RADIOSITE Fórum

• Discovery (Discovery, TLC, ID, Animal Planet, Eurosport...)

#115224  Szerző: donder

Azért amit a srácok a reklámblokk alatt leművelnek a sima Discovery channel-en az enyhén szólva is faxság.

Eleinte úgy indult hogy egy jobban fizető reklámozót minden második reklámblokkba beletettek.
Ez a "rend" ment sokáig.
Aztán jött a Sharp Ákvosz LEDtévé (mind a mai napig). Az ajánlók alatt is bemondják hogy "nézze a világ legnagyobb Aquos LED tévéjén... blablabla".
Most meg a Galaxy S4 hódít azzal hogy a reklámok zöme, illetve néha még az ajánlók közül is egy.kettő a "telefon képernyőjén" játszódik le.

Na most kérdezem... Ennyire rosszul állnak anyagilag hogy ilyen reklámokat vállalnak, vagy a reklámozó erősködik és tejel?

:punch:
 #107450  Szerző: Glenn

Attis írta:Ha History-ról lekapják az égetett román feliratot
Nálam nincs román felirat, viszont az EPG még mindig Discovery. :shock:
 #107447  Szerző: Attis

adminisztrator írta:http://www.youtube.com/watch?v=pAlovKdFcj4

Pffff. :D
Nekem a Digi World eddig tetszik. Pár nap alatt többet néztem, mint a Discovery-t több hónap alatt.
Ha History-ról lekapják az égetett román feliratot, akkor :yeah: . Én nem hőzöngök, sőt, uramatyám, nagyon tetszik ez a lépés.
Viszont a D. Science picit hiányozna... :( Tudom, hogy már csak ismétlés az egész, de a relatív kevés tévézésre fordítható időmben gyakran találok itt érdekes műsort. Az anyacsatornán sajnos már sok műsort orrba-szájba ismétlnek.
Szvsz: a Discovery nélkül és után is van élet, lehet, hogy jobb... :roll:
 #107446  Szerző: markfelt

djlacee írta:Reklámozzák egy csatornán, ami nincs bent az egyik szolgáltatónál, hogy ha azon a szolgáltatón szeretné nézni az ember a csatornát akkor szóljon nekik? HE?
Szerintem akkor írták ki, amikor még ment műholdon, de erre a Digi gyorsan lezárta a csatornát, hogy ezt nehogy lássák már... Utána meg berakták a History-t (másik csatornára). :)

Kíváncsi vagyok, a TLC-n, ID-n, Animal Planeten mikor lesz ilyen felirat.
 #107444  Szerző: djlacee

Reklámozzák egy csatornán, ami nincs bent az egyik szolgáltatónál, hogy ha azon a szolgáltatón szeretné nézni az ember a csatornát akkor szóljon nekik? HE?
 #107423  Szerző: markfelt

Szerintem biztosan nem kerül ennyibe a 2 (3) saját dokuadó. A filmek 10%-át szinkronizáltatják kb. külső stúdióval, a legtöbb produkció végén ugyanis az hangzik el, hogy "a szinkront a Digi Kft. készítette".

Ergo összedobtak egy saját szinkronstúdiót is.
 #107416  Szerző: mlaszlo

adminisztrator írta: Kizártnak tartom, hgy előfizetőnként elérje a 200 Ft-ot majd az új portfolió ára is.

A Discoverykért előfizetőnként perkáltak annyit, a szinkron pedig egyösszeg és ugyanannyi akkor is, ha 6 ember fizet elő egy csatornára és akkor is, ha félmillió. A román médiahatóság felé nem kell fizetniük semmit.

A History nem tudom, mennyibe kerül, de nem 200 Ft. :)
El nem éri a 200.-Ft-ot, hiszen csak 3 csatornából áll majd a Digi portfóliója a Discovery 6 csatornájával szemben. Az ID-nek és a Science-nek pedig nincs is igazi alternatívája.
A szinkron valóban egy összeg, de folyamatosan kell vele számolni, hiszen kellene új műsorok.
A History önmagában valóban nem 200.-Ft (azért színvonalban messze van a Discovery-től), de olyan 30-40.-Ft-os díja biztosan van, azoknak is lesz ennyi, amik majd a maradék két Discovery csatorna helyére kerül. Legyen akkor 80-100.-Ft előfizetőnként a History+a 2 új csatorna, 60-70.-Ft biztosan kell a 3 Digi-s csatornának is, így kijön 150-160.-Ft-ra. Spóroltak 40-50.-Ft-ot, lesz emiatt előfizetői lemorzsolódás is, főleg DTH-n, kérdés megérte-e. Szerintem ha azt mondják, hogy emelnek 100-150.-Ft-ot, ami valószínűleg bőven fedte volna esetleges plusz díjakat, akkor annak nem lett volna ekkora visszhangja.
Ráadásul a Digi is kockáztat, nagyjából két éve folyamatosan csökken a DTH előfizetők száma és most nem egy csatornáról van szó, hanem mindjárt 6 tűnt el a kínálatból. Kérdés, ezután hogy vélekednek majd az előfizetők.
 #107414  Szerző: markfelt

mlaszlo írta:
adminisztrator írta:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=494315057266445

Na, gratulálok. A Discovery Central Europe most komolyan ennyire kisstílű, primitív, szánalmas eszközökkel próbálkozik?!
Persze a Digi sem piskóta, hogy telehazudja a sajtót.

Viszont nem hibáztatható a vevő (Digi), ha többet nem jön be a boltunkba (Discovery). A történtekkel a Discovery bukik többet, nem a Digi, akik találtak egy ugyanolyan, vagy még jobb minőségű, de olcsóbb terméket - illetve építettek egy saját műhelyet (DW, DL, DAW). Előfizető elvándorlás eddig még nem nagyon volt egy-két csatorna miatt, viszont a mínusz félmillió háztartásnak nem hiszem, hogy örül a csatorna, sem az azt értékesítő R-Time.

Hozzátenném, hogy a http://www.discoverybaratai.com kvázi tök jól kidolgozott grafikái alapján a Discovery rendesen bekészült már ezzel a fajta játszmával, illetve a közleményeikben is feltételezek egy-két nagyon erős csúsztatást.
Szerintem nincs benne semmi, a Digi is mindig dobálózik, az RTL-re is mutogattak, hogy márpedig élő szerződésük van az RTL II-re, látjuk, a mai napig nem került be a csatorna...
Egyébként anno ők is ugyanezt csinálták a DigiSport csatornákkal, amikor senki sem akarta felvenni a kínálatba.

A teljes Discovery portfólió ára nagyjából 200.-Ft körül lehetett a korábban megjelent táblázat szerint. Nehezen hiszem el, hogy a Digi ennél kevesebből megoldja a műsorokat, a szinkront és a médiahatóságnak fizetendő díjakat, plusz még kerít 3 csatornát, ami pótolja a további kieső csatornákat. Ráadásul a 200.-Ft inkább a kisebb szolgáltatókra vonatkozik és listaár, gondolom volt csomagkedvezmény és a nagy szolgáltatókat ismerve biztosan alkudtak még ebből a díjból.
Kizártnak tartom, hgy előfizetőnként elérje a 200 Ft-ot majd az új portfolió ára is.

A Discoverykért előfizetőnként perkáltak annyit, a szinkron pedig egyösszeg és ugyanannyi akkor is, ha 6 ember fizet elő egy csatornára és akkor is, ha félmillió. A román médiahatóság felé nem kell fizetniük semmit.

A History nem tudom, mennyibe kerül, de nem 200 Ft. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18