A HBO teljesen más műfaj és (annakidején) előzetes közvéleménykutatások alapján lett olyan a műsorszerkezete, amilyen: valaki este, valaki délelőtt, valaki meg éjjel tv-zik, és a csatorna indulásakor a cél: az előfizetői szám maximálása érdekében, MINDENKI-hez elérni, mindenkinek vonzó vetitési időpontokat találni és ez csak úgy lehetséges (vagyis akkor csak úgy volt lehetséges), ahogy HBO csinálja. Jól is csinálják, mert (USA-n kívűl) 50 országban, ~38 millió konstans előfizetőjük van.
Egyszerűbben megfogalmazva: ha meló vagy bármi miatt lemaradtam egy filmről, akkor egy forint plusz költség nélkül, megnézhetem pár nap múlva. Vagy egy hét múlva. Ha tetszik, akár többször is megnézem, szintén plusz költség nélkül.
(Az "ingyen letöltöm, mert megtehetem" eljárás önveszélyes és sok kárt okozó tévút és nem mellesleg csak látszólag ingyenes. Amúgyis gyűlnek a viharfelhők a letöltők feje felett és én egyet sem fogok sajnálni azért, mert a szolgáltatók -illegális tevékenység miatt- bontják a kapcsolatukat.)
Ezen felül, a reklámmentesség, valamint a igényes, színvonalas (azaz nem népbutító kategóriás) HBO sorozatok, a cenzúrázatlanúl szókimondó dokumentumfilmek, valamint egyes mozifilmek sehol máshol el nem érhető rendezői/kibővített verzióinak a vetítése az, amiért előfizetéses a HBO. A lakosság talán fele, hetente többet költ cigarettára, mint amennyibe a HBO havi előfizetése kerül, de persze kinek mi az igénye.
Gyakorlatilag a -1-edik naptól hallgattam/hallgatom a BR-t és az STW-t is és fáj látnom a STW tetszhalott állapotát.
kukac írta:Többek között ezért mondtam le a hbo-t, de azért ne feledjük a klasszikus mondást: -"egy újszülöttnek minden vicc új"...