RADIOSITE Fórum

• Class FM

#116443  Szerző: kukac

mimi írta:
adminisztrator írta:az igaz, hogy az fm-nek meg vannak számlálva a napjai 5-10 éves időtávban, de a lineáris rádiózásnak szerintem nem. az on demand alapú rádiózás szerintem nem elégít ki minden igényt, de ezt már lehet csak a szakbarbaritásom miatt mondom.

ti hogy látjátok?
én el tudok képzelni olyan rádiós szolgáltatást, amiben a zenei kínálatot mondjuk tetszik/nem tetszik visszajelzésekkel testre szabom, és mellé választhatok, hogy a zenék közé milyen tartalmak ékelődjenek be (hírek, sport, időjárás, közlekedés, helyi közérdekű, programajánló, gazdaság, kultúra, egészség/életmód stb.), akár tartózkodási helytől is függően. mellette lineárisan nem egy egész műsorfolyam, hanem csak műsorok lennének, amiknél fontos, hogy élők, esetleg jellegétől függően interaktívak legyenek.
ez a gyakorlatban nem nagyon működne, ha egy kicsi, de annál lelkesebb réteg a saját ízlésének megfelelően alakítaná a műsort a többség ízlésének rovására (lásd: kb. ezért nincs szabad rablás egy normális rádió kívánságműsorában sem, az van amit az arculat diktál, aki pedig mást akar, úgy is mást fog hallgatni, az arculat a többségi igényekhez van igazítva, azért hallgatja a többség a rádiót ugyebár). inkább abban látom a fejlődési irányt, hogy a műsor tartalmi panelekből építkezik, amit a hallgató tetszése szerint állíthat össze a playlistjében (ilyenek már vannak), ha úgy gondolja kihagyja a pl. híreket, vagy odaugrik egy riporthoz, ami érdekli... ezt nem fogja tudni az fm-rádió lekövetni, a többségi szolgáltatások itt véget érnek, egyértelműen a net felé kell tolni a dolgot, ott lesznek majd igazán csak jó dolgok.
 #116441  Szerző: mimi

adminisztrator írta:az igaz, hogy az fm-nek meg vannak számlálva a napjai 5-10 éves időtávban, de a lineáris rádiózásnak szerintem nem. az on demand alapú rádiózás szerintem nem elégít ki minden igényt, de ezt már lehet csak a szakbarbaritásom miatt mondom.

ti hogy látjátok?
én el tudok képzelni olyan rádiós szolgáltatást, amiben a zenei kínálatot mondjuk tetszik/nem tetszik visszajelzésekkel testre szabom, és mellé választhatok, hogy a zenék közé milyen tartalmak ékelődjenek be (hírek, sport, időjárás, közlekedés, helyi közérdekű, programajánló, gazdaság, kultúra, egészség/életmód stb.), akár tartózkodási helytől is függően. mellette lineárisan nem egy egész műsorfolyam, hanem csak műsorok lennének, amiknél fontos, hogy élők, esetleg jellegétől függően interaktívak legyenek.
 #116437  Szerző: noartist

Ezt még lehetne elemezgetni holnap.(izé...ma)
 #116435  Szerző: kukac

Kifejténem de nem most, és nem vagyok hajlandó mobilon pötyögni az est további részében, mert már marhára ideges vagyok tőle :)
 #116434  Szerző: markfelt

valami olyasmi utópiát képzelek el, hogy

1) műsorterjesztő szolgáltatók (szerver + szerződés a mobilhálózatokkal, hogy ne vigye az adatforgalmat az ezeken keresztül hallgatott rádió, ők fizetnek a mobilosoknak, a hallgató a tartalmat ingyen kapja + interaktív webes felület + alkalmazások tévére, akár okosrádióra, telefonra, tabletre, autós szórakoztató központba + hatalmas promo stb.)

2) műsorterjesztőkkel szerződött rádiók, sugárzási díj ellenében

3) kalózkodásnak számít, nem kap engedélyt az, aki nem állapodott meg egy ilyen műsorterjesztővel. nem tudom, ide merjem-e írni a kérdéskör állami szabályozását (műsorterjesztői koncessziók)

hogy ez-e a jobb megoldás, vagy a szabadjára engedett verseny, nem tudom. nem tartom jónak, hogy már most több száz netrádió van, üzleti modell nélkül.

az igaz, hogy az fm-nek meg vannak számlálva a napjai 5-10 éves időtávban, de a lineáris rádiózásnak szerintem nem. az on demand alapú rádiózás szerintem nem elégít ki minden igényt, de ezt már lehet csak a szakbarbaritásom miatt mondom.

ti hogy látjátok?
 #116432  Szerző: kukac

Anno a néprádiók elterjedését magas állami dotáció és promóció tette lehetővé, legalább olyanra lenne szükség, de az államnak ez már nem érdeke, neki az a jó ha a mostani központosított médiát fogyasztja a lakosság.
 #116431  Szerző: kukac

Persze, az előnyeit ismerjük, de soha nem fog elterjedni, mert a lakosság szűk rétege fogékony csak rá, a többséget nem érdekli az egész úgy ahogy van - innentől kezdve pedig kár is tovább fejtegetni.
 #116429  Szerző: noartist

kukac írta:Drága. Az fm rádiózás ingyen van.
De nem sistereg,és /majdnem/azt hallgatsz,amit akarsz.
Mondanám hogy Dab+,de sokaknak ez csak 3 betű egymás mellett hazánkban.
 #116428  Szerző: kukac

Drága. Az fm rádiózás ingyen van.
 #116427  Szerző: noartist

Nekem Telekom Go!NetS van,30mega full gyorsasággal,majd lassítva van 32kb/s-ra.Ez a bitráta az AAC+ streameket tökéletesen kezeli,és csak 600Ft/hó.
(ON)
  • 1
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 510