A Win Millennium-ban jelent meg a valódi PnP USB támogatás (pendrive-k, stb), ami nagy fegyvertény volt akkoriban. Ezzel együtt is, az ME tényleg "nem nyert" kategória, mert eleve csak laptopokon hozta a formáját, de a "noname" hardvereket/rossz drivereket még itt sem tolerálta.
A Win 2000-ret viszont kéretik békén hagyni, mert az nagyon eltalált win volt: komoly -hasznos- újítások sora, és főleg (korához képest) széleskörű hardvertámogatás a legfőbb ismérve. (Ennél a Win-él ismerte fel az MS, hogy már nem elég csak az operációs rendszer, hanem egy sor elterjedtebb hardver "gyári" támogatása is szükséges a használhatóság és stabilitás érdekében.) Céges környezetben igen elterjedt volt!
Tehát a kliens win-ek így alakultak:
A Win 2000-ret viszont kéretik békén hagyni, mert az nagyon eltalált win volt: komoly -hasznos- újítások sora, és főleg (korához képest) széleskörű hardvertámogatás a legfőbb ismérve. (Ennél a Win-él ismerte fel az MS, hogy már nem elég csak az operációs rendszer, hanem egy sor elterjedtebb hardver "gyári" támogatása is szükséges a használhatóság és stabilitás érdekében.) Céges környezetben igen elterjedt volt!
Tehát a kliens win-ek így alakultak:
- DOS-on futó Win - óriási siker és nem mellesleg nagyon ügyes marketing. (Itt rengett meg az Apple uralma)
- Win 95 "nem nyert" (volt egy OSR verzó, az már úgy ahogy működött)
- Win 98 SE széleskörű népszerűség, sikersztori a javából
- Win Me "nem nyert"
- Win 2000/NT - siker, főleg a vállalati környezetben
- Win XP - javított, könnyű kezelhetőség és nagyon erős hibatűrés (gyakorlatilag csak hardverprobéma esetén lép át kékhalálba) a HW gyártók részéről teljeskörű OS-támogatás: egyértelmű sikersztori
- Win Vista - kudarc a köbön, minden szempontból
- Win 7 - lassan kezdett terjedni (közbeszólt a gazdasági világválság is) de mostanra egyértelműen siker
- Win 8 - nagyon vegyes fogadtatás, mert az MS túlságosan tablet-re szabta, de abban a szegmensben sem aratott osztatlan sikert, azonban korai lenne bukásról beszélni.
mihalylovics írta: Mondják, hogy minden második Windows-verzió megbízható...Így volt anno is, hogy a 2000/ME se volt valami jó, majd jött az XP, ami jó lett, aztán jött a hírhedt Vista, utána meg a 7-es. Most a 8-as megint beleesett a "megbízhatatlanba", sajnos... Én is most vettem (decemberben) egy laptopot oprendszer nélkül, amire a 8-ast ajánlották, és "csakazértis" 7-est raktam rá, amit úgy döntöttem, nem is cserélek le, amig meg nem jelenik a Windows 9
Rádió: Blaupunkt "Malaga" CD36
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT