egon2 írta:A nemzetiségi műsorok középhullámon sugároznak,középhullámon kevesen hallgatnak rádiót.A Bartók rádióból lehetett volna a rendkívüli dunai árvízre való tekintettel Árviz FM-et csinálni,erre a pár hétre.Tán a komolyzenéért rajongók tábora se haragudott volna meg!
Ha jól sejtem, a Kossuth Rádió elsődleges feladata a tájékoztatás, különösen veszélyhelyzetben. Azért tartjuk fenn. Sőt, bármennyire fájó, két megawattos adója se feltétlenül azért van, hogy Erdélyben szépen lehessen hallani a szentmisét a Bazilikából, hanem azért, hogy szükség esetén mindenképpen el lehessen érni. Úgyhogy szerintem senki nem sértődne meg, ha ezekben a napokban kicsit kevesebbet foglalkoznának a társasházi problémákkal, a tudomány érdekességeivel, az ünnepi könyvhéttel és a református hitélettel, sőt, a kabaré és a rádiószínház rajongói is túlélnének valahogyan, ha a Kossuth ellátná feladatát és nem új csatornát kéne bejáratni.
Mondjuk különösen a márciusi havazás óta már nem vagyok ilyen hülye, de régebben valahogy alapnak tűnt, hogy ha árvíz, légitámadás, ufóinvázió, háromfejű lápi szörny eljövetele van, akkor a Kossuthra kapcsolok információért. Régebben a polgári védelemnél ügyeletben kötelező is volt szólnia a Kossuthnak, ha jól tudom.