RADIOSITE Fórum

• Informatika

#117533  Szerző: donder

Jani98 írta:Vettem egy Asus notebookot (még nem ért ide).
A driverek viszont elméletileg nem működnek W7 alatt.
Kérdés:ideiglenesen ha rádobok egy W7-et,lehet használni?(tehát driverek nélkül legalább netezni,stb.?)
Amúgy nagyon haragszok erre a technikára,mert marhára nincs kedvem W8-at használni.
XP :troll:
 #117523  Szerző: noartist

Vettem egy Asus notebookot (még nem ért ide).
A driverek viszont elméletileg nem működnek W7 alatt.
Kérdés:ideiglenesen ha rádobok egy W7-et,lehet használni?(tehát driverek nélkül legalább netezni,stb.?)
Amúgy nagyon haragszok erre a technikára,mert marhára nincs kedvem W8-at használni.
 #117491  Szerző: szemilan

Az F3 annyit csinált, hogy a biosban kikapcsolta a figyelmeztető üzenetet, ugyanakkor tölteni továbbra sem töltött. Kedves Windows írta is, hogy bocs, de nem töltök. Aztán kivettem az akkut, megtisztítottam a csatlakozókat, majd töltő kihúz/vissza és működött rendesen. Egyszerűen nem veszi észre a töltő típusát. Biosban azt írta, hogy None, pedig azt kellene, hogy 90 W.

Az a helyzet, hogy nem először csinálja és most csak úgy működés közben. Legutóbb rádugtam a töltőt és akkor nem volt hajlandó tölteni. Arra lettem figyelmes, hogy nem tölt, nincs tele az akku. Először azt hittem letiltottam az akku töltést (mert, hogy ilyet is lehet akku megkímélés miatt) aztán rájöttem, hogy nem. :S
asimov írta:F3-mat kell nyomni (afféle töltésvezérlési "reset") hátha csak megzakkant a töltésvezérlő elektronika.
Ha nincs változás, akkor töltő kihúz, akku kiszed és a "kibelezett "gépet min. 12 órára felrerakja.
Aztán akku vissza és bekapcs... ha elindul(na) a gép, akkor töltő is vissza... és szurkol.
Ha végűl mégis ugyanez a szitu, akkor az akksi és/vagy a töltő konyec. :(
(Az utóbbi az esélyesebb, de ez egyszerűbben pótolható)
szemilan írta:Nekem ez nem tetszik. :S

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 5490_n.jpg
 #117490  Szerző: asimov

F3-mat kell nyomni (afféle töltésvezérlési "reset") hátha csak megzakkant a töltésvezérlő elektronika.
Ha nincs változás, akkor töltő kihúz, akku kiszed és a "kibelezett "gépet min. 12 órára felrerakja.
Aztán akku vissza és bekapcs... ha elindul(na) a gép, akkor töltő is vissza... és szurkol.
Ha végűl mégis ugyanez a szitu, akkor az akksi és/vagy a töltő konyec. :(
(Az utóbbi az esélyesebb, de ez egyszerűbben pótolható)
szemilan írta:Nekem ez nem tetszik. :S

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 5490_n.jpg
 #117487  Szerző: asimov

Nem azért, de egy iOS-től sokkal-sokkal többet várnék.

"..Az új információ birtokában egy jóval erősebb számítógéppel már ötven másodperc alatt tudták feltörni a jelszót, aminek segítségével akár a hálózaton zajló kommunikációt is figyelhették..."
http://www.origo.hu/techbazis/20130619- ... tspot.html
 #117200  Szerző: asimov

Tanulságosak a kommentek.. :)

Minden egyes HW gyártó beleszalad rossz szériákba (az más kérdés, hogyan kezelik ezt) és a 5..8 évig remekűl használható konfig is felejtős. Egyszerűen nem éri meg túlzottan tartós hardvereket gyártani, mert 1-2 éven belűl úgyis elavultak lesznek (vagyis kidobott pénz lesz a ráköltött K+F költség) és ezért a fogyasztó is minél sűrűbben kénytelen új HW és SW-t venni... a két dolog ráadásul öngerjesztő módon erősíti egymást és ezért (is) rövidülnek az IT termékek életciklusai.
Oksotelefonoknál az tervezett életciklus 1, azaz egy év. A sok éves garancia marketingtrükk, mert pár év múlva, a mostani csúcsmodellek mind kukatöltelékek lesznek (hol vannak a 3..5 éves okostelók?), ugyanis a jövőbeni mobilalkamazások meg sem fognak mozdulni a mostani csúcstelefonokon... tehát a júzer nagyjából bizonyosan inkább eldobja az ugyan még garis, de már semmitérő telefont és megveszi az új okosmobilt Wifi X-el, 48G-vel, új OS-el, új app-okkal, stb.
 #117190  Szerző: Csongii

Toshiba, Lenovo rendben van, na meg a Fujitsu is, csak ne Siemens végződésűt vegyél. :)
 #117186  Szerző: noartist

Milán írta:
Jani98 írta:Acertől kíméljetek meg please. :wailing: Rengeteg van a környezetemben,selejt mind. (pedig némelyik üti a 200.000Forintot)
Alaplap 2 év alatt 4x sz.rt be némelyikben,akksi pár hónap alatt....
Asusban bízok meg,azokkal nincs gond.Némelyik már 5 éves,de vígan elfut,és még az akksi sem nullás. (persze nincs már a toppon,de nagy szó,hogy még működik.)
Nekem az asztali összes lehetséges porciója Asus,semmi baj vele.
És itt most intenzíven használt notikat hoztam fel...
Még jövőhéten meglátom,tudok-e többet szorítani rá,de szerintem marad a 110.000 bezárólag,mobilnet is kéne. :S
Asus nem ajánlatos, arra is sok a panasz.Nekem Fujitsu Siemensem van, az sem a legjobb de jól bírja.Egyszer majdnem kellett rá költeni 80e Ft-ot, mert leégett (szó szerint) az alaplapja.
A Toshibával kezdek szemezni,mert 1 évig kapok olyan garit,hogy akkor is javítják,ha én @rtam el valamit. (elejtettem,ráöntöttem valamit.)
 #117185  Szerző: Milán

Jani98 írta:Acertől kíméljetek meg please. :wailing: Rengeteg van a környezetemben,selejt mind. (pedig némelyik üti a 200.000Forintot)
Alaplap 2 év alatt 4x sz.rt be némelyikben,akksi pár hónap alatt....
Asusban bízok meg,azokkal nincs gond.Némelyik már 5 éves,de vígan elfut,és még az akksi sem nullás. (persze nincs már a toppon,de nagy szó,hogy még működik.)
Nekem az asztali összes lehetséges porciója Asus,semmi baj vele.
És itt most intenzíven használt notikat hoztam fel...
Még jövőhéten meglátom,tudok-e többet szorítani rá,de szerintem marad a 110.000 bezárólag,mobilnet is kéne. :S
Asus nem ajánlatos, arra is sok a panasz.Nekem Fujitsu Siemensem van, az sem a legjobb de jól bírja.Egyszer majdnem kellett rá költeni 80e Ft-ot, mert leégett (szó szerint) az alaplapja.
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 330