RADIOSITE Fórum

• Informatika

#116295  Szerző: IstvánB

Trollkodás ON

Miben is?

Trollkodás OFF
 #116292  Szerző: noartist

Vezet vagy sem,az iOS fényévekkel jobb.
 #116291  Szerző: asimov

Ha ez reklám, akkor elrettentő:
- a cég -peren kívűl- nem volt hajlandó elismerni a hibás alkatrész alkalmazását (a 3M a világ egyik legnagyobb, az ipar és mezőgazdaság szinte minden területén jelenlevő vegyipari konszerne -és nem csak gyártanak, hanem 1915-től kezdve óriási pénzeket ölnek KF-be is- igy nagyjából bizonyos az, hogy az az indikátorcsík a megrendelő kérésére lett olyan, amilyen!)
- a cég kizárólag elmarasztaló bírósági itélet után volt hajlandó kompenzálni a fogyasztóknak okozott károkat. Ezt megtehette volna peren kívűl is, csak hát az a hibájuk beismerése lenne...
- felmerül a kérdés: az Apple milyen egyéb, hasonló célokat szolgáló technológiákat alkalmaz a termékeiben...

Tegnap esti:
Jót röhögtem egy ájfon függő haveromon, amikor a "piacvezeto" telefonjáról beszélt... (Még USA-ban sem piacvezető az iOS.. toronymagasan az Andriod vezet és fog is.)
frekivadasz írta:A helyzet az, hogy ez az összeg ennek a cégnek zsebpénz, ugyanakkor ez egy jó ingyenreklám, valamint az USA-n kívüli világ továbbra is hoppon marad.
 #116289  Szerző: frekivadasz

A helyzet az, hogy ez az összeg ennek a cégnek zsebpénz, ugyanakkor ez egy jó ingyenreklám, valamint az USA-n kívüli világ továbbra is hoppon marad.
 #116195  Szerző: donder

Beállítottam nagyjából mindent.. 2.4 en a jelerősség javult, a sebesség is.
Apám két gépén most (még) nem akad.
A cégnél holnap fogok havi "nagytakarítást" csinálni a gépeken és hálózat ellenőrzés is lesz. Fejleményekről beszámolok :)
 #116192  Szerző: donder

Nos. Imént megtörtént az FW upgrade.
Most megy a gépem UTP-ről. Elkezdem tesztelgetni, s szólok a fejleményekről.
Cégnél szintén fogok frissíteni.
 #116189  Szerző: frekivadasz

Nos, akkor nem ártana az FW frissítést megpróbálni, különösen, hogy az egyiknél ezt írja a bugfixek között: 3.Fixed an instable issue with some wireless adapters.
 #116163  Szerző: donder

Flaci:
Szoftverből az 1.0-ás van fennt, az eredeti gyári.. semmi bizgelődés nem volt vele...
Annyit még meg tudok csinálni hogy a kábeleket kicserélem...Bár sok értelme nincs mert jók, le vannak tesztelve.

Fix IP-t már állítottam egyszer. Akkor ment, de más hibajelenséget akkor is prudukált.
A hálózati adapter mindegyiknek a sajátja. (Fali dugasz táp)
Esetleg a kábelére rakjak toroid ferritgyűrűt?
Hálókártyákkal nincs gond. Mint említettem, direktben valamennyi géppel ment modemről. (2 géppel próbáltam és máködött...)
(Odabennt a céges router tápja pedig egy UPS mögé van dugva, együtt a számítógéppel, nyomtatóval, modemmel, stb...)
Most nem tudom megfigyelni de amint időm lesz utánajárok mert ez így már nagyon nem buli...
 #116156  Szerző: FLaci81

donder írta:Fiúk egy kis help kellene...
Most ne haragudjatok a kiejtésért, de most elvonatkoztatok moderátori mivoltomtól...

Nos.. A tököm televan azzal hogy megvettem apámmal egy jónak mondható, és nem is olcsó 16.000 forintos routert (TP Link TL-WDR3600) hogy lecseréljük a már sokéve nonstop működő Linksys WRT54GL routerünket...

Flottul beállítottam úgy ahogy azt kell...
Sorolom a felállást:
Wi-Fi-n kb 6-8 device tud egyszerre felcsatlakozni de ennyi SOHA nincs fennt.. maximum 3.
UTP-vel 4 gép csatlakozása biztosított a router részéről. Ebből 3 van rendszerint használva. Az albérlőnk, én és egy családi gépünk.
Wi-Fi-n jelszót nem állítottam be, ellenben MAC cím szűrést beállítottam. 5 giga kikapcsolva mert nincs rá eszköz.
A net felé úgyan remote coltrollal meg van osztva de a jelszó és a felhasználói név is olyan amit feltörni szerintem nehéz. Továbbá a routert kívülről csak egy általam meghatározott, nem 80-as porton lehet elérni.

