajdonképpen egy álomgyár volt, vagyis a zene csak egy része volt a népszerűségüknek. A Sláger Rádió népszerűsége nem kizárólag a zeneiségében volt mérhető, hanem abban amit köré építettek!
Ha mondjuk a Sláger egyik napról a másikra 40%-ra csökkentette volna az oldies arányát és az arculatukhoz igazítva az aktuális zenei felhozatalból szelektáltak volna, akkor is megmaradt volna a magas hallgatottsága, sőt bővült volna. Egyébként tényleg ez lett volna később a Sláger útja, hogy a hangulatot és az arculat egy részét megtartva frissült volna. Nem tudom, hogy a cseheknél, vagy a szlovákoknál van e Frekvence1...? Na, tulajdonképpen ott is az oldies dominál, ha jól tudom még mindig, de már korán sem akkora a hallgatottsága, mint pár éve. Változik a világ, frissülhet a hallgatói bázis, akik számára nem biztos, hogy sokat jelent egy Bon Jovi, de mondjuk a Nickelback-et szívesen hallgatja. Én erre gondoltam szinten tartás alatt.
A hirdetők számára kereskedelmileg fontos közönség bizonyos idő elteltével cserélődik, változik és ezt egy kereskedelmi rádiónak valamilyen szinten követnie kell.
A Sláger által tökéletesített rádiós kliséket (gondolok itt a szöveges tartalomra, megszólalásokra, műsorvezetőkre, a sláger angyalra, a jótékonykodásokra, stb...), bármilyen, szélsőségektől mentes zenei arculathoz hozzá lehet igazítani.
De tökmindegy... a politika szétkú@ta az egészet.