RADIOSITE Fórum

• N-Joy Média (Gold FM, Plusz, Sztár FM)

#11770  Szerző: MrG

molnarb írta:Nyilván az elsődleges feladat, hogy a konkurens csatornák streamjeit (Danu, Sláger, R88, Rádió Szentes) verje minőségben. Most még egy picit finomítottam rajta... talán....
A Danubius és a Sláger streamjét nem nehéz überelni. :)
Amúgy talán 3 éve nektek volt a legjobb minőségű streametek az FM rádiók közül az egész országban, volt vagy 4 fajta mp3-as (256-os is), mindegyik gyönyörűen szólt, talán SS volt rajta. Az miért nem volt jó?
 #11769  Szerző: molnarb

Nyilván az elsődleges feladat, hogy a konkurens csatornák streamjeit (Danu, Sláger, R88, Rádió Szentes) verje minőségben. Most még egy picit finomítottam rajta... talán....
 #11764  Szerző: mg

de az is lehet, hogy csak az én fülem nem szokta... :)
 #11763  Szerző: mg

molnarb írta:Na most vettem le... nem annyira hasít a magas... át is terheltem... a tesztstream megszűnt... a stream.radioplusz.fm:8004 és stream.radioplusz.fm:8006 címen már nem a tuner, hanem a playout adja a jelet.
ne utálj nagyon, de... magas most oké, viszont olyan nagyon súlyos túlkompresszáltság-érzésem van :)
ha nem lehet vele mit kezdeni, oké, de ha lehet, talán érdemes volna. streamre meg rögzítésre nekünk is be kellett áldozni egy külön procit, egyszerűen annyira különbözik, hogy hogyan szólal meg jól adón és hogy mintavételezetten...
 #11761  Szerző: molnarb

Na most vettem le... nem annyira hasít a magas... át is terheltem... a tesztstream megszűnt... a stream.radioplusz.fm:8004 és stream.radioplusz.fm:8006 címen már nem a tuner, hanem a playout adja a jelet.
 #11689  Szerző: MrG

molnarb írta:Stream tunerről: http://stream.radioplusz.fm:8004
Stream playoutról (adótorony, processzor kimenet): http://www.sztarnet.hu:9008

Vélemény?
Ezen rajtvan a preemphasis úgyhallom, ami az adónak kell. 50uS csillapítást rá és faja lesz.
Nincs külön stream kimenet az adásprocin?
Elég lett volna egy tetőantennát tenni a régi stream tunerére :)
 #11683  Szerző: rsite1

Valóban, bassza az ember fülét/fejét a sok magas a playout streamen.
Kicsit kevesebb magas, több mély, és fasza!
 #11339  Szerző: molnarb

Szabi írta:Zajos a streeeeeeeam.
2 héten belül viszont a patentebbnél is patentebb lesz :) Az adótoronyban lévő adásprociból kapja a jelet, onnan ahonnan az adó is kapja, így nem igazán lesz panasz rá és nem egy tunerről leemelt vacak megy.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 52