RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#113587  Szerző: kukac

Pl. Mi a vállalás+2%-ot teljesítünk úgy, hogy vannak műsorsávok, ahol egy deka magyar zene nem hangzik el (más a tematika), és napközben az arány mindössze kb. 20%!
 #113586  Szerző: kukac

Nem, te azt mondtad hogy nem szabályos ha éjszakára szerkesztik a magyar zenék többséget, én pedig azt mondtam hogy ez nem szabálytalan. Akikre vonatkozik a 05-24 kitétel, azok be is tartják (igen, a r1 is, legalábbis a pécsi készítésű műsorban). Nyilván a kisrádióknak nehezebb odafigyelni erre (bár csak számolás kérdése es az nmhh önmonitoring a rádiót is segíti, nem csak a hatóságot).
 #113583  Szerző: Ivoa

samsung írta:264/2013. A Médiatanács által a Pécs 90,6 MHz helyi rádiós
médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására 2012. május 17-én
közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárásban nyertes
Mambó Rádió Kft-vel szemben megindított hatósági szerződéskötési
eljárás lezárása
Köszi, ez elkerülte a figyelmemet. Akkor már az új szerződéssel megy a 90,6 Rádió 1.
 #113582  Szerző: markfelt

te értettél félre, hiszen nem mondtam olyat, hogy minden rádiós médiaszolgáltatónak 5 és 24 között kell teljesítenie a kvótát, csak azt, hogy vannak olyanok, akiknél ebben az intervallumban is meg kellene lenni az aránynak, mégsem sikerül így összerakni a playlistet (vagy nem akarják). de a helyi kerrádiók között is vannak olyanok, akik nem tartják be a kvótát.

egyelőre rengeteg ilyen rádió van, nem 2-3.
neveket nem mondok.
 #113580  Szerző: kukac

Megint rosszul tudod, az arány betartását heti es napi viszonylatban vizsgálják, így ha ezen belül megvan az arány, akkor rendben van (tehát ebből a szempontból teljesen lényegtelen, a az éjszakai órákra növeli a magyar zenék arányát, nappal pedig csökkenti, hiszen a 24 óra viszonylatában vizsgálva az arány eléri az elvárhatót. Az országos rádióknak (pontosabban a helyi kéréskedelmi kivételével) annyival nehezebb, hogy ott a 05-24 viszonylatában is meg kell feleljen, de ez is tartható. A jazzy más kategória, ő közműsorszolgaltató és egyedi kvóta elbírálás alá esik (más van a szerződésükben, mint a médiatörvényben).
 #113579  Szerző: markfelt

kukac írta:Az nmhh jelentések kuldesenek volt jan. 1-i határideje, a kvotak betartása az engedelyes feladata kezdettől fogva. A min. 35% betartása nem lehetetlen, a musicfm-en kívül szerintem mindenki be is tartja. Az nmhh oldalán már van fent nehany olyan monitoring-határozat, amelyben szeptemberi adásban a magyar zene kvóta betartását ellenőrzi es a tisztán magyar nyelven előadott művek alapján számol.
benéztem, igazad van.

azzal viszont nem értek egyet, hogy a mfm-en kívül mindenki betartja... teljesen kizárt. eleve van, akinek 50%-ot kell és sztem 10 sincs meg. arról nem is beszélve, hogy sokan még mindig éjszaka tolják le, pedig úgy sem lenne törvényszerű nekik. egyes országos, regionális, helyi és kisközösségi rádiók esetében ez egyaránt tapasztalható. de ez majd az nmhh vizsgálatából kiderül.
 #113578  Szerző: kukac

Az nmhh jelentések kuldesenek volt jan. 1-i határideje, a kvotak betartása az engedelyes feladata kezdettől fogva. A min. 35% betartása nem lehetetlen, a musicfm-en kívül szerintem mindenki be is tartja. Az nmhh oldalán már van fent nehany olyan monitoring-határozat, amelyben szeptemberi adásban a magyar zene kvóta betartását ellenőrzi es a tisztán magyar nyelven előadott művek alapján számol.
 #113576  Szerző: markfelt

a hatálybalépés/türelmi idő viszont 2013. január 1. volt.

nekem meg úgy tűnik, hogy egyes nagyobb rádiók sem tartják be. angol nyelvű, magyar származású dalokkal együtt persze igen.
 #113575  Szerző: kukac

Rosszul tudod!
"Az új médiatörvény például eredetileg
magyar zenei műként fogadta el az
idegen nyelven, de a határon túl élő
magyar előadókkal vagy magyar
szerzőkkel készült dalokat is. Az uniós
irányelvnek való pontosabb megfelelés
érdekében az országgyűlés módosította
a fogalmat 2012. július 3-tól, amely így
származási és nemzetiségi kritériumot
már nem, hanem elsősorban nyelvi
kritériumot alkalmaz, természetesen
ide nem értve az instrumentális
műveket."
mediatanacs.blog.hu/2012/09/09/a_dal_a_mienk_414
Ahogy én látom, szinte mindenki betartja (a kollégákkal beszélve legalábbis), vagy erősen próbálkozik vele, most indulnak majd azok az ellenőrzések, amelyek a vállalt szöveg-zene arany betartása mellett a magyar nyelvű dalok kvótáját is ellenőrizni fogják.
 #113571  Szerző: markfelt

kukac írta:Tavaly július 3-a óta. Tehát ha pl. szeptemberi adást monitoroznak, ott már ez alapján számítják.
a kvótarendszer nyelv-, és nem származás alapú kategorizációja az én tudomásom szerint idén január elsejétől lépett életbe.
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 482