RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#107513  Szerző: joe

Gyurii írta:
joe írta:A megüresedett Neo frekvenciák jól jönnek DX-re, 103,0-án jelenleg szépen jön a Radio Zadar... :yes:
Dél felé próbáld meg a 102,9-et. Temesvári adó! :)
Temesvár"?" - ez Arad távolsága kb. 60km, ezen kívül a temesvári rádiót veszem a 103,6 és 105,9 MHz frekvenciákon is...+ 630kHz AM. Meg kell jegyeznem, elég gyenge ez az aradi adó, kb. N150°-ról jön, de N170°-nál már szerbek jönnek a frekvencián. Joe
 #107505  Szerző: Gyurii

joe írta:A megüresedett Neo frekvenciák jól jönnek DX-re, 103,0-án jelenleg szépen jön a Radio Zadar... :yes:
Dél felé próbáld meg a 102,9-et. Temesvári adó! :)
 #107499  Szerző: csadam

Tegnap este 23H körül megint tropó volt, jöttek Sljeme nagyobb adói, felerősödött a Music FM, a Frisss FM-et alig lehetett fogni a zavaró adóktól, és lett egy új vételem:
89.1 Fun Radio /Trencsén, 189 km
 #107449  Szerző: joe

A megüresedett Neo frekvenciák jól jönnek DX-re, 103,0-án jelenleg szépen jön a Radio Zadar... :yes:
 #107411  Szerző: Glenn

joe írta:azonosítva a 102,3 Radio Horizont - Belogradcik (369km)
Ó, mekkora élmény volt ezt az adót és a 100,9-en sugárzó másik Horizontot a Botev csúcsról fogni itthon 18 évvel ezelőtt (több, mint 600 km!). Ma már az ilyesmi sajnos gyakorlatilag lehetetlen... :cry:
 #107409  Szerző: csabyke

Elnezest kerek, utanna neztem az ORF honlapjan, es tenyleg...
Szoval Klagenfurt..

Viszont azt tovabbra is fenntartom, hogy K-tol nyugatra Villach fele jott jobban, de gondolom a domborzat az oka... ;)
Szoval bocsi a kavarasert...
Ezek szerint megsem vagyok tokeletes Ausztria Expert xDDD
joe írta:
csabyke írta: A Klagenfurti Frekik nem a Villachiak veletlen? Nem vagyok biztos benne, de amikor az A2-esen Radio Kärnetent hallgattam meg RDS nelkuli radioval, akkor mindig mintha
94,5 94,8 97,8 lett volna a sorrend...
(Wolfsberg - Klagenfurt - Villach)
Bocsi, ha belevau, de nekem ez remlik...
Ha igazam van, akkor MEG SZEBB eredmeny, mert Villach meg nyugatabbra van..

Amugy szep vetelek - nekem meg sosem sikerult :( A Niederösterreich Steiermark tartomanyok mogul barmin is fogni Magyarorszagon... (Kezi vevo!!!!!)
Talan az egyetlen kivetel a Rabafuzesi hatarnal (8-as ut vege) a Radio Kärnten a 94,5ön.... De az tenyleg 100meterre volt csak az Osztrak hatartol :)

Klagenfurt 1 - Dobratsch (2159 m) Villacher Alpen :)

Kép
 #107406  Szerző: Zoli58

A mai terjedés elég gyatrán indul, a szentesi adók alig szólnak, egyedüli említésre méltó csak a 96.1 HRT-HR3 Ivanscica és a 95.1 CR1 Radio Zurnal, Brno.
joe írta:...azonosítva a 102,3 Radio Horizont - Belogradcik (369km), továbbá kelet felől 96,3 Radio Iasi FM - Iasi/Pietrarie (493km)...Joe
Szia Józsi! Gratulálok a antennához, ha jól látom forgatható is.
Használd egészséggel minél több 500km feletti FmDx vadászatra.

Üdv: Zoltán
 #107403  Szerző: joe

A terjedés tovább folytatódik...azonosítva a 102,3 Radio Horizont - Belogradcik (369km), továbbá kelet felől 96,3 Radio Iasi FM - Iasi/Pietrarie (493km)...Joe
 #107390  Szerző: Chucky

Egyszer nekem is sikerült megcsípnem egy klagenfurti adót! Ö3 a 90.4-en.
470 km az adó.
 #107389  Szerző: joe

csabyke írta: A Klagenfurti Frekik nem a Villachiak veletlen? Nem vagyok biztos benne, de amikor az A2-esen Radio Kärnetent hallgattam meg RDS nelkuli radioval, akkor mindig mintha
94,5 94,8 97,8 lett volna a sorrend...
(Wolfsberg - Klagenfurt - Villach)
Bocsi, ha belevau, de nekem ez remlik...
Ha igazam van, akkor MEG SZEBB eredmeny, mert Villach meg nyugatabbra van..

Amugy szep vetelek - nekem meg sosem sikerult :( A Niederösterreich Steiermark tartomanyok mogul barmin is fogni Magyarorszagon... (Kezi vevo!!!!!)
Talan az egyetlen kivetel a Rabafuzesi hatarnal (8-as ut vege) a Radio Kärnten a 94,5ön.... De az tenyleg 100meterre volt csak az Osztrak hatartol :)

Klagenfurt 1 - Dobratsch (2159 m) Villacher Alpen :)

Kép
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 331