kukac írta:adminisztrator írta:Én pedig egy percig nem gondolnám, hogy a nóta, operett és népzene, ami ezen a rádión megtalálható, giccs lenne. Puzsér általában tudja, mit akar hallani a közönsége, de most egyáltalán nem értek vele egyet. Semmivel sem rosszabb, vagy jobb a nóta, mint a sramli, country, arabeszk, vagy a klezmer. Egyáltalán, sosem értettem, hogy hogy lehet látszatobjektíven ítélkezni zenék felett? Mi az értelme?!
Kultúránk része a Dankó Rádióban hallható zenei kínálat, szerintem a rádió hiánypótló, örülök neki, hogy van ilyen is.
A lefedettségén még lehetne javítani (Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl északi része).
A műsora jó, úgy gondolom, sikerre számíthat, illetve, talán már most is sikeres.
ízlésről nincs értelme vitát nyitni, hiszen ahány ember annyiféle ízlésvilág. a stílusokat viszont nem illik összemosni, a népzene és a nóta/operett véletlenül sem tartoznak közös kategóriába, a népzene egy természetes képződményű zenei világ a másik kettő pedig egy utánzat, műdal, így ennek megfelelően képez/avagy nem képez értéket. A country/klezmer és egyéb nép/világzenei irányzatok sem sorolhatók a nóta, sramli - dáridó-műfajok közé, akiben ez összemosódik, azzal nehéz a témáról hiteles beszélgetést folytatni...
Ha erről úgy gondolod, hogy az én ingem, természetesen nem mosódnak össze bennem a fentiek, csak lényegében minden szóba került, ami a Dankó Rádió zenei kínálatát jellemzi. Teljesen igazad van abban, hogy nem tartozik a dáridó kategóriába mind, viszont egyesével mindegyik egy-egy adott régió kultúrájára jellemző. A kultúra pedig érték.
Más: miért ne lehetne az utánzatnak értéke? Ki mondta ezt? Ki támasztotta alá? Bármilyen zenei stílust is nézünk, szerintem egyikről sem jelenthető ki, hogy nincs létjogosultsága, vagy hogy nincs értéke. Ezt nem tudom kijelenteni a mulatósról, a nu trance-ről, a death metalról és a politikai hip-hopról sem.
Persze aki ezt teszi, tegye, egyénekről most nem ítélkezem. Akkor viszont támassza alá, hogy az adott zenei stílus miért nem a kultúra része, miért nincs létjogosultsága és miért nincs értéke.
Vagy szóljon a vita arról, hogy a kultúra és a művészet egyáltalán érték-e? Seriously?