RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#107582  Szerző: egon2

Októberben még volt Neo FM,ezért linkelem be ide is az októberi hallgatottsági adatokat.Első a Class Fm,második a Kossuth Rádió.Tisztára 1995-ös feeling.Igaz akkor,a Classt,Danubiusnak hívták.
 #107534  Szerző: mimi

Ivoa írta:Ébresztő! Az oldal tele van helyesírási hibákkal! :S
Igen, sajnos ezért se tudtam sose túl komolyan venni az egész történetet...
 #107531  Szerző: Ivoa

http://www.mediaportfolio.hu/pages/lejatszok

"Ez a Média Portfólió, a hamarosan induló Média Közösségi portál, Béte Teszt verziója. Ez a rendszer többek között lehetőséget ad a különböző Médiumok dolgozói számára, hogy megismertessék tevékenységük részleteit a nagyközönséggel és a közönségnek, a Médiát alakítókkal való kommunikációra. Lehetőséget ad különböző Média Szervezeteknek a szakmai kommunikációra és a közönséggel való interaktív, a kornak megfelelő kommunikációra.
A teszt verzió elsőként, a Volt Neo FM stábjának közreműködésével induló Neo World Rádiónak ad lehetőséget a közösségi élet elindítására. Bár sok funkció hasonlít a facebookra, a rendszer teljesen más céllal jött létre mind egy közösségi oldal.
Jelenleg csak előregisztráció lehetséges, 2012. november 25-től folyamatosan kapják az előregisztrálók a meghívókat."

Ébresztő! Az oldal tele van helyesírási hibákkal! :S
 #107401  Szerző: ügynökséges

adminisztrator írta:Mielőtt még belemennénk abba, hogy a rádiózás varázsa a műsorkészítői oldalon lecsengett (ez egyrészt nem igaz, mert az automatizált format rádióknak is van varázsa, csak másmilyen; és ez a világon mindenhol így van), gondoljunk arra is, hogy a hallgatók rádiózási szokásai is rendkívüli módon megváltoztak. Ehhez kell alkalmazkodni, vagy különben búcsút lehet venni ettől az iparágtól. Sok helyen ez sikerült is, és újra aranykorát éli a rádió.

Ma már nem a rácsos műsorstruktúrás, a hús-vér zenei szerkesztős és bakelitlemezes, vagy szalagos magnós korszakot éljük és ezt a tényt el kellene lassan fogadni. Az ilyen cikkek baromira nem tesznek jót a szakma azon részének, akik ebből élnek, alkalmazkodtak és felfogták, hogy már más szelek fújnak. Ne a Kreatív Online-nál tessék panaszkodni, tovább rombolván ezzel a hirdetők bizalmát (nálunk se).

Na igen, erre próbáltam célozni. :yes:
 #107400  Szerző: markfelt

Mielőtt még belemennénk abba, hogy a rádiózás varázsa a műsorkészítői oldalon lecsengett (ez egyrészt nem igaz, mert az automatizált format rádióknak is van varázsa, csak másmilyen; és ez a világon mindenhol így van), gondoljunk arra is, hogy a hallgatók rádiózási szokásai is rendkívüli módon megváltoztak. Ehhez kell alkalmazkodni, vagy különben búcsút lehet venni ettől az iparágtól. Sok helyen ez sikerült is, és újra aranykorát éli a rádió.

Ma már nem a rácsos műsorstruktúrás, a hús-vér zenei szerkesztős és bakelitlemezes, vagy szalagos magnós korszakot éljük és ezt a tényt el kellene lassan fogadni. Az ilyen cikkek baromira nem tesznek jót a szakma azon részének, akik ebből élnek, alkalmazkodtak és felfogták, hogy már más szelek fújnak. Ne a Kreatív Online-nál tessék panaszkodni, tovább rombolván ezzel a hirdetők bizalmát (nálunk se).
 #107399  Szerző: cucurbia

ügynökséges írta:
cucurbia írta:
Szelerailway írta:Legutóbb itt említettem Fodor Jánost, így ide teszem.:

http://www.kreativ.hu/cikk/a_radios_sza ... nt_letezni
A mai kollégák úgy tekintenek ránk, mint akik tiszteletet érdemelnek, tekintélyt vívtak ki, de ezekkel az emberekkel nem akarnak együtt dolgozni. Az egyik legnagyobb kereskedelmi rádió programigazgatóját - én is tanítottam - egyszer megkérdeztem, hogy miért nem dolgozhatok náluk. Nem volt racionális magyarázata. Nehezebb lenne diktálni nekünk? Meglehet, hogy már én vagyok az egyik „nagy bölény”? Néha azért álmodok arról, hogy mi lenne, ha egyenlő feltételekkel futhatnék a mostani „sztárokkal”. Ugyanannyi pénzzel, reklámidővel, feltételekkel. Lehet, hogy nyernék?

Tudna adaptálódni a mai elvárásokhoz?

Persze. Ha a saját ízlésrendszeremet, szakmaiságomat elhajítanám, én is tudnék úgy Híradót szerkeszteni, hogy az Kék Fény legyen! A gond csak az, úgy nem akarok.

Ön szerint mi az oka annak, hogy ez így alakult?

A magyar sajtó mélyrepülésének egyik oka a politika. A másik a pénz mindenhatósága. Lényegében egy olyan mintát követünk, amiben a közszolgálati rész elhanyagolható. A magyar közmédia nem tudott olyanná válni, mint mondjuk a BBC. Szerintem már régen nem beszélhetünk közszolgálatról, szakmáról. Vannak médiamunkások, meg marketingesek, meg celebek. Ez a módi mostanság. A szakmához értők tengődnek, kevesen marginális médiumoknál még kínlódnak, aztán elvéreznek, mert nincs bennük pénz. Tisztességes, önálló, gondolkodó profikra ma nincs szükség. Eldobható világban élünk.

Na erről irtam nemrég.ezért nem dolgozom egy ideje médiában.

Tehát akkor ez a cikk "leFodorítva". Nem kellek a rádiós szakmának (de senkinek), ezért a "Rádiós szakma megszűnt létezni". :lol: Korrekt. Gondolom ezzel minden magyarországi rádiós egyetért.
Neeem.Én a cikkben leirtakra mint sajnálatos jelenségre utaltam.Nem érzek savanyú a szőlő effektust.
 #107394  Szerző: egon2

Az Antenna Hungária honlapja nem egy gyors reagálású erő.Továbbra is fent van az oldalukon a Neo FM lefedettségi térképe.
Valamint az,hogy a Neo FM műsorát 16 adótoronyból sugározzák.
 #107388  Szerző: mimi

Tulajdonképpen mialatt siránkozunk és meglepődünk, hogy nahát, a kereskedelmi rádiózás profitszerzésre épül, elsiklunk afelett a tény felett, hogy van egy olyan működési modell, amit közösségi rádiózásnak hívnak. Ennek a magyarországi általános gyakorlattól eltérően nem az a szerepe, hogy állami támogatással szülessenek egyházi és pártrádiók, pályázati pénztemetők, hanem hogy a mainstream média által ki nem elégített közösségi igények közösségi támogatással, közösségi részvétellel, közösségi felügyelettel megvalósuljanak. Ennek talán egyetlen igazán jól működő magyarországi példája a Tilos, ami nagyrészt hallgatói támogatásokból elő tudja teremteni működésének költségeit, és nagyon kevesen próbálják ezt követni. Arra gondolok végső soron, hogy ha vannak rádiósok, akik a kereskedelmi médiában nem találják helyüket, de hisznek abban, hogy amit csinálnak, az lehet fontos az emberek számára, nagy örömmel látnám, ha elgondolkodnának ezen a lehetőségen, nem utasítanák el helyből, nem kifogásokat keresnének, hogy miért nem működhet, hanem megoldásokat, hogy hogyan működhetne.
 #107387  Szerző: Szelerailway

ügynökséges írta:
cucurbia írta:
Szelerailway írta:Legutóbb itt említettem Fodor Jánost, így ide teszem.:

http://www.kreativ.hu/cikk/a_radios_sza ... nt_letezni
A mai kollégák úgy tekintenek ránk, mint akik tiszteletet érdemelnek, tekintélyt vívtak ki, de ezekkel az emberekkel nem akarnak együtt dolgozni. Az egyik legnagyobb kereskedelmi rádió programigazgatóját - én is tanítottam - egyszer megkérdeztem, hogy miért nem dolgozhatok náluk. Nem volt racionális magyarázata. Nehezebb lenne diktálni nekünk? Meglehet, hogy már én vagyok az egyik „nagy bölény”? Néha azért álmodok arról, hogy mi lenne, ha egyenlő feltételekkel futhatnék a mostani „sztárokkal”. Ugyanannyi pénzzel, reklámidővel, feltételekkel. Lehet, hogy nyernék?

Tudna adaptálódni a mai elvárásokhoz?

Persze. Ha a saját ízlésrendszeremet, szakmaiságomat elhajítanám, én is tudnék úgy Híradót szerkeszteni, hogy az Kék Fény legyen! A gond csak az, úgy nem akarok.

Ön szerint mi az oka annak, hogy ez így alakult?

A magyar sajtó mélyrepülésének egyik oka a politika. A másik a pénz mindenhatósága. Lényegében egy olyan mintát követünk, amiben a közszolgálati rész elhanyagolható. A magyar közmédia nem tudott olyanná válni, mint mondjuk a BBC. Szerintem már régen nem beszélhetünk közszolgálatról, szakmáról. Vannak médiamunkások, meg marketingesek, meg celebek. Ez a módi mostanság. A szakmához értők tengődnek, kevesen marginális médiumoknál még kínlódnak, aztán elvéreznek, mert nincs bennük pénz. Tisztességes, önálló, gondolkodó profikra ma nincs szükség. Eldobható világban élünk.

Na erről irtam nemrég.ezért nem dolgozom egy ideje médiában.

Tehát akkor ez a cikk "leFodorítva". Nem kellek a rádiós szakmának (de senkinek), ezért a "Rádiós szakma megszűnt létezni". :lol: Korrekt. Gondolom ezzel minden magyarországi rádiós egyetért.
Elég, ha mi hallgatók esetleg egyetértünk vele? ;)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 584