mg: ugye nem komolyan érvelsz...? Mi köze van annak bármelyik párthoz vagy politikai oldalhoz, hogy egy bizonyos (gyorsan szaporodó, pár évtized múlva a többséget alkotó) népcsoport képtelen az alapvető emberi normákat betartani??? Hogy majd nekik kell minden szinten (fizikai munkástól értelmiségig) helytállni, és egy országot előrevinni? Én spec. leszarom, hogy ki milyen színű! Lehet kék, zöld vagy akár csíkos, ha építő tagja a társadalomnak. De van itt egy bizonyos színű (ma még) kisebbség, akire nem bíznám még a szemetet se. Cigánybűnözés pedig van, és ezt te is, és mindenki más is tudja. És ez a magyar jövő egyik legnagyobb problémája, amire most kéne megtalálni a választ, mert néhány év múlva már késő lesz. Én nem tudom a megoldást (ill. az én verzióm nem publikus), de valamit tenni kell, mert a gazdasági válság kismiska ahhoz képest, amit ez a probléma a gyerekeinknek majd jelenteni fog!!!
részvételi demokráciával kapcsolatos probléma: momentán ez a társadalom megrekedt azon a szinten, hogy össz-vissz két darab párttól vár változást, illetve az államtól, hogy az rendezzen el mindent, nekünk lehetőleg ne kelljen semmit tenni, de a seggünk legyen kinyalva.
a gyakorlati politikai aktivitás a társadalom részéről egész Európában itt a legalacsonyabb, többek közt a Kádár-rendszer alatti elkényelmesedésnek köszönhetően.