Szia!
A Radio Niederösterreich valamint Infórádió viszonyáról nekem is hatalmas tapasztalataim vannak, Kisbér térségéből is.
Én már amióta az eszemet tudom az Osztrák zenék és rádiók szerelmese vagyok, így szerintem az elmúlt 15 évben, ha ny.magyarországon jártam, mindig vagy a 95,4 vagy a 95,8MHz -t fogtam...
Régebben a 81es úton fehérvártól egészen Győrig nagyon sokat jártam apukámmal és nekem az alábbi tapasztalataim voltak:
8-as út (ma már át van számozva, ezért ma 62 majd 7es út az északi elkerülő)
Tehát mégegyszer.
Székesfehérvárra beérve a 62es és M7es kereszteződésétől kezdve a Graz Schöckl -ből adó R.Steiermark fogható volt majdnem a TESCO -ig.
Aztán a TESCO -tól a 81es útig szinte foghatatlan volt.
Ráhajtva a 81es útra Mór előtt már kezdett jövögetni újra Graz, de a Semmeringi adót az Infó kitaposta rendesen, a Klub pedig a 95,4et csapokodta...
Móron a Grazi ismét szuperül jött és a Semmeringi is kezdte (95,8) az infót csapkodni erőteljesen.
Kisbérnél tapasztalataim alapján már az Osztrák volt felülkerekedve, de azért még néha 1-1 elgyengülésben tisztán kijött az infó. Legtöbbször akkoriban teherautóból vagy személyautóból Walkmannal próbáltam vételezni ezeket a rádiókat.
A MOL kutakról megállapítottam (Fehérvár M7 és 7es út közti csomópot között) illetve a 81esen Mórnál, hogy a Steiermark (95,4) mindig nagyon jól jött... El is gondolkodtam rajta, hogy nem -e ez alapján jelölték ki a benzinkutak helyét

De ez persze csak egy DX-Fan fejében fordulhat meg.
Aztán Kisbér után a 81esen Győr felé haladva már a Semmering mindig nagyon szépen jövögetett és már a Rechnitzi Radio Burgenlandot is tudtam fogni egész jól (93,5MHz) - ezt azért még Walkmannal autóból Kisbéren nem nagyon tudtam.
Te tudod venni a rádióddal?
DXelgettem akkoriban Kisbér mellől egy "mezőről is", mert régen sokat jártam apuékkal Rallyra és engem annyira az autóverseny nem kötött le, de annak örültem, hogy mindig nagyon szépen le tudtam vadászni kedvenc rádióimat...
Általában a 81esen Mór és Kisbér között félúton kellett mindig átállnom 95,4 -ről 95,8 -ra, mert kb. ott húzódott a két település között az a határvonal, hogy a másik jött már szebben...
Azért 10 éve voltak ezek szépdolgok, nem volt még sem infó (95,8) sem sláger (95,5 95,9) csak a tiszta magyar CCIR és a sok külföldi adó...
Ha már itt az Osztrák telephelyeket kiveséztem:
Nekem még nagyon régen a 96,2MHz Radio Burgenland Mattersburgból is szépen jött Kisbértől északra, csak azt már Győrnél mindig bántotta a 96,4MHz-n adó Győri hely adó. De a 93,5 Rechnitzből Győrnél is szépen jön.
Pedig földrajzilag érdekes, hogy a Rechnitz -i adó Szombathelytől nyugatra, kb. a Búcsú -i határátkelő közelében van emlékeim szerint, tehát Kisbérhez még lehet, hogy közelebb is van mint Győrhöz... (Nem mértem ki soha...)