Emlekeim szerint regen a Radio Egerszeg az 1602n is igen szep minosegben jott...
1. Nagyon gagyi zsebradion brutalisan jo volt a minosege
2. Autoradional amikor 1611/1593 fele TEKERTEM akkor nagyon durva volt, ahogy kiszurte a radio... Pattogott brutalisan..
Az 1458on miert van eltolva par100 Hz-el?
1. Nagyon gagyi zsebradion brutalisan jo volt a minosege
2. Autoradional amikor 1611/1593 fele TEKERTEM akkor nagyon durva volt, ahogy kiszurte a radio... Pattogott brutalisan..
Az 1458on miert van eltolva par100 Hz-el?
votit írta:AudioSonicCR200W írta: .......................................Hát az kérem a rádióvevőtől füg leginkább hogy miféle minőségben halgatható az adás...
- Néha a BBC Radio Scotland zavart be neki, mely 2 helyről sugároz, külön-külön 100 kW-tal. Ez a közszolgálati rádió "uses 13 kHz bandwidth". Ezzel kapcsolatban szerettem volna már korábban is megkérdezni:
ha 13 kHz-es sávszélességet használ, akkor az ellátottsági területen a hangminősége -normális rádión- az eddigi 4,5 kHz helyett 6,5 kHz-cel szólna?
.......................................
Ha eléggé széles középfrekvenciás szűrők vannak a készülékben akkor talán észrevehető a plusz sávszélesség, de ha keskenysávú piezoszűrők dolgoznak a készülékben akkor bizony levágjág a plusz frekvenciasávot és nem fog szebben szólni a 13 khz sávszélesség sem!
![]()
Érdemes halgatózni ezen a Holland SDR-rádión a középhullámú sávban:
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
Ilyenkor éjszaka az angol adók jól vehetők és bizony többen is 10-14 KHz sávszélességet használnak!
Például:
1053 + 1089 KHz - Talksport
1008 KHz Grout News
1215 KHz Absolut radio
![]()
Na és az 1458 KHz-en jól látható hogy az Albániából sugárzot CRI adás frekvenciája 500-600 Hz-el alacsonyab frekvencián van mint kellene, ez okozza a tipikus zúgást itt a kárpát medencében ha valaki a Kinaiak 21-22 óráig sugárzott adását halgatja az 1458-as frekvencián...