Chriss írta:fenntartom a korábbi gondolatomat a hazai idősebb korosztály rádió hallgatási szokásáról...
annyival egészíteném ki, hogy a Bartók nem az idős korosztály rádiója, hanem azt a nagyon elcseszett szóval élve "magaskultúrát" adja... ami az idősek körében is rétegműfaj, viszont fiatalabb korosztályból is akad hallgató (én pl szeretem a Muzsikáló reggelt, a jazzt, a kortárs meg a klasszikus zenét mint a legtisztább, legszebb hangzást - szigorúan ének nélkül

) de a Kossuth is lejjebb vitte a korosztályt, ha muszáj skatulyázni, szerintem már egész 30-as, 40-es

az idősebbek körében valószínűleg a nagyon kevés zenének köszönheti leginkább a hallgatottságát, mert a többi adó zenéit nem tudják hova tenni.
Chriss írta:Ny-Európában ennek már nagy hagyománya van, az USÁ-ban pedig kb 5-8 éve tombol a retro rádiók kora!
de!
ott más a társadalom, pl nem lettek megnyomorítva 40 év kommunizmussal!
vagyis másképp vagyunk szocializálva!
igen, de az is érdekes, hogy miközben a lengyelek, csehszlovákok nálunk sokkal szarabbul éltek, nekik mégis jobb a szocializációjuk, akár zenei téren, akár pl. Csehországot nézve a demokráciatudatot, fényévekkel "felnőttebb" társadalom, pedig később kezdték
Chriss írta:még mindig kisebb az a réteg 60-70 évesen, aki úgy él, mint a nyugati társadalmakban, az meg, hogy mekkora rétegnek van
ténylegesen igénye, hogy úgy éljen, sosem derül ki, miből is derülne?
igénye nyilván volna rá mindenkinek