Nos a kínom az hogy, már 1-2 hónapja megvan a router, de újonabban elkezdte azt játszani hogy UTP-n nem osztja ki a netet.
Leírom részletesebben:
A három kábeles gépen látszik hogy fel van a hálózatra csatlakozva. Ha fel van csatlakozva, akkor a modem info-ban a DHCP résznél látom is. Ellenben mindig azt írja ki hogy Lekérés küldése folyamatban. Viszont a skype jó. Ami igen furcsa számomra...
(Ha a 443-as porton a skype jó akkor a 80-as miért nem megy, mikor semmi korlátozás nincs beállítva a LAN felé??? )
Wi-Fi-n (XP esetében) néhanapján ugyanez a jelenség, Win7 esetén pedig az önteszt lefuttatása után mindig az alapértelmezett átjáró nincs definiálva hibát kapom. kijavítása után megy szépen, 15 percig, majd megint ugyanez.
Ez apám esetében a rossz mert neki van win7-es gépe, továbbá szintén egy win7-es céges gépe. (mindegyik wi-fi-ről)
Utóbbi két géppel pedig az az anomália van hogy hol az egyik jó de a másik átjárós hibát fedez fel, hol a másik jó és a másik rossz. Viszont van amikor hibátlanul megy minden...

A 2.4-es wifi beállításainál a csatorna eddig autómatán volt, most átállítottam 2-esre mert körülöttem a hatoson igen nagy a zaj. a kettes viszonylag jó, de a hibajelenség még mindig fennáll.. Mind.

Na és ilyenkor tépem a hajam, illetve apám is azt a nemlétezőjét, és okol engem hogy miért vettük ezt a routert. (Két hónapja ez tűnt a legjobb választásnak, 16 ezer forintos felső árhatárrral...)

Meg kell jegyeznem hogy mindegyik gép jól van bekonfigurálva, mert erre mindig nagyon figyelek, a régi Linksys routerrel is voltak hasonló, sőt még cifrább hibák is, továbbá ez az új router is jól van beállítva...(Egyszerűen nem tudom hogy mi okozhatná a hiba forrását... autómata az IP kiosztás, még csak nem is statikus az IP... a kábelezés is teljesen rendben van.. szabványos és törésmentes Cat5 nyolceres UTP.)

A modemem egy Fiber Power 120-as UPC csomaghoz kapott Cisco modem. A modem és router egymás mellett van, és a gyári kábellel van összekötve. (leteszteltem, a kábel nem hibás, és a saját gépem, direktbe a modembe bekötve megy szépen.. még ugyancsak szépen, a gép teljesítményéhez képest.)

Remélem tudtok valamit segíteni.. Ugyan informatika szakon vagyok de ezzel már nem tudok mit kezdeni...
Ráadásul a cég ahol a hálózatot és minden gépet én felügyelek, szintén tapasztalható ilyen hibák... (TP-LINK TL-WR 841-es központi routerjól konfigolva, Fiber Power 30-as UPC modem, a routerben 2 UTP-s csatlakozás a 4-ből, és 5-7 Wi-Fi csatlakoás. Itt pedig csak a vezetéknélkülivel van baj. A kábelesek mennek.)

Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszönöm!
Ez elsőre nekem szoftver gyanúnak tűnik új FW vagy ha a legújabb van fent akkor egy régebbi...
Lehet, hogy h.lyén hangzik de... amikor produkálja a hibajelenséget: nem melegszik túl a router?
Akkor a következő: próbáld meg kikapcsolni a MAC szűrést, hogy anélkül is hibázik e. Próbáld csak 1 géppel hogy akkor is hibázik e?
Említetted, hogy a jól bevált Linksys is hibázott... Ebből kiindulva: Elektromos hálózat, esetleg áramingadozás, földelés, esetleg a router tápegysége?
Esetleg a kábeles gépeknek fixen beállítasz egy a router által kiosztott DHCP tartományából egy nem használt ip-t, hálózati maszkot, átjárót, DNS-t, hátha akkor nem szakad meg. Kíváncsiságból ugyanezt eljátszhatod a wifi-ről csatlakozó gépeknél is (bár ha ez kell a helyes működéshez az nem biztos, hogy normális) ...

Ja és még egy... Másik hálózati kártyával is megnézném ha van rá mód (sose lehet tudni).

Hirtelen felindulásból ennyi jutott eszembe... Aztán ha vannak nálam okosabbak remélhetőleg segítenek. :)
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 330